#

Portefeuillehouder Democratie & Openbaar Bestuur gezocht

15 Feb 2011

In de beginselen van de Jonge Democraten staat dat we naar een radicale democratisering van de samenleving streven. Wat betekent dit in 2011? Is er een taak voor de JD om dit op de agenda van D66 te zetten, die zich nu voornamelijk met sociaal-economische thema's bezig houdt? De portefeuille richt zich niet alleen op thema's als kiesstelsels en de gekozen burgemeester, maar op vraagstukken rondom de relatie tussen burger en overheid. Waarom vertrouwen zo weinig mensen de politiek? Hoe gaan we om met diegenen die zich 'overvraagd' voelen? En hoe verhoudt het streven naar meer democratie en autonomie zich met het streven naar progressieve politiek? Als portefeuillehouder heb je de mogelijkheid om snel veel JD-ers te bereiken en de discussie over dit soort onderwerpen flink ana te zwengelen.

Als  portefeuillehouder Democratie & Openbaar Bestuur heb je veel mogelijkheden om een politiek onderwerp binnen de Jonge Democraten of in de landelijke politiek op de agenda te zetten. Als portefeuillehouder houdt je daarnaast het nieuws rond jouw portefeuille goed in de gaten en bent initiator van opinie-artikelen in landelijke kranten en discussies binnen de vereniging. Je functioneert ook als adviseur van het Landelijk Bestuur en als vraagbaak voor afdelingen. Ook is er de mogelijkheid om bijeenkomsten organiseren. Je behoort daarnaast tot het Politiek Kernoverleg waarin je samen met andere portefeuillehouders invloed hebt op de strategie van de vereniging.

Als portefeuillehouder ben je ongeveer 8 uur per week kwijt aan de Jonge Democraten, maar je kunt veel in je eigen tijd doen. Heb jij politieke energie en wil je bijdragen aan een progressiever Nederland? Stuur dan uiterlijk 23 februari een mailtje naar Cas van Kleef, de Secretaris Politiek van het Landelijk Bestuur op politiek@jongedemocraten.nl .

Categorie: Politieke opinie