Blogpost

Portefeuillehouder Democratie & Openbaar Bestuur gezocht

In de beginselen van de Jonge Democraten staat dat we naar een radicale democratisering van de samenleving streven. Wat betekent dit in 2011? Is er een taak voor de JD om dit op de agenda van D66 te zetten, die zich nu voornamelijk met sociaal-economische thema's bezig houdt? De portefeuille richt zich niet alleen op thema's als kiesstelsels en de gekozen burgemeester, maar op vraagstukken rondom de relatie tussen burger en overheid. Waarom vertrouwen zo weinig mensen de politiek? Hoe gaan we om met diegenen die zich 'overvraagd' voelen? En hoe verhoudt het streven naar meer democratie en autonomie zich met het streven naar progressieve politiek? Als portefeuillehouder heb je de mogelijkheid om snel veel JD-ers te bereiken en de discussie over dit soort onderwerpen flink ana te zwengelen.

Als  portefeuillehouder Democratie & Openbaar Bestuur heb je veel mogelijkheden om een politiek onderwerp binnen de Jonge Democraten of in de landelijke politiek op de agenda te zetten. Als portefeuillehouder houdt je daarnaast het nieuws rond jouw portefeuille goed in de gaten en bent initiator van opinie-artikelen in landelijke kranten en discussies binnen de vereniging. Je functioneert ook als adviseur van het Landelijk Bestuur en als vraagbaak voor afdelingen. Ook is er de mogelijkheid om bijeenkomsten organiseren. Je behoort daarnaast tot het Politiek Kernoverleg waarin je samen met andere portefeuillehouders invloed hebt op de strategie van de vereniging.

Als portefeuillehouder ben je ongeveer 8 uur per week kwijt aan de Jonge Democraten, maar je kunt veel in je eigen tijd doen. Heb jij politieke energie en wil je bijdragen aan een progressiever Nederland? Stuur dan uiterlijk 23 februari een mailtje naar Cas van Kleef, de Secretaris Politiek van het Landelijk Bestuur op politiek@jongedemocraten.nl .

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Pauline - De Precieze

Het treffen met Pauline vindt plaats in Deventer. Ze had vooraf weinig te raden overgelaten waarom we daar afspraken; ze is in Deventer opgegroeid én het is de plek waar ze voor het eerst actief we...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
maandag 04 september 20:00
Join the party! - Utrecht
dinsdag 05 september 19:30
Dinosaurusverhalen - Leiden-Haaglanden
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
maandag 11 september 20:00
Let's make this work(group) together! - Utrecht

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten