Blogpost

Portefeuillehouder Democratie & Openbaar Bestuur gezocht

In de beginselen van de Jonge Democraten staat dat we naar een radicale democratisering van de samenleving streven. Wat betekent dit in 2011? Is er een taak voor de JD om dit op de agenda van D66 te zetten, die zich nu voornamelijk met sociaal-economische thema's bezig houdt? De portefeuille richt zich niet alleen op thema's als kiesstelsels en de gekozen burgemeester, maar op vraagstukken rondom de relatie tussen burger en overheid. Waarom vertrouwen zo weinig mensen de politiek? Hoe gaan we om met diegenen die zich 'overvraagd' voelen? En hoe verhoudt het streven naar meer democratie en autonomie zich met het streven naar progressieve politiek? Als portefeuillehouder heb je de mogelijkheid om snel veel JD-ers te bereiken en de discussie over dit soort onderwerpen flink ana te zwengelen.

Als  portefeuillehouder Democratie & Openbaar Bestuur heb je veel mogelijkheden om een politiek onderwerp binnen de Jonge Democraten of in de landelijke politiek op de agenda te zetten. Als portefeuillehouder houdt je daarnaast het nieuws rond jouw portefeuille goed in de gaten en bent initiator van opinie-artikelen in landelijke kranten en discussies binnen de vereniging. Je functioneert ook als adviseur van het Landelijk Bestuur en als vraagbaak voor afdelingen. Ook is er de mogelijkheid om bijeenkomsten organiseren. Je behoort daarnaast tot het Politiek Kernoverleg waarin je samen met andere portefeuillehouders invloed hebt op de strategie van de vereniging.

Als portefeuillehouder ben je ongeveer 8 uur per week kwijt aan de Jonge Democraten, maar je kunt veel in je eigen tijd doen. Heb jij politieke energie en wil je bijdragen aan een progressiever Nederland? Stuur dan uiterlijk 23 februari een mailtje naar Cas van Kleef, de Secretaris Politiek van het Landelijk Bestuur op politiek@jongedemocraten.nl .

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

dinsdag 27 juni 19:30
The IFLRY game - politcs at an international level - Leiden-Haaglanden
woensdag 28 juni 18:00
LedenBBQ - Rotterdam
woensdag 28 juni 20:00
Zomerse teamavond! - Brabant
woensdag 28 juni 20:00
Interesse avond voor het bestuur - Friesland
zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland
vrijdag 07 juli 19:00
Verenigingsweekend - Landelijk
donderdag 13 juli 20:00
Afsluitende avond - Friesland

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten