#

Plekken vrij in de OrCo

13 Dec 2017

Er zijn weer plaatsen voor nieuwe leden in beide kanten van de Oriëntatiecommissie (OrCo).Het lijkt nog ver weg maar bij het zomercongres in juni zal er weer een nieuw Landelijk Bestuur worden gekozen. De OrCo is daarbij een onmisbare steun voor zowel de kandidaten, als de leden die een stem moeten uitbrengen. De OrCo heeft een zoekkant die zich vooral bezighoudt met het benaderen van potentiële kandidaten en het geven van voorlichting over wat het betekent om Landelijk Bestuur te doen. Daarnaast is er de advieskant. Zoals de naam al suggereert geeft deze kant op basis van een persoonlijk gesprek een advies aan de ALV over de geschiktheid van een kandidaat. Beide kanten van de OrCo bestaan uit 4 personen, waarvan elk jaar 2 mensen wisselen. De aanstelling is dus in principe voor 2 jaar.
  • Voor de Zoekkant zoeken we 2 personen die proactief binnen de vereniging op zoek willen gaan naar potentiële kandidaten en vragen kunnen beantwoorden van leden die nadenken om zich te kandideren. Hiervoor is het goed kennen van de vereniging van belang. Om in de alle delen van het land goed vertegenwoordigd te zijn, zijn banden met het Noorden of Oosten van Nederland een pluspunt voor de nieuwe Orco-leden in de zoekkant.
  • Voor de Evaluatiekant zoeken we 2 personen die in de weken voor het congres in gesprek willen gaan met de kandidaten. Van dit gesprek wordt een neutraal verslag gedaan aan het congres. De voorkeur voor deze kandidaten gaat uit naar leden die zelf in het verleden bestuursfuncties hebben vervuld en weten wat het LB-lidmaatschap inhoudt.
Interesse? Stuur een motivatie van ongeveer 250 woorden naar Pauline via secretaris@jd.nl vóór 15 januari.

Categorie: Vacatures Weblog