Blogpost

PJO's houden Happy Hour

Op initiatief van de Jonge Democraten Brabant organiseren de Jonge Democraten (JD), de Jonge Socialisten (JS) en de JOVD een happy hour in café Babbus als reactie op de uitspraken van minister Klink. Ook minister-president Balkenende en minister Klink zelf zullen hiervoor worden uitgenodigd.


Wat minister Klink van Volksgezondheid betreft is het happy hour binnenkort verleden tijd. Reden: jongeren onder de 16 drinken te veel en zouden door het happy hour in de kroeg aangezet worden tot nog meer drankgebruik. De Jonge Democraten Brabant vinden dit een zinloze, betuttelende maatregel. Het feit dat jongeren alcohol consumeren pak je niet aan door happy hours te verbieden: om de woorden van Boris van der Ham (D66) te lenen: “We gaan toch ook geen prijsacties bij garages verbieden, als blijkt dat jongeren te vroeg achter het stuur kruipen?”  


“Dit soort betuttelende maatregelen treffen groepen die niets te maken hebben met het probleem”, aldus Peter van Gool voorzitter Jonge Democraten Brabant. “Waarom zou een student op vrijdagmiddag geen borreluurtje meer mogen hebben? Waarom zou een kroeg tijdens de wedstrijden van het Nederlands voetbalelftal geen actie mogen houden? “


Arend Meijer bestuurslid van de Jonge Democraten sluit zich hier bij aan: “Minister Klink neemt algemene maatregelen, terwijl hij beter de horeca kan aanspreken op hun verantwoordelijkheid jongeren geen alcohol te schenken en eventueel daar steviger op in te zetten. De maatregel die hij nu kiest treft de verkeerden en zal bovendien niets helpen tegen het probleem.”

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

[Vlog] Op het Lymec Congres in Sofia

De Jonge Democraten zijn op het congres van LYMEC (de koepelorganisatie van Europese, liberale politieke jongerenorganisaties) geweest. In deze vlog kun je zien wat ze daar zoal voor elkaar hebben ...

Lees meer...

maandag 23 oktober 19:45
In discussie over het onderwijscurriculum met de werkgroep onderwijs - Arnhem-Nijmegen
maandag 23 oktober 20:00
Palmolie: vet slim of oliedom - Utrecht
dinsdag 24 oktober 19:30
Meer over AntiFa - Leiden-Haaglanden
dinsdag 24 oktober 20:00
Nederland in de VN Veiligheidsraad - Amsterdam
dinsdag 24 oktober 20:00
Politieke Wereldkeuken: Colombia - Groningen
woensdag 25 oktober 20:00
D66 & JD: Kandidatendebat - Rotterdam
woensdag 25 oktober 20:00
Verenigingsavond: Lasergamen - Brabant
donderdag 26 oktober 22:00
Debattraining D-loquentia Groningen - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten