Blogpost

PJO's houden Happy Hour

Op initiatief van de Jonge Democraten Brabant organiseren de Jonge Democraten (JD), de Jonge Socialisten (JS) en de JOVD een happy hour in café Babbus als reactie op de uitspraken van minister Klink. Ook minister-president Balkenende en minister Klink zelf zullen hiervoor worden uitgenodigd.


Wat minister Klink van Volksgezondheid betreft is het happy hour binnenkort verleden tijd. Reden: jongeren onder de 16 drinken te veel en zouden door het happy hour in de kroeg aangezet worden tot nog meer drankgebruik. De Jonge Democraten Brabant vinden dit een zinloze, betuttelende maatregel. Het feit dat jongeren alcohol consumeren pak je niet aan door happy hours te verbieden: om de woorden van Boris van der Ham (D66) te lenen: “We gaan toch ook geen prijsacties bij garages verbieden, als blijkt dat jongeren te vroeg achter het stuur kruipen?”  


“Dit soort betuttelende maatregelen treffen groepen die niets te maken hebben met het probleem”, aldus Peter van Gool voorzitter Jonge Democraten Brabant. “Waarom zou een student op vrijdagmiddag geen borreluurtje meer mogen hebben? Waarom zou een kroeg tijdens de wedstrijden van het Nederlands voetbalelftal geen actie mogen houden? “


Arend Meijer bestuurslid van de Jonge Democraten sluit zich hier bij aan: “Minister Klink neemt algemene maatregelen, terwijl hij beter de horeca kan aanspreken op hun verantwoordelijkheid jongeren geen alcohol te schenken en eventueel daar steviger op in te zetten. De maatregel die hij nu kiest treft de verkeerden en zal bovendien niets helpen tegen het probleem.”

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Pauline - De Precieze

Het treffen met Pauline vindt plaats in Deventer. Ze had vooraf weinig te raden overgelaten waarom we daar afspraken; ze is in Deventer opgegroeid én het is de plek waar ze voor het eerst actief we...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
maandag 04 september 20:00
Join the party! - Utrecht
dinsdag 05 september 19:30
Dinosaurusverhalen - Leiden-Haaglanden
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
maandag 11 september 20:00
Let's make this work(group) together! - Utrecht

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten