Blogpost

Persbericht: Regeerakkoord maakt Nederland onvoldoende toekomstbestendig

Het nieuwe regeerakkoord tussen VVD en PvdA zet op een aantal onderwerpen een stap in de goede richting, maar is op sociaaleconomisch gebied nog lang niet genoeg om Nederland voor te bereiden op de toekomst. Hoewel de Jonge Democraten tevreden zijn met de snelheid waarmee het akkoord bereikt is en de hervormingsbereidheid die eruit spreekt, is het huidige akkoord simpelweg niet genoeg.

De hervorming van de hypotheekrenteaftrek is te beperkt om het gewenste effect te hebben, en voor de huisvesting van starters en studenten heeft Rutte II geen duidelijk plan. Voor studenten wordt dat ook nog eens voelbaar doordat de OV-kaart wordt verruild voor een kortingskaart. Studenten die nu nog thuis wonen worden bijna gedwongen op zoek te gaan naar een kamer in de stad waar ze studeren, en dat is in veel steden nu al vrijwel onmogelijk. Tegelijkertijd worden ervaringsstages door het afschaffen van het studentenreisrecht ontmoedigd.

Hoewel het de arbeidsmarkt goed zal doen dat het ontslagrecht versoepeld wordt, is het zonde dat het fiscaal fors minder aantrekkelijk wordt om werknemers te scholen; daardoor wordt de arbeidsmarkt minder weerbaar. Tenslotte wordt ook veel geld weggesluisd van het innovatiebeleid dat de Nederlandse economie toekomstklaar had kunnen maken.

“Rutte en Samson hadden de intentie om Nederland klaar te maken voor de toekomst. Dan is het jammer om te zien dat daar nu maar de helft van terecht komt,” aldus Wieke Timmermans, sinds dit weekend voorzitter van de Jonge Democraten, “Op het gebied van de woningmarkt, arbeidsmarkt en duurzaamheid werden mooie woorden gesproken. Het blijft wachten op de grote stappen die bij die woorden horen. Hier kan het niet bij blijven.”

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Denk mee met de JDenktank

De JD heeft een schat aan kennis en ervaring. Deze schat is echter verdeeld over allemaal verschillende leden. Wil jij jouw kennis en ervaring op een informele manier delen met het Landelijk Bestuu...

Lees meer...

maandag 25 september 19:45
Springen met Progressievelingen - Arnhem-Nijmegen
maandag 25 september 20:00
Wissel-AAV - Utrecht
dinsdag 26 september 19:00
JDA bezoek aan de Raad - Amsterdam
dinsdag 26 september 19:30
Debattraining - Leiden-Haaglanden
dinsdag 26 september 20:00
Actualico - Groningen
woensdag 27 september 20:00
Teamavond - Brabant
donderdag 28 september 20:00
In gesprek met de JD werkgroep Onderwijs - Limburg
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten