Blogpost

Persbericht: Regeerakkoord maakt Nederland onvoldoende toekomstbestendig

Het nieuwe regeerakkoord tussen VVD en PvdA zet op een aantal onderwerpen een stap in de goede richting, maar is op sociaaleconomisch gebied nog lang niet genoeg om Nederland voor te bereiden op de toekomst. Hoewel de Jonge Democraten tevreden zijn met de snelheid waarmee het akkoord bereikt is en de hervormingsbereidheid die eruit spreekt, is het huidige akkoord simpelweg niet genoeg.

De hervorming van de hypotheekrenteaftrek is te beperkt om het gewenste effect te hebben, en voor de huisvesting van starters en studenten heeft Rutte II geen duidelijk plan. Voor studenten wordt dat ook nog eens voelbaar doordat de OV-kaart wordt verruild voor een kortingskaart. Studenten die nu nog thuis wonen worden bijna gedwongen op zoek te gaan naar een kamer in de stad waar ze studeren, en dat is in veel steden nu al vrijwel onmogelijk. Tegelijkertijd worden ervaringsstages door het afschaffen van het studentenreisrecht ontmoedigd.

Hoewel het de arbeidsmarkt goed zal doen dat het ontslagrecht versoepeld wordt, is het zonde dat het fiscaal fors minder aantrekkelijk wordt om werknemers te scholen; daardoor wordt de arbeidsmarkt minder weerbaar. Tenslotte wordt ook veel geld weggesluisd van het innovatiebeleid dat de Nederlandse economie toekomstklaar had kunnen maken.

“Rutte en Samson hadden de intentie om Nederland klaar te maken voor de toekomst. Dan is het jammer om te zien dat daar nu maar de helft van terecht komt,” aldus Wieke Timmermans, sinds dit weekend voorzitter van de Jonge Democraten, “Op het gebied van de woningmarkt, arbeidsmarkt en duurzaamheid werden mooie woorden gesproken. Het blijft wachten op de grote stappen die bij die woorden horen. Hier kan het niet bij blijven.”

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Dennis van Driel - Zeeuw en Limburger

Ook dit jaar vinden er interviews plaats met alle nieuwgekozen Landelijk Bestuursleden. Het eerste interview is geweest met Dennis van Driel, aankomend Bestuurslid Politiek & Internationaal Doo...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
dinsdag 12 september 19:30
Dag van de lokale media - Amsterdam
dinsdag 12 september 20:00
In gesprek met... - Groningen
donderdag 14 september 19:30
Overdracht AAV - Amsterdam

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten