Blogpost

Persbericht: Regeerakkoord maakt Nederland onvoldoende toekomstbestendig

Het nieuwe regeerakkoord tussen VVD en PvdA zet op een aantal onderwerpen een stap in de goede richting, maar is op sociaaleconomisch gebied nog lang niet genoeg om Nederland voor te bereiden op de toekomst. Hoewel de Jonge Democraten tevreden zijn met de snelheid waarmee het akkoord bereikt is en de hervormingsbereidheid die eruit spreekt, is het huidige akkoord simpelweg niet genoeg.

De hervorming van de hypotheekrenteaftrek is te beperkt om het gewenste effect te hebben, en voor de huisvesting van starters en studenten heeft Rutte II geen duidelijk plan. Voor studenten wordt dat ook nog eens voelbaar doordat de OV-kaart wordt verruild voor een kortingskaart. Studenten die nu nog thuis wonen worden bijna gedwongen op zoek te gaan naar een kamer in de stad waar ze studeren, en dat is in veel steden nu al vrijwel onmogelijk. Tegelijkertijd worden ervaringsstages door het afschaffen van het studentenreisrecht ontmoedigd.

Hoewel het de arbeidsmarkt goed zal doen dat het ontslagrecht versoepeld wordt, is het zonde dat het fiscaal fors minder aantrekkelijk wordt om werknemers te scholen; daardoor wordt de arbeidsmarkt minder weerbaar. Tenslotte wordt ook veel geld weggesluisd van het innovatiebeleid dat de Nederlandse economie toekomstklaar had kunnen maken.

“Rutte en Samson hadden de intentie om Nederland klaar te maken voor de toekomst. Dan is het jammer om te zien dat daar nu maar de helft van terecht komt,” aldus Wieke Timmermans, sinds dit weekend voorzitter van de Jonge Democraten, “Op het gebied van de woningmarkt, arbeidsmarkt en duurzaamheid werden mooie woorden gesproken. Het blijft wachten op de grote stappen die bij die woorden horen. Hier kan het niet bij blijven.”

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Onze campagnehelden

De voorbereidingen van de campagne voor Gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Sleepwet zijn in volle gang. De afdelingscampagneleiders, het campagneteam en het Landelijk Bestuur zijn ...

Lees meer...

woensdag 22 november 20:00
Het Bourgondisch Debat - Brabant
woensdag 22 november 20:00
Venezuela - Rotterdam
vrijdag 24 november 18:30
Maandborrel en Algemene Afdelingsvergadering! - Amsterdam
vrijdag 24 november 20:00
De BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers in Maastricht - Limburg
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
zaterdag 25 november 12:00
Bezoek JuLi’s Bremen aan Groningen - Groningen
maandag 27 november 19:30
Masterclass debat - Amsterdam
maandag 27 november 19:45
Training Manipulatie en Framing - Arnhem-Nijmegen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten