Blogpost

Persbericht: Jonge Democraten verheugd over aanname kansspelmotie op congres D66

Op het voorjaarscongres van D66, dat vandaag in Rotterdam bijeen is, is een motie van de Jonge Democraten aangenomen waarin zowel de Eerste als Tweede Kamerfractie wordt opgeroepen om te pleiten voor een hervorming van het Nederlandse kansspelbeleid.

 

Op het voorjaarscongres van D66, dat vandaag in Rotterdam bijeen is, is een motie van de Jonge Democraten aangenomen waarin zowel de Eerste als Tweede Kamerfractie wordt opgeroepen om te pleiten voor een hervorming van het Nederlandse kansspelbeleid.

“Het is hoog tijd dat het monopolie van Holland Casino wordt afgeschaft”, aldus Nikie van Thiel, voorzitter dan de Jonge Democraten. “Steeds meer mensen spelen kansspelen of poker op het internet. Zij moeten nu uitwijken naar ongereguleerde en illegale websites uit het buitenland. Door ons voorstel kunnen Nederlandse spelers straks terecht in veilige en gereguleerde speelomgevingen.”

Het congres was wel kritisch. De grootste zorg was de vraag of dit voorstel voldoende rekening houdt met de negatieve kanten van gokken. Deze kanttekening werd echter eenvoudig weerlegd. De voorgestelde beleidswijziging verplicht alle aanbieders namelijk om in verslavingszorg, preventie en voorlichting te voorzien. Daarnaast krijgen probleemgokkers de mogelijkheid zich centraal uit te schrijven, waarna ze niet meer in kansspelgelegenheden worden toegelaten.

Aangezien het voorstel met grote meerderheid van stemmen is aangenomen gaan de Jonge Democraten ervan uit dat D66 zich de komende tijd hard zal maken voor een liberaler kansspelbeleid, zonder dat dit ten kosten gaat van gokpreventie.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Pauline - De Precieze

Het treffen met Pauline vindt plaats in Deventer. Ze had vooraf weinig te raden overgelaten waarom we daar afspraken; ze is in Deventer opgegroeid én het is de plek waar ze voor het eerst actief we...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
maandag 04 september 20:00
Join the party! - Utrecht
dinsdag 05 september 19:30
Dinosaurusverhalen - Leiden-Haaglanden
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
maandag 11 september 20:00
Let's make this work(group) together! - Utrecht

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten