Blogpost

Persbericht: Jonge Democraten verheugd over aanname kansspelmotie op congres D66

Op het voorjaarscongres van D66, dat vandaag in Rotterdam bijeen is, is een motie van de Jonge Democraten aangenomen waarin zowel de Eerste als Tweede Kamerfractie wordt opgeroepen om te pleiten voor een hervorming van het Nederlandse kansspelbeleid.

 

Op het voorjaarscongres van D66, dat vandaag in Rotterdam bijeen is, is een motie van de Jonge Democraten aangenomen waarin zowel de Eerste als Tweede Kamerfractie wordt opgeroepen om te pleiten voor een hervorming van het Nederlandse kansspelbeleid.

“Het is hoog tijd dat het monopolie van Holland Casino wordt afgeschaft”, aldus Nikie van Thiel, voorzitter dan de Jonge Democraten. “Steeds meer mensen spelen kansspelen of poker op het internet. Zij moeten nu uitwijken naar ongereguleerde en illegale websites uit het buitenland. Door ons voorstel kunnen Nederlandse spelers straks terecht in veilige en gereguleerde speelomgevingen.”

Het congres was wel kritisch. De grootste zorg was de vraag of dit voorstel voldoende rekening houdt met de negatieve kanten van gokken. Deze kanttekening werd echter eenvoudig weerlegd. De voorgestelde beleidswijziging verplicht alle aanbieders namelijk om in verslavingszorg, preventie en voorlichting te voorzien. Daarnaast krijgen probleemgokkers de mogelijkheid zich centraal uit te schrijven, waarna ze niet meer in kansspelgelegenheden worden toegelaten.

Aangezien het voorstel met grote meerderheid van stemmen is aangenomen gaan de Jonge Democraten ervan uit dat D66 zich de komende tijd hard zal maken voor een liberaler kansspelbeleid, zonder dat dit ten kosten gaat van gokpreventie.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

maandag 26 juni 19:00
In gesprek met Pia Dijkstra - Overijssel
maandag 26 juni 20:00
Verkiezings AAV - Utrecht
woensdag 28 juni 18:00
LedenBBQ - Rotterdam
woensdag 28 juni 20:00
Zomerse teamavond! - Brabant
woensdag 28 juni 20:00
Interesse avond voor het bestuur - Friesland
zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland
vrijdag 07 juli 19:00
Verenigingsweekend - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten