Blogpost

PB: Referendum grondwet nu zinloos

ImageDe JD organiseert aanstaande zaterdag het allereerste debat in Nederland over de Europese grondwet. Deelnemers aan het debat zijn het pro-Europese Tweede Kamerlid Lousewies van der Laan en Erik Wesselius van het 'Comité Grondwet Nee!'. Met dit debat in Den Haag geven de Jonge Democraten de kick-off van hun campagne in de aanloop naar het referendum.

Deze campagne is getiteld "Vrijheid is één Europa".

Reden voor deze campagne is het feit dat de Jonge Democraten diep teleurgesteld zijn in het gebrek aan initiatief om het debat over dit thema te openen. Volgens de jongeren weet zonder debat niemand waar het in het referendum over gaat en wordt het 'een referendum over het campinggevoel'. "Een zinloos referendum dus", aldus voorzitter Jan Paternotte van de Jonge Democraten.

De Europese Commissie heeft het doel gesteld dat in heel Europa 1000 debatten worden georganiseerd in aanloop naar het Europese referendum over de grondwet. In Nederland moeten 40 debatten gaan plaatsvinden. Het debat van de D66-jongeren is vooralsnog het enige grote evenement dat in het kader van het Europese referendum geregistreerd is.

De Jonge Democraten hebben in mei bij verschillende festivals onderzoek gedaan naar het Europa-bewustzijn van jongeren. Paternotte: "Hieruit bleek dat Europa bij jongeren onderaan het lijstje van interesses staat. Volgens ons is Europa niet alleen 'best belangrijk', maar bepalend voor de toekomst van iedere Nederlander. Wij gaan er daarom alles aan doen om bij het referendum zoveel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen."

Het debat vindt plaats op het Landelijk Bureau van de Jonge Democraten, Laan van Meerdervoort 50 te Den Haag. Het debat begint 's ochtends om 10.15 uur met een speech van Lousewies van der Laan.


Klik hier voor de website van '1000 debatten over de grondwet'.

Bekijk ook het persbericht van de JD over de enquete 'Europabewustzijn' van jongeren.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Pauline - De Precieze

Het treffen met Pauline vindt plaats in Deventer. Ze had vooraf weinig te raden overgelaten waarom we daar afspraken; ze is in Deventer opgegroeid én het is de plek waar ze voor het eerst actief we...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
maandag 04 september 20:00
Join the party! - Utrecht
dinsdag 05 september 19:30
Dinosaurusverhalen - Leiden-Haaglanden
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
maandag 11 september 20:00
Let's make this work(group) together! - Utrecht

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten