Blogpost

PB: Referendum grondwet nu zinloos

ImageDe JD organiseert aanstaande zaterdag het allereerste debat in Nederland over de Europese grondwet. Deelnemers aan het debat zijn het pro-Europese Tweede Kamerlid Lousewies van der Laan en Erik Wesselius van het 'Comité Grondwet Nee!'. Met dit debat in Den Haag geven de Jonge Democraten de kick-off van hun campagne in de aanloop naar het referendum.

Deze campagne is getiteld "Vrijheid is één Europa".

Reden voor deze campagne is het feit dat de Jonge Democraten diep teleurgesteld zijn in het gebrek aan initiatief om het debat over dit thema te openen. Volgens de jongeren weet zonder debat niemand waar het in het referendum over gaat en wordt het 'een referendum over het campinggevoel'. "Een zinloos referendum dus", aldus voorzitter Jan Paternotte van de Jonge Democraten.

De Europese Commissie heeft het doel gesteld dat in heel Europa 1000 debatten worden georganiseerd in aanloop naar het Europese referendum over de grondwet. In Nederland moeten 40 debatten gaan plaatsvinden. Het debat van de D66-jongeren is vooralsnog het enige grote evenement dat in het kader van het Europese referendum geregistreerd is.

De Jonge Democraten hebben in mei bij verschillende festivals onderzoek gedaan naar het Europa-bewustzijn van jongeren. Paternotte: "Hieruit bleek dat Europa bij jongeren onderaan het lijstje van interesses staat. Volgens ons is Europa niet alleen 'best belangrijk', maar bepalend voor de toekomst van iedere Nederlander. Wij gaan er daarom alles aan doen om bij het referendum zoveel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen."

Het debat vindt plaats op het Landelijk Bureau van de Jonge Democraten, Laan van Meerdervoort 50 te Den Haag. Het debat begint 's ochtends om 10.15 uur met een speech van Lousewies van der Laan.


Klik hier voor de website van '1000 debatten over de grondwet'.

Bekijk ook het persbericht van de JD over de enquete 'Europabewustzijn' van jongeren.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

maandag 26 juni 19:00
In gesprek met Pia Dijkstra - Overijssel
maandag 26 juni 20:00
Verkiezings AAV - Utrecht
dinsdag 27 juni 19:30
The IFLRY game - politcs at an international level - Leiden-Haaglanden
woensdag 28 juni 18:00
LedenBBQ - Rotterdam
woensdag 28 juni 20:00
Zomerse teamavond! - Brabant
woensdag 28 juni 20:00
Interesse avond voor het bestuur - Friesland
zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten