Blogpost

PB: Jonge Democraten kiezen nieuwe voorzitter

ImageDe Jonge Democraten, de onafhankelijke politieke jongerenorganisatie verbonden met D66, heeft op hun congres afgelopen weekend zes nieuwe bestuursleden gekozen. Voorzitter werd na een spannende verkiezingsstrijd de 20-jarige student Jan Paternotte. De afgelopen maanden vervulde Paternotte deze functie al op ad interim-basis en hij verwoordde in die periode de kritiek van de Jonge Democraten op de vakbonden, die in zijn ogen 'ouderenbonden' zijn geworden. De Jonge Democraten demonstreerden op 23 september bij het hoofdkantoor van de FNV en boden daar FNV-voorzitter Lodewijk de Waal een manifest aan.

Op het congres sprak ook Bas van der Vlies. De SGP-leider had geen goed woord over voor het standpunt dat de Jonge Democraten innamen met betrekking tot de internetcensuur op gereformeerde scholen in Zeeland. De Jonge Democraten brachten vorige week naar buiten dat een aantal scholen in Zeeland een gecensureerd internetabonnement wilden afsluiten dat toegang tot websites over onder meer homoseksualiteit onmogelijk maakt. "Waarom zouden ouders hun kinderen geen rotzooi mogen onthouden?", aldus Van der Vlies.

Paternotte benadrukte in zijn verkiezingstoespraak dat de Jonge Democraten een factor van belang moeten worden. De Jonge Democraten willen door het tonen van lef, creativiteit en karakter de komende tijd het debat over deze belangrijke onderwerpen verder aanwakkeren. Naast Paternotte koos het congres vijf nieuwe bestuursleden. De 23-jarige studente Irene van den Broek werd door het bestuur verkozen tot Vice-voorzitter. Zij was eerder voorzitter van de Utrechtse Studenten Belangenorganisatie USF.


Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

[Vlog] Op het Lymec Congres in Sofia

De Jonge Democraten zijn op het congres van LYMEC (de koepelorganisatie van Europese, liberale politieke jongerenorganisaties) geweest. In deze vlog kun je zien wat ze daar zoal voor elkaar hebben ...

Lees meer...

maandag 23 oktober 19:45
In discussie over het onderwijscurriculum met de werkgroep onderwijs - Arnhem-Nijmegen
maandag 23 oktober 20:00
Palmolie: vet slim of oliedom - Utrecht
dinsdag 24 oktober 19:30
Meer over AntiFa - Leiden-Haaglanden
dinsdag 24 oktober 20:00
Nederland in de VN Veiligheidsraad - Amsterdam
dinsdag 24 oktober 20:00
Politieke Wereldkeuken: Colombia - Groningen
woensdag 25 oktober 20:00
D66 & JD: Kandidatendebat - Rotterdam
woensdag 25 oktober 20:00
Verenigingsavond: Lasergamen - Brabant
donderdag 26 oktober 22:00
Debattraining D-loquentia Groningen - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten