Blogpost

PB: Jonge Democraten kiezen nieuwe voorzitter

ImageDe Jonge Democraten, de onafhankelijke politieke jongerenorganisatie verbonden met D66, heeft op hun congres afgelopen weekend zes nieuwe bestuursleden gekozen. Voorzitter werd na een spannende verkiezingsstrijd de 20-jarige student Jan Paternotte. De afgelopen maanden vervulde Paternotte deze functie al op ad interim-basis en hij verwoordde in die periode de kritiek van de Jonge Democraten op de vakbonden, die in zijn ogen 'ouderenbonden' zijn geworden. De Jonge Democraten demonstreerden op 23 september bij het hoofdkantoor van de FNV en boden daar FNV-voorzitter Lodewijk de Waal een manifest aan.

Op het congres sprak ook Bas van der Vlies. De SGP-leider had geen goed woord over voor het standpunt dat de Jonge Democraten innamen met betrekking tot de internetcensuur op gereformeerde scholen in Zeeland. De Jonge Democraten brachten vorige week naar buiten dat een aantal scholen in Zeeland een gecensureerd internetabonnement wilden afsluiten dat toegang tot websites over onder meer homoseksualiteit onmogelijk maakt. "Waarom zouden ouders hun kinderen geen rotzooi mogen onthouden?", aldus Van der Vlies.

Paternotte benadrukte in zijn verkiezingstoespraak dat de Jonge Democraten een factor van belang moeten worden. De Jonge Democraten willen door het tonen van lef, creativiteit en karakter de komende tijd het debat over deze belangrijke onderwerpen verder aanwakkeren. Naast Paternotte koos het congres vijf nieuwe bestuursleden. De 23-jarige studente Irene van den Broek werd door het bestuur verkozen tot Vice-voorzitter. Zij was eerder voorzitter van de Utrechtse Studenten Belangenorganisatie USF.


Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Pauline - De Precieze

Het treffen met Pauline vindt plaats in Deventer. Ze had vooraf weinig te raden overgelaten waarom we daar afspraken; ze is in Deventer opgegroeid én het is de plek waar ze voor het eerst actief we...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
maandag 04 september 20:00
Join the party! - Utrecht
dinsdag 05 september 19:30
Dinosaurusverhalen - Leiden-Haaglanden
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
maandag 11 september 20:00
Let's make this work(group) together! - Utrecht

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten