Blogpost

PB: Jonge Democraten kiezen nieuwe voorzitter

ImageDe Jonge Democraten, de onafhankelijke politieke jongerenorganisatie verbonden met D66, heeft op hun congres afgelopen weekend zes nieuwe bestuursleden gekozen. Voorzitter werd na een spannende verkiezingsstrijd de 20-jarige student Jan Paternotte. De afgelopen maanden vervulde Paternotte deze functie al op ad interim-basis en hij verwoordde in die periode de kritiek van de Jonge Democraten op de vakbonden, die in zijn ogen 'ouderenbonden' zijn geworden. De Jonge Democraten demonstreerden op 23 september bij het hoofdkantoor van de FNV en boden daar FNV-voorzitter Lodewijk de Waal een manifest aan.

Op het congres sprak ook Bas van der Vlies. De SGP-leider had geen goed woord over voor het standpunt dat de Jonge Democraten innamen met betrekking tot de internetcensuur op gereformeerde scholen in Zeeland. De Jonge Democraten brachten vorige week naar buiten dat een aantal scholen in Zeeland een gecensureerd internetabonnement wilden afsluiten dat toegang tot websites over onder meer homoseksualiteit onmogelijk maakt. "Waarom zouden ouders hun kinderen geen rotzooi mogen onthouden?", aldus Van der Vlies.

Paternotte benadrukte in zijn verkiezingstoespraak dat de Jonge Democraten een factor van belang moeten worden. De Jonge Democraten willen door het tonen van lef, creativiteit en karakter de komende tijd het debat over deze belangrijke onderwerpen verder aanwakkeren. Naast Paternotte koos het congres vijf nieuwe bestuursleden. De 23-jarige studente Irene van den Broek werd door het bestuur verkozen tot Vice-voorzitter. Zij was eerder voorzitter van de Utrechtse Studenten Belangenorganisatie USF.


Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

maandag 26 juni 19:00
In gesprek met Pia Dijkstra - Overijssel
maandag 26 juni 20:00
Verkiezings AAV - Utrecht
woensdag 28 juni 18:00
LedenBBQ - Rotterdam
woensdag 28 juni 20:00
Zomerse teamavond! - Brabant
woensdag 28 juni 20:00
Interesse avond voor het bestuur - Friesland
zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland
vrijdag 07 juli 19:00
Verenigingsweekend - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten