#

PB: Jonge Democraten kiezen nieuwe voorzitter

27 Okt 2004

ImageDe Jonge Democraten, de onafhankelijke politieke jongerenorganisatie verbonden met D66, heeft op hun congres afgelopen weekend zes nieuwe bestuursleden gekozen. Voorzitter werd na een spannende verkiezingsstrijd de 20-jarige student Jan Paternotte. De afgelopen maanden vervulde Paternotte deze functie al op ad interim-basis en hij verwoordde in die periode de kritiek van de Jonge Democraten op de vakbonden, die in zijn ogen 'ouderenbonden' zijn geworden. De Jonge Democraten demonstreerden op 23 september bij het hoofdkantoor van de FNV en boden daar FNV-voorzitter Lodewijk de Waal een manifest aan.

Op het congres sprak ook Bas van der Vlies. De SGP-leider had geen goed woord over voor het standpunt dat de Jonge Democraten innamen met betrekking tot de internetcensuur op gereformeerde scholen in Zeeland. De Jonge Democraten brachten vorige week naar buiten dat een aantal scholen in Zeeland een gecensureerd internetabonnement wilden afsluiten dat toegang tot websites over onder meer homoseksualiteit onmogelijk maakt. "Waarom zouden ouders hun kinderen geen rotzooi mogen onthouden?", aldus Van der Vlies.

Paternotte benadrukte in zijn verkiezingstoespraak dat de Jonge Democraten een factor van belang moeten worden. De Jonge Democraten willen door het tonen van lef, creativiteit en karakter de komende tijd het debat over deze belangrijke onderwerpen verder aanwakkeren. Naast Paternotte koos het congres vijf nieuwe bestuursleden. De 23-jarige studente Irene van den Broek werd door het bestuur verkozen tot Vice-voorzitter. Zij was eerder voorzitter van de Utrechtse Studenten Belangenorganisatie USF.


Categorie: Persberichten