#

PB: JD in actie tegen FNV

23 Sep 2004

ImageDe Jonge Democraten voerden donderdag 23 september actie tegen de FNV. De jongeren vinden dat de FNV asociale eisen heeft, die voor de toekomstige generaties peperduur uit zullen pakken. Om 11:00 uur verzamelen zij op het station Amsterdam Sloterdijk om het FNV-hoofdgebouw op de Naritaweg te gaan dichttapen.

Landelijk voorzitter Jan Paternotte van de Jonge Democraten: "De FNV heeft zich ontpopt als de grootste korte termijndenker van Nederland. De toekomst laat hen volledig koud. Wij willen graag wel de verzorgingsstaat behouden."

De Jonge Democraten zijn woedend dat de FNV vasthoudt aan haar looneis van 3% en niets wil veranderen aan de pensioenregelingen. Volgens de Jonge Democraten is het op termijn onmogelijk om te ontkomen aan verhoging van de pensioensgerechtigde leeftijd; "En hoe langer we die verhoging uitstellen, hoe kleiner de kans dat de jongeren van nu ooit nog met pensioen kunnen," aldus Paternotte.

"Er valt genoeg aan te merken op het kabinetsbeleid, maar de vakbonden zijn nog wel de meest asociale." Kenmerkend hiervoor vinden zij de uitspraak op Prinsjesdag in Netwerk van FNV-voorman Lodewijk de Waal: "Ik hoef niet te praten over de lange termijn, want dan ben ik allang dood."


Bekijk hier het pamflet "Vakbonden Vernieuw!"

Lees hier gerelateerde opinie artikelen:
30 oktober 2003: "Vergrijzing wordt probleem door gebrek solidariteit"
15 oktober 2004: "Tijd voor jongeren in najaarsoverleg"

Lees hier gerelateerde persberichten:
13 september 2003: "Jonge Democraten klagen babyboomers aan"
25 oktober 2003: "Jonge Democraten hekelen FNV"
15 oktober 2004: "JD en CDJA willen jongerenzetel in SER"

  7 oktober 2004: Gerelateerde pers / radio / TV

Reageren op dit bericht kan op ons forum.

Categorie: Persberichten