Blogpost

PB: JD blij dat VVD eigen overbodigheid erkent

Jonge Democratenvoorzitter Vincent Verkoelen, aanwezig op het JOVD-congres afgelopen weekend, constateert met genoegen dat een stroming binnen de VVD zich aangetrokken voelt tot de idealen van D66. VVD-jongerenvoorzitter, Ferdi de Lange, heeft aangegeven dat hij een fusie van D66 en VVD wenselijk acht.

De Jonge Democraten roepen op tot de vorming van een grote (progressief) liberale partij op de leest van D66 en stelt voor om morgen de Nieuwe Vrijzinnig Democratische Bond op te richten, waar de leden van het huidige D66 en de progressieve vleugel van de VVD een waar thuis vinden.

De Jonge Democraten zijn van mening dat de VVD een veelbelovende start heeft gemaakt door de interne partijstructuur van D66 te adopteren. Verkoelen: "Eindelijk lijkt de VVD bereid van D66 te willen leren. Binnen de VVD staat men open voor een gekozen burgemeester evenals een referendum over de Europese Grondwet. Dat zijn stapjes in de goede richting."


Noot voor de redactie:

De Jonge Democraten is de onafhankelijke politieke jongerenorganisatie verbonden aan D66. Zij is opgericht in 1984 en telt momenteel 1800 leden en is daarmee de op één na grootste politieke jongerenorganisatie. Op het 41ste congres, gehouden op 26 en 27 april in Leeuwarden, is de 25-jarige student Bedrijfskunde Vincent Verkoelen uit Amsterdam verkozen tot landelijk voorzitter.

30 juni 2003

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Kevin Brongers - De Rotterdammert in Delft

Door: Peet Wijnen Foto: Edwin Bakker “Met je poten in de modder staan”. Deze uitspraak loopt als een rode draad door het gesprek met Kevin heen. Het begint al met de locatie waar we afspreken, de ...

Lees meer...

vrijdag 04 augustus 19:30
Zomerborrel - Leiden-Haaglanden
vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
dinsdag 12 september 19:30
Dag van de lokale media - Amsterdam
dinsdag 12 september 20:00
In gesprek met... - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten