Blogpost

PB: JD blij dat VVD eigen overbodigheid erkent

Jonge Democratenvoorzitter Vincent Verkoelen, aanwezig op het JOVD-congres afgelopen weekend, constateert met genoegen dat een stroming binnen de VVD zich aangetrokken voelt tot de idealen van D66. VVD-jongerenvoorzitter, Ferdi de Lange, heeft aangegeven dat hij een fusie van D66 en VVD wenselijk acht.

De Jonge Democraten roepen op tot de vorming van een grote (progressief) liberale partij op de leest van D66 en stelt voor om morgen de Nieuwe Vrijzinnig Democratische Bond op te richten, waar de leden van het huidige D66 en de progressieve vleugel van de VVD een waar thuis vinden.

De Jonge Democraten zijn van mening dat de VVD een veelbelovende start heeft gemaakt door de interne partijstructuur van D66 te adopteren. Verkoelen: "Eindelijk lijkt de VVD bereid van D66 te willen leren. Binnen de VVD staat men open voor een gekozen burgemeester evenals een referendum over de Europese Grondwet. Dat zijn stapjes in de goede richting."


Noot voor de redactie:

De Jonge Democraten is de onafhankelijke politieke jongerenorganisatie verbonden aan D66. Zij is opgericht in 1984 en telt momenteel 1800 leden en is daarmee de op één na grootste politieke jongerenorganisatie. Op het 41ste congres, gehouden op 26 en 27 april in Leeuwarden, is de 25-jarige student Bedrijfskunde Vincent Verkoelen uit Amsterdam verkozen tot landelijk voorzitter.

30 juni 2003

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Denk mee met de JDenktank

De JD heeft een schat aan kennis en ervaring. Deze schat is echter verdeeld over allemaal verschillende leden. Wil jij jouw kennis en ervaring op een informele manier delen met het Landelijk Bestuu...

Lees meer...

maandag 25 september 19:45
Springen met Progressievelingen - Arnhem-Nijmegen
maandag 25 september 20:00
Wissel-AAV - Utrecht
dinsdag 26 september 19:00
JDA bezoek aan de Raad - Amsterdam
dinsdag 26 september 19:30
Debattraining - Leiden-Haaglanden
dinsdag 26 september 20:00
Actualico - Groningen
woensdag 27 september 20:00
Teamavond - Brabant
donderdag 28 september 20:00
In gesprek met de JD werkgroep Onderwijs - Limburg
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten