Blogpost

PB: JD blij dat PvdA eigen overbodigheid erkent

ImageDe PvdA is klaar om op te gaan in D66. Dat vinden de Jonge Democraten, de politieke jongerenorganisatie verbonden met D66, die in het nieuwe beginselprogramma van de Partij van de Arbeid een degelijke kopie van de sociaal-liberale beginselen zien.

Voorzitter Jan Paternotte van de Jonge Democraten: "Door vrijheid boven gelijkheid te stellen en af te stappen van 'open grenzen'-beleid is de PvdA een ware sociaal-liberale partij geworden"

De Jonge Democraten hopen dat de PvdA met het aannemen van haar nieuwe beginselprogramma nu ook in woord en daad zal kiezen voor de liberale stroming in de Nederlandse politiek. "De afgelopen maanden heeft de PvdA zich van haar meest hypocriete kant laten zien", aldus Paternotte. "Enerzijds wil de PvdA een toekomstgerichte partij zijn en bleek ze bereid tot vergaande hervormingen in de onderhandelingen met het CDA, anderzijds profiteerde de PvdA graag van de succesvolle retoriek van de vakbonden over de hervormingen van het huidige kabinet, met als dieptepunt de deelname aan de vakbondsdemonstratie van 2 oktober 2004."

Om de PvdA te helpen nóg meer inzicht te krijgen in de liberale beginselen bieden de Jonge Democraten Wouter Bos in een brief aan een cursus liberalisme bij hen te volgen.


Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Denk mee met de JDenktank

De JD heeft een schat aan kennis en ervaring. Deze schat is echter verdeeld over allemaal verschillende leden. Wil jij jouw kennis en ervaring op een informele manier delen met het Landelijk Bestuu...

Lees meer...

dinsdag 26 september 19:00
JDA bezoek aan de Raad - Amsterdam
dinsdag 26 september 19:30
Debattraining - Leiden-Haaglanden
dinsdag 26 september 20:00
Actualico - Groningen
woensdag 27 september 20:00
Teamavond - Brabant
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 29 september 20:00
Maandborrel - Amsterdam
vrijdag 29 september 20:00
PJO borrel - Limburg
zaterdag 30 september 11:00
Actie voor het sleepnetwetreferendum - Leiden-Haaglanden

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten