Blogpost

PB: JD blij dat PvdA eigen overbodigheid erkent

ImageDe PvdA is klaar om op te gaan in D66. Dat vinden de Jonge Democraten, de politieke jongerenorganisatie verbonden met D66, die in het nieuwe beginselprogramma van de Partij van de Arbeid een degelijke kopie van de sociaal-liberale beginselen zien.

Voorzitter Jan Paternotte van de Jonge Democraten: "Door vrijheid boven gelijkheid te stellen en af te stappen van 'open grenzen'-beleid is de PvdA een ware sociaal-liberale partij geworden"

De Jonge Democraten hopen dat de PvdA met het aannemen van haar nieuwe beginselprogramma nu ook in woord en daad zal kiezen voor de liberale stroming in de Nederlandse politiek. "De afgelopen maanden heeft de PvdA zich van haar meest hypocriete kant laten zien", aldus Paternotte. "Enerzijds wil de PvdA een toekomstgerichte partij zijn en bleek ze bereid tot vergaande hervormingen in de onderhandelingen met het CDA, anderzijds profiteerde de PvdA graag van de succesvolle retoriek van de vakbonden over de hervormingen van het huidige kabinet, met als dieptepunt de deelname aan de vakbondsdemonstratie van 2 oktober 2004."

Om de PvdA te helpen nóg meer inzicht te krijgen in de liberale beginselen bieden de Jonge Democraten Wouter Bos in een brief aan een cursus liberalisme bij hen te volgen.


Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Dennis van Driel - Zeeuw en Limburger

Ook dit jaar vinden er interviews plaats met alle nieuwgekozen Landelijk Bestuursleden. Het eerste interview is geweest met Dennis van Driel, aankomend Bestuurslid Politiek & Internationaal Doo...

Lees meer...

vrijdag 04 augustus 19:30
Zomerborrel - Leiden-Haaglanden
vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
dinsdag 12 september 19:30
Dag van de lokale media - Amsterdam
dinsdag 12 september 20:00
In gesprek met... - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten