Blogpost

PB: Forse misstap Balkenende

ImageDe Jonge Democraten vinden dat de Minister-president een grote misstap heeft begaan door zich te mengen in de inhoud van culturele uitingen. Balkenende hekelde op de wekelijkse persconferentie van de premier een televisie programma en een toneelstuk waarin het Koninklijk Huis gepersifleerd wordt.

Landelijk voorzitter van de Jonge Democraten Vincent Verkoelen: "Het is onbegrijpelijk en niet verdedigbaar dat Balkenende deze uitlatingen doet. De overheid mag zich nooit bemoeien met de inhoud van culturele uitingen."

Balkende liet weten het televisieprogramma Egoland van BNN en het toneelstuk "Landgenoten, Beatrix spreekt" niet te kunnen waarderen. Daarin worden leden van het Koninklijk Huis op de hak genomen. De premier heeft moeite met die programma's, omdat leden van het Koninklijk Huis zich niet kunnen verdedigen. De Jonge Democraten vinden dat argument niet opwegen tegen dat van de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van inhoudelijke invulling van culturele uitingen.

"Je gaat je echt afvragen of het CDA iets geleerd heeft van de periode in oppositie, want dit is echt weer een klassiek staaltje van christen democratische betutteling", aldus Vincent Verkoelen, Landelijk voorzitter van de Jonge Democraten.


Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Denk mee met de JDenktank

De JD heeft een schat aan kennis en ervaring. Deze schat is echter verdeeld over allemaal verschillende leden. Wil jij jouw kennis en ervaring op een informele manier delen met het Landelijk Bestuu...

Lees meer...

dinsdag 26 september 19:00
JDA bezoek aan de Raad - Amsterdam
dinsdag 26 september 19:30
Debattraining - Leiden-Haaglanden
dinsdag 26 september 20:00
Actualico - Groningen
woensdag 27 september 20:00
Teamavond - Brabant
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 29 september 20:00
Maandborrel - Amsterdam
vrijdag 29 september 20:00
PJO borrel - Limburg
zaterdag 30 september 11:00
Actie voor het sleepnetwetreferendum - Leiden-Haaglanden

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten