#

PB: Forse misstap Balkenende

08 Nov 2003

ImageDe Jonge Democraten vinden dat de Minister-president een grote misstap heeft begaan door zich te mengen in de inhoud van culturele uitingen. Balkenende hekelde op de wekelijkse persconferentie van de premier een televisie programma en een toneelstuk waarin het Koninklijk Huis gepersifleerd wordt.

Landelijk voorzitter van de Jonge Democraten Vincent Verkoelen: "Het is onbegrijpelijk en niet verdedigbaar dat Balkenende deze uitlatingen doet. De overheid mag zich nooit bemoeien met de inhoud van culturele uitingen."

Balkende liet weten het televisieprogramma Egoland van BNN en het toneelstuk "Landgenoten, Beatrix spreekt" niet te kunnen waarderen. Daarin worden leden van het Koninklijk Huis op de hak genomen. De premier heeft moeite met die programma's, omdat leden van het Koninklijk Huis zich niet kunnen verdedigen. De Jonge Democraten vinden dat argument niet opwegen tegen dat van de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van inhoudelijke invulling van culturele uitingen.

"Je gaat je echt afvragen of het CDA iets geleerd heeft van de periode in oppositie, want dit is echt weer een klassiek staaltje van christen democratische betutteling", aldus Vincent Verkoelen, Landelijk voorzitter van de Jonge Democraten.


Categorie: Persberichten