Blogpost

PB: Forse misstap Balkenende

ImageDe Jonge Democraten vinden dat de Minister-president een grote misstap heeft begaan door zich te mengen in de inhoud van culturele uitingen. Balkenende hekelde op de wekelijkse persconferentie van de premier een televisie programma en een toneelstuk waarin het Koninklijk Huis gepersifleerd wordt.

Landelijk voorzitter van de Jonge Democraten Vincent Verkoelen: "Het is onbegrijpelijk en niet verdedigbaar dat Balkenende deze uitlatingen doet. De overheid mag zich nooit bemoeien met de inhoud van culturele uitingen."

Balkende liet weten het televisieprogramma Egoland van BNN en het toneelstuk "Landgenoten, Beatrix spreekt" niet te kunnen waarderen. Daarin worden leden van het Koninklijk Huis op de hak genomen. De premier heeft moeite met die programma's, omdat leden van het Koninklijk Huis zich niet kunnen verdedigen. De Jonge Democraten vinden dat argument niet opwegen tegen dat van de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van inhoudelijke invulling van culturele uitingen.

"Je gaat je echt afvragen of het CDA iets geleerd heeft van de periode in oppositie, want dit is echt weer een klassiek staaltje van christen democratische betutteling", aldus Vincent Verkoelen, Landelijk voorzitter van de Jonge Democraten.


Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Stel je kandidaat!

Stel je kandidaat voor het Landelijk Bestuur! Het is vanaf nu mogelijk om je kandidaat te stellen voor het Landelijk Bestuur. Tijdens het Zomercongres in Rotterdam (16 t/m 18 juni 2017) zullen hier...

Lees meer...

maandag 29 mei 20:00
Wat is er terecht gekomen van de millenniumdoelen? - Utrecht
dinsdag 30 mei 19:30
Nederland als belastingparadijs? - Leiden-Haaglanden
dinsdag 30 mei 20:00
Betaalbaarheid van de zorg - Limburg
dinsdag 30 mei 20:00
Arend Jan Wonink – Groningen International - Groningen
woensdag 31 mei 19:30
Tegenpolen Anne-Fleur en Yernaz Ramautarsing - Rotterdam
woensdag 31 mei 20:00
Team Avond - Brabant
vrijdag 02 juni 18:00
Kokkerellen met de Haagsche Rebellen - Landelijk
zaterdag 03 juni 11:00
Introdag - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten