Blogpost

PB: Forse misstap Balkenende

ImageDe Jonge Democraten vinden dat de Minister-president een grote misstap heeft begaan door zich te mengen in de inhoud van culturele uitingen. Balkenende hekelde op de wekelijkse persconferentie van de premier een televisie programma en een toneelstuk waarin het Koninklijk Huis gepersifleerd wordt.

Landelijk voorzitter van de Jonge Democraten Vincent Verkoelen: "Het is onbegrijpelijk en niet verdedigbaar dat Balkenende deze uitlatingen doet. De overheid mag zich nooit bemoeien met de inhoud van culturele uitingen."

Balkende liet weten het televisieprogramma Egoland van BNN en het toneelstuk "Landgenoten, Beatrix spreekt" niet te kunnen waarderen. Daarin worden leden van het Koninklijk Huis op de hak genomen. De premier heeft moeite met die programma's, omdat leden van het Koninklijk Huis zich niet kunnen verdedigen. De Jonge Democraten vinden dat argument niet opwegen tegen dat van de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van inhoudelijke invulling van culturele uitingen.

"Je gaat je echt afvragen of het CDA iets geleerd heeft van de periode in oppositie, want dit is echt weer een klassiek staaltje van christen democratische betutteling", aldus Vincent Verkoelen, Landelijk voorzitter van de Jonge Democraten.


Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Dennis van Driel - Zeeuw en Limburger

Ook dit jaar vinden er interviews plaats met alle nieuwgekozen Landelijk Bestuursleden. Het eerste interview is geweest met Dennis van Driel, aankomend Bestuurslid Politiek & Internationaal Doo...

Lees meer...

vrijdag 04 augustus 19:30
Zomerborrel - Leiden-Haaglanden
vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
dinsdag 12 september 19:30
Dag van de lokale media - Amsterdam
dinsdag 12 september 20:00
In gesprek met... - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten