Blogpost

PB: Forse misstap Balkenende

ImageDe Jonge Democraten vinden dat de Minister-president een grote misstap heeft begaan door zich te mengen in de inhoud van culturele uitingen. Balkenende hekelde op de wekelijkse persconferentie van de premier een televisie programma en een toneelstuk waarin het Koninklijk Huis gepersifleerd wordt.

Landelijk voorzitter van de Jonge Democraten Vincent Verkoelen: "Het is onbegrijpelijk en niet verdedigbaar dat Balkenende deze uitlatingen doet. De overheid mag zich nooit bemoeien met de inhoud van culturele uitingen."

Balkende liet weten het televisieprogramma Egoland van BNN en het toneelstuk "Landgenoten, Beatrix spreekt" niet te kunnen waarderen. Daarin worden leden van het Koninklijk Huis op de hak genomen. De premier heeft moeite met die programma's, omdat leden van het Koninklijk Huis zich niet kunnen verdedigen. De Jonge Democraten vinden dat argument niet opwegen tegen dat van de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van inhoudelijke invulling van culturele uitingen.

"Je gaat je echt afvragen of het CDA iets geleerd heeft van de periode in oppositie, want dit is echt weer een klassiek staaltje van christen democratische betutteling", aldus Vincent Verkoelen, Landelijk voorzitter van de Jonge Democraten.


Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Onze campagnehelden

De voorbereidingen van de campagne voor Gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Sleepwet zijn in volle gang. De afdelingscampagneleiders, het campagneteam en het Landelijk Bestuur zijn ...

Lees meer...

zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
zaterdag 25 november 12:00
Bezoek JuLi’s Bremen aan Groningen - Groningen
maandag 27 november 19:30
Masterclass debat - Amsterdam
maandag 27 november 19:45
Training Manipulatie en Framing - Arnhem-Nijmegen
maandag 27 november 20:00
Motieschrijfavond - Utrecht
dinsdag 28 november 19:30
Politiek Poker - Leiden-Haaglanden
dinsdag 28 november 20:00
Legale wiet - Groningen
woensdag 29 november 20:00
Ruimte Rechten - Rotterdam

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten