Blogpost

PB: Bos botviert frustraties op D66

Partijleider Wouter Bos van de PvdA uitte gisteren in de media negatieve kritiek richting D66. Ze zouden volgens Bos hun idealen laten varen bij regeringsdeelname aan een rechts bezuinigingskabinet. "De PvdA wil klaarblijkelijk liever een links uitgavenkabinet", aldus Vincent Verkoelen, voorzitter van de Jonge Democraten.

Maandenlang zijn gesprekken gevoerd tussen CDA en PvdA. Deze gesprekken zijn vastgelopen op punten, waarvan bij aanvang van de onderhandelingen al duidelijk was dat dit essentiële knelpunten zouden zijn. D66 is nu in de mogelijkheid standpunten te verwezenlijken én durft de verantwoordelijkheid aan om het land bestuurd te krijgen. Een verantwoordelijkheid, die Wouter Bos heeft laten liggen.

In één week tijd heeft Boris Dittrich meer bereikt voor het onderwijs en de kenniseconomie dan Bos in drie maanden. Verkoelen: "Bos kiest nu voor een populistische uithaal naar D66, maar heeft zelf de wens van de kiezer naast zich neergelegd." Juist D66 kan zorgen voor de progressieve inslag die het nieuwe kabinet zo hard nodig heeft.

Wouter Bos zei een progressieve partner te zijn verloren. D66 heeft echter al veel eerder een progressieve partner verloren in de PvdA. Tijdens Paars 2 heeft de PvdA conservatief alle veranderingen op sociale vraagstukken tegengehouden. Het gevolg wordt volgende maand zichtbaar wanneer de 1 miljoenste WAO'er zich aanmeldt. Bij de PvdA weigert men echter in te zien dat er structurele problemen zijn in het huidige sociale zekerheidsstelsel, of is men te laf om impopulaire maatregelen te nemen die ook in de toekomst een eerlijk en betaalbaar stelsel kunnen garanderen. Verkoelen: "De PvdA heeft blijkbaar een nieuwe slogan: 'Iedereen een uitkering!'".


Noot voor de redactie:

De Jonge Democraten is de onafhankelijke politieke jongerenorganisatie van D66. De JD is opgericht in 1984 en telt momenteel 1700 leden. Op 26 en 27 april hebben zij hun 41e congres gehouden in Leeuwarden. Aldaar is de nieuwe landelijk voorzitter Vincent Verkoelen verkozen. Vincent is 25 jaar en is woonachtig in Amsterdam.

3 mei 2003

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

maandag 26 juni 19:00
In gesprek met Pia Dijkstra - Overijssel
maandag 26 juni 20:00
Verkiezings AAV - Utrecht
dinsdag 27 juni 19:30
The IFLRY game - politcs at an international level - Leiden-Haaglanden
woensdag 28 juni 18:00
LedenBBQ - Rotterdam
woensdag 28 juni 20:00
Zomerse teamavond! - Brabant
woensdag 28 juni 20:00
Interesse avond voor het bestuur - Friesland
zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten