Blogpost

PB: Ambassadeur Sobel opent lustrumcongres in Amsterdam

Van 23 tot en met 25 april houden de Jonge Democraten in het Amsterdamse Vicotria Hotel hun 43ste Algemene Leden Vergadering (het Congres) dat voor een belangrijk deel in het teken staat van het 20-jarig bestaan van de Jonge Democraten. Op de gastenlijst staan onder andere D66-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Boris Dittrich, D66-lijsttrekker bij de Europese Parlementsverkiezingen Sophie in 't Veld, Minister van Economische Zaken voor D66 Laurens-Jan Brinkhorst en, als openingsspreker op zaterdag, de ambassadeur van de Verenigde Staten Clifford Sobel.

Zaterdagochtend 24 april om 11.00 uur zal Clifford Sobel, de ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland, het congres openen. 's Middags zullen onder andere Han Entzinger (hoogleraar Migratie- en integratiestudies aan de Erasmus Universiteit Rotterdam), Rob Witte (programmaleider Jeugd & Veiligheid bij FORUM) en Michiel Smit (gemeenteraadslid te Rotterdam en voorman van Nieuw Rechts) onder leiding van Samira Abbos (journaliste en programmamaakster) met elkaar in debat gaan over integratie. Om 17.00 uur zal Landelijk voorzitter van de Jonge Democraten Vincent Verkoelen het congres toespreken. Slotspreker op zaterdag is de partijleider van D66 Boris Dittrich, die om 19.30 uur voor aanvang van het diner in de Posthoornkerk het woord tot het congres zal richten.

Op zondagochtend om 10.30 uur zal D66-lijsttrekker bij de Europese Parlementsverkiezingen Sophie in 't Veld de tweede congresdag openen. Vervolgens zal om 11.40 uur het debat over kenniseconomie en ruimtevaart beginnen waaraan onder andere deel zullen nemen: Laurens-Jan Brinkhorst (Minister van Economische Zaken), Marc Heppener (hoofd van de ISS Utilisation and Microgravity Division, Directorate of Manned Spaceflight and Microgravity, European Space Agency) en Geert Mennenga (bij DutchSpace verantwoordelijk voor strategie en communicatie). Dit debat staat onder leiding van Joost Carpay van het Nederlands Instituut voor Vliegtuigontwikkeling en Ruimtevaart.

Naast de genoemde debatten staat de aanpassing en uitbreiding van het politieke programma, wijzigingen van het huishoudelijk reglementen en bestuursverkiezingen voor het Landelijk Bestuur, de Commissie Politieke Zaken en de DEMO, het verenigingsblad, op het programma.


22 april 2004

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissieleden gezocht!

Voor het congres van 17 juni zoeken we weer 9 SNC-helden en 4 Congresvoorzitters! Lijkt het je leuk om in de Stem-en Notulencommissie te zitten? Stuur me dan even een mailtje op secretaris@jd.nl! E...

Lees meer...

vrijdag 28 april 18:00
Kokkerellen met de Haagse Rebellen - In Enschede! - Overijssel
zaterdag 29 april 13:00
Landelijk Debattoernooi - Landelijk
zaterdag 29 april 13:00
Symposium: Euthanasie voor kinderen - Landelijk
maandag 01 mei 20:00
Motieschrijfavond en wethouder Everhardt - Utrecht
dinsdag 02 mei 20:00
[WAGENINGEN] Politiek Weerwolven - Utrecht
dinsdag 02 mei 20:00
Introborrel - Groningen
dinsdag 02 mei 20:00
Debatavond - Amsterdam
woensdag 03 mei 19:00
Bestuursinteresseborrel - Rotterdam

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten