Blogpost

Opening inschrijvingen US elections studiereis

Beste Jonge Democraten,

 

Het Team US Elections organiseert in de dagen voor en na het weekend van  15/16 oktober a.s. een reis naar de Verenigde Staten. De reis is in het kader van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 8 november a.s. Ben je 18 jaar of ouder en in het bezit van een paspoort*, dan mag je als JD-lid mee op de reis. We selecteren op basis van een motivatie van max 400 woorden een reisteam van maximaal 7 deelnemers. Geef aan waarom je mee wilt, welke mate van kennis je over de Amerikaanse verkiezingen hebt en wat je graag wilt leren tijdens de reis. Het wordt op prijs gesteld wanneer je een rijbewijs hebt.

 

Als eventueel reisteamlid werk je mee aan de invulling van het programma, dat begint in Washington D.C. en per minivan langs Virginia en Pennsylvania terugvoert naar Washington. We gaan meelopen met een lokale campagne en het team probeert bezoeken te regelen aan redacties van politieke media, lobbyisten, NGO’s en politici of beleidsmedewerkers van politici.

 

Het programma dat ongeveer een week beslaat, wordt in groepsverband doorlopen. Er wordt als groep verplaatst met een huurauto en de overnachtingen worden in groepsverband georganiseerd. Je wordt echter geacht zelf de vlucht naar Washington te organiseren op een gezamenlijk afgesproken datum en later ook je eigen vlucht naar Nederland. Om in aanmerking te komen voor een financiële compensatie van de vliegtickets is een informatieve terugkoppeling van je reis aan de vereniging een vereiste. Meer informatie is te vinden in het declaratieregelement. Voor toelichting hierop, kun je de Internationaal Secretaris (internationaal@jd.nl) of Penningmeester (penningmeester@jd.nl) benaderen. De terugkoppeling kan in de vorm van een artikel of activiteit. Een eigen origineel idee is ook mogelijk. Verwerk je idee voor terugkoppeling in je motivatie.

 

Zoals gesteld zal het weekend van 15/16 oktober midden in de reis vallen. De precieze reisdata worden in overleg met de reisdeelnemers vastgesteld. Reken op vliegtickets à 500 euro retour en 60 euro per dag overige kosten. Onder voorbehoud van de prijzen en beschikbare tickets duurt de reis een week. Houd een richtbedrag van 950 euro aan in je overweging om mee te gaan. Dat is exclusief de genoemde compensatie voor de vliegtickets vanuit de JD, die kan oplopen tot 120 euro p.p. Aan deze inschatting kunnen geen rechten ontleend worden; het team zal er alles aan doen om de kosten zo laag mogelijk te houden.

 

We zien je inschrijving graag binnenkomen. De selectie geschiedt door een commissie van drie leden. Vanuit Team USA zijn dat Stefan de Koning en Ivanka Bloom. Vanuit het LB: Arvid Plugge (Internationaal Secretaris) en Laura Neijenhuis (aankomend Internationaal Secretaris) je kunt je inschrijven tot 4 september 00.00u door een mail te sturen naar internationaal@jd.nl met als onderwerp “Aanmelden US elections reis”. Je zult dan een formulier toegestuurd krijgen. De inschrijving sluit op 3 september om 23.59u.

 

*Zie de site van het Amerikaanse consulaat voor de vereisten die aan je documenten worden gesteld voor reizen naar de VS: http://amsterdam.usconsulate.gov/niv_ppt_req.html

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissieleden gezocht!

Voor het congres van 17 juni zoeken we weer 9 SNC-helden en 4 Congresvoorzitters! Lijkt het je leuk om in de Stem-en Notulencommissie te zitten? Stuur me dan even een mailtje op secretaris@jd.nl! E...

Lees meer...

maandag 01 mei 19:45
Een avond over de Franse verkiezingen: Wie komt er aan de macht? - Arnhem-Nijmegen
maandag 01 mei 20:00
Motieschrijfavond en wethouder Everhardt - Utrecht
dinsdag 02 mei 20:00
[WAGENINGEN] Politiek Weerwolven - Utrecht
dinsdag 02 mei 20:00
Introborrel - Groningen
dinsdag 02 mei 20:00
Debatavond - Amsterdam
woensdag 03 mei 19:00
Bestuursinteresseborrel - Rotterdam
woensdag 03 mei 19:30
Politieke Algemene Afdelingsvergadering - Leiden-Haaglanden
woensdag 03 mei 20:00
Nieuweledenavond - Brabant

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten