Blogpost

Op initiatief Jonge Democraten kiest D66 voor einde collectief pensioen

D66 heeft zich op haar verkiezingscongres in Den Haag uitgesproken voor vernieuwing van het pensioenstelsel. Op voorstel van de Jonge Democraten spraken de leden zich in overweldigende meerderheid uit voor meer keuzevrijheid en individualisering van de pensioenvermogens.

D66 heeft zich op haar verkiezingscongres in Den Haag uitgesproken voor vernieuwing van het pensioenstelsel. Op voorstel van de Jonge Democraten spraken de leden zich in overweldigende meerderheid uit voor meer keuzevrijheid en individualisering van de pensioenvermogens. 

Nikie van Thiel, econoom en voorzitter van de Jonge Democraten: “Het huidige pensioenstelsel is niet alleen onhoudbaar, het wordt bovendien gekenmerkt door perverse solidariteit. Arm betaalt voor rijk en jong voor oud. Vernieuwing van het stelsel op basis van individuele pensioenrekening lost deze problemen op.”

Financial Risk Manager en pensioenwoordvoerder van de Jonge Democraten, Ilja Boelaars: “Ook D66 wil nu, net als wij, dat eigendom van het pensioenvermogen per deelnemer vast komt te liggen. Dit creëert meer zekerheid en duidelijkheid voor deelnemers. Risicodeling blijft onverkort mogelijk, maar niet meer zodanig dat de ene groep bevoordeelt wordt ten koste van de andere. Op deze manier voorkomen we ook dat het luikende generatieconflict uit de hand loopt.”

Door behoud van  verplichte deelname en collectieve uitvoering kunnen in het nieuwe stelsel de krachten  van het huidige stelsel behouden blijven. Op deze manier kan het nieuwe stelsel bovendien ruimte bieden voor deelname van zelfstandig ondernemers en ZZP’ers.

D66 stemde tevens voor het voorstel van de Jonge Democraten om vast te houden aan een marktconforme risicovrije rekenrente binnen het huidige stelsel. De democraten wijzen daarmee de door Minister Kamp voorgestelde verhoging van de rekenrente door middel van de Ultimate Forward Rate (UFR) af.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Bram - De Nuchtere

Door: Michiel Ruland Bram: Nuchter en er zijn dus geen opvallende foto van hem te vinden. Voor mijn derde en laatste interview spreek ik af met Bram. Bram lijkt in het contact voorafgaand aan het...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
maandag 04 september 20:00
Join the party! - Utrecht
dinsdag 05 september 19:30
Dinosaurusverhalen - Leiden-Haaglanden
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
maandag 11 september 20:00
Let's make this work(group) together! - Utrecht

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten