Blogpost

Op initiatief Jonge Democraten kiest D66 voor einde collectief pensioen

D66 heeft zich op haar verkiezingscongres in Den Haag uitgesproken voor vernieuwing van het pensioenstelsel. Op voorstel van de Jonge Democraten spraken de leden zich in overweldigende meerderheid uit voor meer keuzevrijheid en individualisering van de pensioenvermogens.

D66 heeft zich op haar verkiezingscongres in Den Haag uitgesproken voor vernieuwing van het pensioenstelsel. Op voorstel van de Jonge Democraten spraken de leden zich in overweldigende meerderheid uit voor meer keuzevrijheid en individualisering van de pensioenvermogens. 

Nikie van Thiel, econoom en voorzitter van de Jonge Democraten: “Het huidige pensioenstelsel is niet alleen onhoudbaar, het wordt bovendien gekenmerkt door perverse solidariteit. Arm betaalt voor rijk en jong voor oud. Vernieuwing van het stelsel op basis van individuele pensioenrekening lost deze problemen op.”

Financial Risk Manager en pensioenwoordvoerder van de Jonge Democraten, Ilja Boelaars: “Ook D66 wil nu, net als wij, dat eigendom van het pensioenvermogen per deelnemer vast komt te liggen. Dit creëert meer zekerheid en duidelijkheid voor deelnemers. Risicodeling blijft onverkort mogelijk, maar niet meer zodanig dat de ene groep bevoordeelt wordt ten koste van de andere. Op deze manier voorkomen we ook dat het luikende generatieconflict uit de hand loopt.”

Door behoud van  verplichte deelname en collectieve uitvoering kunnen in het nieuwe stelsel de krachten  van het huidige stelsel behouden blijven. Op deze manier kan het nieuwe stelsel bovendien ruimte bieden voor deelname van zelfstandig ondernemers en ZZP’ers.

D66 stemde tevens voor het voorstel van de Jonge Democraten om vast te houden aan een marktconforme risicovrije rekenrente binnen het huidige stelsel. De democraten wijzen daarmee de door Minister Kamp voorgestelde verhoging van de rekenrente door middel van de Ultimate Forward Rate (UFR) af.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

woensdag 28 juni 18:00
LedenBBQ - Rotterdam
woensdag 28 juni 20:00
Zomerse teamavond! - Brabant
woensdag 28 juni 20:00
Interesse avond voor het bestuur - Friesland
zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland
vrijdag 07 juli 19:00
Verenigingsweekend - Landelijk
donderdag 13 juli 20:00
Afsluitende avond - Friesland
woensdag 06 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten