#

Ook Catalanen mogen zich uitspreken

22 Sep 2017

De afgelopen dagen hebben we de massale pro-onafhankelijkheidsdemonstraties in Barcelona gezien. De Catalaanse regering heeft de constitutionele orde van Spanje genegeerd. De reactie die de Spaanse regering daarop heeft gegeven is echter buiten alle proporties. In plaats van aan te sturen op een dialoog met Barcelona, heeft Madrid aangestuurd op een gewelddadige confrontatie. De Jonge Democraten roepen de minister van Buitenlandse Zaken op om druk uit te oefenen op de Spaanse autoriteiten om het recht op vrije meningsuiting en het recht om te demonstreren te garanderen. Binnen EU-verband moet er druk worden uitgeoefend op Spanje en Catalonië om de dialoog aan te gaan.

De Jonge Democraten zijn van mening dat elk volk zelf moet kunnen beslissen over zijn eigen toekomst. Wij pleiten dus niet voor een onafhankelijk Catalonië, maar wel voor een onafhankelijkheidsreferendum waarvan de uitslag bindend moet zijn.

Voor meer informatie over dit thema: 
http://www.bbc.com/news/world-europe-41331152?ns_mchannel=social&ns_campaign=bbc_breaking&ns_source=twitter&ns_linkname=news_central

Dennis op bezoek bij onze Catalaanse zusterorganisatie JNC, met de voormalige Catalaanse president Mas.

Dennis van Driel
Bestuurslid Politiek & Internationaal

Categorie: Politieke opinie