Blogpost

Nederlandse jongeren protesteren bij ambassade voor Azerbeidzjaanse mispraktijken

Dinsdag 18 augustus zullen Nederlandse jongeren bij de Azerbeidzjaanse ambassadeur in Den Haag op de stoep staan. Zij protesteren er tegen de gevangenhouding van twee Azerbeidzjaanse jongeren die enkele weken geleden ten onrechte zijn opgepakt. Alle feiten wijzen erop dat deze jongens slachtoffer zijn geworden van een politieke rechtszaak.

De actie wordt ondersteund door de Jonge Democraten, de JOVD en de Jonge Socialisten, respectievelijk de jongerenorganisaties van D66, VVD en de PvdA.

 

Toen Adnan Hajizade en Emin Milli een paar weken geleden uit eten waren in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku, werden zij lastiggevallen en geslagen door twee onbekende mannen. Op het moment dat zij hiervan aangifte deden bij de lokale politie, werden de slachtoffers zelf in de boeien geslagen. Adnan en Emin staan in Baku bekend om hun sociaal activisme waarmee zij op vaak ludieke wijze misstanden van het Azerbeidzjaanse regime aankaarten. Het is hierom duidelijk dat deze gevangenhouding om politieke redenen plaatsvindt. Het Azerbeidzjaanse regime is dictatoriaal van aard, maar dit is de eerste keer dat jongeren hier duidelijk en expliciet het slachtoffer van zijn.

Alhoewel het Zweeds voorzitterschap van de EU deze kwestie heeft aangekaart bij de Azerbeidzjaanse autoriteiten en het zeer recentelijk ook op de agenda heeft gestaan van de VN Mensenrechtenraad, blijft het regime zoals altijd gespaard van consequenties. Haar geopolitieke rol als alternatieve gas- en olieleverancier voor Rusland zorgt voor schaapachtig gedrag van hun internationale relaties.

Bart Woord, secretaris-generaal van de Internationale Federatie van Liberale jongeren en dit jaar zelf een aantal maanden woonachtig geweest in Baku: “Wij Nederlandse  jongeren gaan protesteren en een petitielijst overhandigen aan de ambassadeur in Den Haag om onze solidariteit te betuigen aan Adnan, Emin en de Azerbeidzjaanse jongeren die dag in, dag uit aan het werk zijn om democratische waarden te verspreiden in de meest onbelichte dictatuur van Europa. Het is de hoogste tijd dat het handelen van dit regime op de kaart wordt gezet en buitenlandse regeringen hier niet meer  hun ogen voor sluiten en deze jongeren steunen."

De protestdemonstratie zal plaatsvinden op dinsdag 18 augustus om 16.30 uur voor de Azerbeidzjaanse ambassade in Den Haag (Laan Copes van Cattenburch 127). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatoren: Isa Yusifli (06 4708 7770) of Bart Woord (06 1562 4560).

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Voordracht Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie

Aan het begin van ieder congres doet het Landelijk Bestuur een voorstel voor de benoeming van Congresvoorzitters en de Stem- en Notulencommissie. Voor ALV76 zal het Landelijk Bestuur Silke Slootweg...

Lees meer...

woensdag 22 februari 20:00
Teamavond - Brabant
woensdag 22 februari 20:00
Denk en handel internationaal - Rotterdam
donderdag 23 februari 20:00
JD Fryslân akademy - Persoonlijke ontwikkeling - Friesland
vrijdag 24 februari 11:30
Op Weg Naar Het Lagerhuis - Brabant
vrijdag 24 februari 20:00
Maandborrel: Nieuwe leden! - Amsterdam
zaterdag 25 februari 12:45
Afreizen naar de campagne Kick-off! - Amsterdam
zaterdag 25 februari 14:00
Campagne kick-off! - Landelijk
maandag 27 februari 20:00
Zorgen voor Europa? Een Europees zorgstelsel - Utrecht

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten