Blogpost

Meld je nu aan voor de JD Cataloniëreis naar Barcelona!

In de aanloop naar een onafhankelijkheidsreferendum voor Catalonië in 2014 zullen rond 11 september aanstaande, de nationale dag van Catalonië, de straten van Barcelona meer dan ooit gevuld zijn met Catalaanse vlaggen en spandoeken. Hoe zal het debat rond de onafhankelijkheidsstrijd zich ontwikkelen? Het antwoord op die vraag is in grote mate afhankelijk van deze dagen, en jij kunt er bij zijn!

Van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 september zal een groep van maximaal 16 Jonge Democraten naar de Catalaanse hoofdstad afreizen om daar met JNC (de ‘Nationalistische Jeugd van Catalonië’, de politieke jongerenorganisatie verbonden aan regeringspartij CiU) de Catalaanse politiek te leren kennen in het heetst van de strijd. Waarom wil een groep Catalanen af van Spanje? Vanaf welk moment heeft een regio zelfbeschikkingsrecht als land? Wat voor effect zal een onafhankelijk Catalonië hebben op de Europese politiek? Voor Jonge Democraten interessante onderwerpen die stuk voor stuk aan bod zullen komen!

Wil jij mee op deze reis? Stuur dan je motivatie (max. 200 woorden) voor vrijdag 19 juli, 9:00 naar team.catalonie@jd.nl. De geschatte eigen bijdrage voor de reis (omvattende minstens de vlucht en accommodatie) is €150,-. Je motivatie zal gelezen worden door het Team Catalonië, bestaande uit Koen de Roo, Merel van Alphen en Pauline Kastermans en zal voornamelijk beoordeeld worden op je enthousiasme voor de JD, internationale politiek en Catalonië. Daarnaast zal er een voorkeur uitgaan naar de aanmeldingen vanuit afdelingen waar al langere tijd geen twinning georganiseerd is en waar ook niets op de planning staat. Geef dus duidelijk in je brief aan uit welke afdeling je komt. Je hoort uiterlijk 20 juli of je mee mag.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

[Vlog] Op het Lymec Congres in Sofia

De Jonge Democraten zijn op het congres van LYMEC (de koepelorganisatie van Europese, liberale politieke jongerenorganisaties) geweest. In deze vlog kun je zien wat ze daar zoal voor elkaar hebben ...

Lees meer...

dinsdag 17 oktober 19:30
DuurzaamheidsPubQuiz - Leiden-Haaglanden
dinsdag 17 oktober 19:45
Politiek Poker - Friesland
dinsdag 17 oktober 20:00
Sekszorg in het PGB - Amsterdam
dinsdag 17 oktober 20:00
Masterclass Europese Politiek - Groningen
woensdag 18 oktober 20:00
Een avondje cultuur-marxisme - Brabant
woensdag 18 oktober 20:00
Verkiezingsprogramma en visie JD - Rotterdam
woensdag 18 oktober 20:00
De toekomst van LHBT-rechten - Landelijk
donderdag 19 oktober 16:30
Kennismakingsborrel - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten