Blogpost

Meld je nu aan voor de JD Cataloniëreis naar Barcelona!

In de aanloop naar een onafhankelijkheidsreferendum voor Catalonië in 2014 zullen rond 11 september aanstaande, de nationale dag van Catalonië, de straten van Barcelona meer dan ooit gevuld zijn met Catalaanse vlaggen en spandoeken. Hoe zal het debat rond de onafhankelijkheidsstrijd zich ontwikkelen? Het antwoord op die vraag is in grote mate afhankelijk van deze dagen, en jij kunt er bij zijn!

Van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 september zal een groep van maximaal 16 Jonge Democraten naar de Catalaanse hoofdstad afreizen om daar met JNC (de ‘Nationalistische Jeugd van Catalonië’, de politieke jongerenorganisatie verbonden aan regeringspartij CiU) de Catalaanse politiek te leren kennen in het heetst van de strijd. Waarom wil een groep Catalanen af van Spanje? Vanaf welk moment heeft een regio zelfbeschikkingsrecht als land? Wat voor effect zal een onafhankelijk Catalonië hebben op de Europese politiek? Voor Jonge Democraten interessante onderwerpen die stuk voor stuk aan bod zullen komen!

Wil jij mee op deze reis? Stuur dan je motivatie (max. 200 woorden) voor vrijdag 19 juli, 9:00 naar team.catalonie@jd.nl. De geschatte eigen bijdrage voor de reis (omvattende minstens de vlucht en accommodatie) is €150,-. Je motivatie zal gelezen worden door het Team Catalonië, bestaande uit Koen de Roo, Merel van Alphen en Pauline Kastermans en zal voornamelijk beoordeeld worden op je enthousiasme voor de JD, internationale politiek en Catalonië. Daarnaast zal er een voorkeur uitgaan naar de aanmeldingen vanuit afdelingen waar al langere tijd geen twinning georganiseerd is en waar ook niets op de planning staat. Geef dus duidelijk in je brief aan uit welke afdeling je komt. Je hoort uiterlijk 20 juli of je mee mag.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

dinsdag 27 juni 19:30
The IFLRY game - politcs at an international level - Leiden-Haaglanden
woensdag 28 juni 18:00
LedenBBQ - Rotterdam
woensdag 28 juni 20:00
Zomerse teamavond! - Brabant
woensdag 28 juni 20:00
Interesse avond voor het bestuur - Friesland
zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland
vrijdag 07 juli 19:00
Verenigingsweekend - Landelijk
donderdag 13 juli 20:00
Afsluitende avond - Friesland

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten