#

Meld je aan voor het OUDTRO-weekend!

16 Sep 2014

Er was een tijd dat jij je zeven dagen in de week, 24 uur per dag bezig hield met de Jonge Democraten. Weet je dat nog? Leuk was dat, of niet?

Wij vonden in ieder geval van wel! Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat je dat gevoel van saamhorigheid terug wil hebben. Als tegenhanger van het INTRO-weekend voor nieuwe leden, hebben wij daarom het OUDTRO-weekend voor iets minder nieuwe leden georganiseerd. Buiten dat het gezellig en nostalgisch gaat worden, zien wij dit als een bedankje voor je inzet in het verleden. Vandaar dat jij– net als andere oud-kaderleden van de afgelopen 10 jaar – bent uitgenodigd!

 Het weekend gaat plaatsvinden op 25 en 26 oktober in Vinkeveen.

Programma:

Zaterdag:

- Ontvangst

- In gesprek met de ‘kinderen van…’ 
Een activiteit waarin we gaan praten over de impact van een politieke carriere op de familie. Onder andere Pieter Heerma (zoon van oud-Kamerlid en fractievoorzitter Enneüs Heerma)

- Politiek rebelleren!
Met Wijnand Duyvendak gaan we op zoek naar de randjes van wat een Tweede Kamerlid mag en wat niet. Hij werd zelf gedwongen uit de Tweede Kamer te gaan na mededelingen over bedreigingen en brandstichting in zijn tijd als milieuactivist.

- Denktank sessie: The JD-elders : 
We zitten in Vinkeveen met de intellectuele elite van de Jonge Democraten bij elkaar. En zoals Tutu, Mandela, Graça Machel elkaar opzochten om de wereld te helpen tegen aids,  armoede en oorlog gaan wij dat ook doen. Zorgkosten, Israel – Palestina, de volgende maasvlakte niets is onbespreekbaar voor deze sessie.

- Diner

- Filosofie by night met Jaffe Vink
Is er een linker- en rechterkant van Duurzaamheid? Kunnen mensen eigenlijk wel gemotiveerd raken voor iets dat in hun eigen leven geen voordelen zal bieden? Waarom vinden we het zo moeilijk om het te hebben over duurzaamheid? Onder leiding van de filosoof Jaffe Vink gaan we hier een avondje over doorpraten.

- Avondprogramma

- Kroegentocht door Vinkeveen 
Met uiteraard een stop in de Vinkeveense JD-stamkroeg ‘t Kruytvat. Ben erbij, want vorig jaar was legendarische en bevatte kaassouflées.

Zondag:

- BootCamp
Onder leiding van de meest actieve OUDtro-organisator bieden we de mogelijkheid om lekker fris en fruitig op te staan. Geen zorgen, dit is geen verplichting.

- Ontbijt

-"How to make my children celebrity offspring?" 
We leren veel van onze voorbeelden en spreken vaak met mensen die ‘het’ gemaakt hebben. Maar hoe zit het met ons eigen plan van aanpak? In dit programmaonderdeel stippelen we onder deskundige begeleiding ons eigen carrierepad uit. Na deze sessie weet je precies waar de weg naar jouw succes begint!

- Spindoctor to the rescue!
Bestaat er in 2014 nog een succesvolle zonder spindoctor? Hoewel ze in Nederland politiek adviseurs genoemd worden is Den Haag er vol van. Samen met een nog bekend te maken gast gaan we antwoorden vinden op vragen als ‘Hoe kom ik nu eigenlijk in een dergelijke positie terecht?’, ‘als ik zelf politicus ben, hoe vind ik dan een goede persoonlijk assistent?’ en ‘wie is nu invloedrijker, de politicus of de adviseur?’.

- Lunch & Go

Wij hebben er heel veel zin in en hopen je te gaan zien in Vinkeveen! 

Inschrijven kan via de link!

 Het OUDtro team,

Maya de Waal                                       Robbert Landheer                 Susanne Schilderman
Sabrina van Eijs                                    Dean Glasbergen
Evi van Dungen                                     Arend Meijer

Ps: Stuur ook als je JD-vrienden met wie je indertijd actief was een berichtje en kom gezellig samen!

Categorie: Mededelingen