Blogpost

Meld je aan voor een Twinning naar Tunesië!

Het Team Arab Transition (TAT) organiseert een Twinning voor 4 tot 6 deelnemers in Tunesië, het land waar de Arabische Lente drie jaar geleden ontstond. Momenteel werkt TAT er hard aan om deze Twinning mogelijk te maken. Je zult meelopen met een lid van Tunesische liberale partij Afek Tounes tijdens hun campagne voor de parlementsverkiezingen in Tunesië op 26 oktober. Het plan is om tussen 22 en 27 oktober af te reizen naar Tunesië, deze data staan echter nog niet helemaal vast dus houd heel week 43 vrij! Het doel van deze twinning is een culturele en persoonlijke uitwisseling. Je zult uitgebreid kunnen proeven van het verkiezingsproces in deze kersverse democratie!

Er kan een beperkt aantal deelnemers mee. Wanneer je Frans en/of Arabisch spreekt heeft dat de voorkeur, maar ook andere JD’ers worden van harte aangemoedigd zich aan te melden. Daarnaast strekt interesse in (de politieke ontwikkelingen van) het Midden-Oosten en Noord-Afrika tot aanbeveling. Je zult alleen, of met een andere JD’er, bij een lid van onze partnerorganisatie Afek Tounes thuis verblijven in Tunis, of een kleinere stad in Tunesië. Om deze reden wordt een grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit van je verwacht. Daar tegenover staat een unieke kans om het verkiezingsproces in deze ontluikende democratie van dichtbij mee te maken!

Momenteel werkt TAT druk aan het organiseren van deze twinning. Details zullen spoedig volgen. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een gezamenlijk bezoek aan de Nederlandse Ambassade in Tunis aan het begin van de twinning. Er is echter geen vaststaand programma. Je ervaring zal dus in grote mate afhangen van de persoon waarmee je meeloopt en je eigen initiatief. 70% van je ticket worden vergoed door de JD, tot een maximum van 120 euro. Kosten in Tunesië zijn voor eigen rekening. 

Heb jij interesse in deelname aan deze twinning? Stuur dan vóór 23 september een motivatie van maximaal 250 woorden naar internationaal@jd.nl. Uit je motivatie moet blijken waarom jij graag meewilt en welke talenten/vaardigheden je zelf hebt om bij te dragen aan het project.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Stel je kandidaat!

Stel je kandidaat voor het Landelijk Bestuur! Het is vanaf nu mogelijk om je kandidaat te stellen voor het Landelijk Bestuur. Tijdens het Zomercongres in Rotterdam (16 t/m 18 juni 2017) zullen hier...

Lees meer...

maandag 29 mei 20:00
Wat is er terecht gekomen van de millenniumdoelen? - Utrecht
dinsdag 30 mei 19:30
Nederland als belastingparadijs? - Leiden-Haaglanden
dinsdag 30 mei 20:00
Betaalbaarheid van de zorg - Limburg
dinsdag 30 mei 20:00
Arend Jan Wonink – Groningen International - Groningen
woensdag 31 mei 19:30
Tegenpolen Anne-Fleur en Yernaz Ramautarsing - Rotterdam
woensdag 31 mei 20:00
Team Avond - Brabant
vrijdag 02 juni 18:00
Kokkerellen met de Haagsche Rebellen - Landelijk
zaterdag 03 juni 11:00
Introdag - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten