Blogpost

Meld je aan voor een Twinning naar Tunesië!

Het Team Arab Transition (TAT) organiseert een Twinning voor 4 tot 6 deelnemers in Tunesië, het land waar de Arabische Lente drie jaar geleden ontstond. Momenteel werkt TAT er hard aan om deze Twinning mogelijk te maken. Je zult meelopen met een lid van Tunesische liberale partij Afek Tounes tijdens hun campagne voor de parlementsverkiezingen in Tunesië op 26 oktober. Het plan is om tussen 22 en 27 oktober af te reizen naar Tunesië, deze data staan echter nog niet helemaal vast dus houd heel week 43 vrij! Het doel van deze twinning is een culturele en persoonlijke uitwisseling. Je zult uitgebreid kunnen proeven van het verkiezingsproces in deze kersverse democratie!

Er kan een beperkt aantal deelnemers mee. Wanneer je Frans en/of Arabisch spreekt heeft dat de voorkeur, maar ook andere JD’ers worden van harte aangemoedigd zich aan te melden. Daarnaast strekt interesse in (de politieke ontwikkelingen van) het Midden-Oosten en Noord-Afrika tot aanbeveling. Je zult alleen, of met een andere JD’er, bij een lid van onze partnerorganisatie Afek Tounes thuis verblijven in Tunis, of een kleinere stad in Tunesië. Om deze reden wordt een grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit van je verwacht. Daar tegenover staat een unieke kans om het verkiezingsproces in deze ontluikende democratie van dichtbij mee te maken!

Momenteel werkt TAT druk aan het organiseren van deze twinning. Details zullen spoedig volgen. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een gezamenlijk bezoek aan de Nederlandse Ambassade in Tunis aan het begin van de twinning. Er is echter geen vaststaand programma. Je ervaring zal dus in grote mate afhangen van de persoon waarmee je meeloopt en je eigen initiatief. 70% van je ticket worden vergoed door de JD, tot een maximum van 120 euro. Kosten in Tunesië zijn voor eigen rekening. 

Heb jij interesse in deelname aan deze twinning? Stuur dan vóór 23 september een motivatie van maximaal 250 woorden naar internationaal@jd.nl. Uit je motivatie moet blijken waarom jij graag meewilt en welke talenten/vaardigheden je zelf hebt om bij te dragen aan het project.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Onze campagnehelden

De voorbereidingen van de campagne voor Gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Sleepwet zijn in volle gang. De afdelingscampagneleiders, het campagneteam en het Landelijk Bestuur zijn ...

Lees meer...

vrijdag 24 november 20:00
De BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers in Maastricht - Limburg
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
zaterdag 25 november 12:00
Bezoek JuLi’s Bremen aan Groningen - Groningen
maandag 27 november 19:30
Masterclass debat - Amsterdam
maandag 27 november 19:45
Training Manipulatie en Framing - Arnhem-Nijmegen
maandag 27 november 20:00
Motieschrijfavond - Utrecht
dinsdag 28 november 19:30
Politiek Poker - Leiden-Haaglanden
dinsdag 28 november 20:00
Legale wiet - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten