Blogpost

Meld je aan voor een Twinning naar Tunesië!

Het Team Arab Transition (TAT) organiseert een Twinning voor 4 tot 6 deelnemers in Tunesië, het land waar de Arabische Lente drie jaar geleden ontstond. Momenteel werkt TAT er hard aan om deze Twinning mogelijk te maken. Je zult meelopen met een lid van Tunesische liberale partij Afek Tounes tijdens hun campagne voor de parlementsverkiezingen in Tunesië op 26 oktober. Het plan is om tussen 22 en 27 oktober af te reizen naar Tunesië, deze data staan echter nog niet helemaal vast dus houd heel week 43 vrij! Het doel van deze twinning is een culturele en persoonlijke uitwisseling. Je zult uitgebreid kunnen proeven van het verkiezingsproces in deze kersverse democratie!

Er kan een beperkt aantal deelnemers mee. Wanneer je Frans en/of Arabisch spreekt heeft dat de voorkeur, maar ook andere JD’ers worden van harte aangemoedigd zich aan te melden. Daarnaast strekt interesse in (de politieke ontwikkelingen van) het Midden-Oosten en Noord-Afrika tot aanbeveling. Je zult alleen, of met een andere JD’er, bij een lid van onze partnerorganisatie Afek Tounes thuis verblijven in Tunis, of een kleinere stad in Tunesië. Om deze reden wordt een grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit van je verwacht. Daar tegenover staat een unieke kans om het verkiezingsproces in deze ontluikende democratie van dichtbij mee te maken!

Momenteel werkt TAT druk aan het organiseren van deze twinning. Details zullen spoedig volgen. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een gezamenlijk bezoek aan de Nederlandse Ambassade in Tunis aan het begin van de twinning. Er is echter geen vaststaand programma. Je ervaring zal dus in grote mate afhangen van de persoon waarmee je meeloopt en je eigen initiatief. 70% van je ticket worden vergoed door de JD, tot een maximum van 120 euro. Kosten in Tunesië zijn voor eigen rekening. 

Heb jij interesse in deelname aan deze twinning? Stuur dan vóór 23 september een motivatie van maximaal 250 woorden naar internationaal@jd.nl. Uit je motivatie moet blijken waarom jij graag meewilt en welke talenten/vaardigheden je zelf hebt om bij te dragen aan het project.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissieleden gezocht!

Voor het congres van 17 juni zoeken we weer 9 SNC-helden en 4 Congresvoorzitters! Lijkt het je leuk om in de Stem-en Notulencommissie te zitten? Stuur me dan even een mailtje op secretaris@jd.nl! E...

Lees meer...

maandag 24 april 20:00
Wraakporno - Utrecht
maandag 24 april 20:00
JD Fryslân Akademy: debattraining - Friesland
dinsdag 25 april 19:30
Van Onderwijs Naar Arbeidsmarkt - Leiden-Haaglanden
dinsdag 25 april 20:00
Discussieavond: Woningmarkt - Amsterdam
dinsdag 25 april 20:00
De rol van Schotland in Europa: Brexit en onafhankelijkheid - Groningen
woensdag 26 april 19:30
JD Rotterdam & Dwars Rijnmond-Rotterdam - Rotterdam
woensdag 26 april 20:00
Team Avond & korte AAV - Brabant
vrijdag 28 april 18:00
Kokkerellen met de Haagse Rebellen - In Enschede! - Overijssel

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten