Blogpost

Meest recente nieuwsbrief


Beste lezer,

 

In dit extra zomerdigizine vragen we je aandacht voor twee zaken. Allereerst staan we stil bij de gebeurtenissen in Noorwegen van vorige week. Daarnaast wijzen we je op een enquête van het IPP (Instituut voor Publiek en Politiek) over de ontwikkelingen binnen Politieke Jongerenorganisaties. Wij hopen op je medewerking bij het invullen hierbij. Tenslotte melden we in deze extra Digizine ook de komende activiteiten.

Met vrijzinnige groet,

Het Landelijk Bestuur

 

Agenda

INCO-liftwedstrijd

25-8-2011 - 8:30 - Utrecht, Dom

 

Op 25 augustus organiseert de INCO een liftwedstrijd! Sta om 8:30 onder de Dom in Utrecht en ontdek waar de reis naartoe gaat... Zorg dat jij en je partner als eerste aankomen! Meld je aan als team van twee (bij voorkeur jongen+meisje), of alleen en wij regelen je 'liftdate'.

Verwacht op locatie politieke inhoud, een mooie stad, en de kans om je mede-JD'ers beter te leren kennen. Je wordt thuisgebracht (Utrecht CS).

Waar: Ga mee en je weet het!
Wanneer: 25 augustus 08:30 - 26 augustus ('s avonds laat thuis)
Contact: leonore.hofhuis@jongedemocraten.nl

Klik hier om je aan te melden!

 

Sportdag

1-9-2011 - 14:00 - Den Haag

Het kabinet is rampzalig, de jeugd is de dupe. Kom uit je luie stoel. Het is tijd voor ACTIE! Op donderdag 1 september zal Den Haag volstromen vol enthousiaste JD-ers, want de jaarlijkse sportdag breekt weer aan. Kom lekker bakken op het Scheveningse strand, of ga sumo-worsstelen als je figuur geen bikini toestaat. Verder: megavoetbal, beachvolleybal en strandhonkbal. Wie verdedigt de eer van zijn afdeling of commissie? Schrijf je hier in en er zal een teamper afdeling en commissie gevormd worden. Mocht je niemand kennen die ook gaat? Geen punt, wij delen je in! Na een dagje bakken en sporten is het natuurlijk hoogtijd voor heerlijk eten aan het strand (ook voor niet-sporters). Doe dus mee en schrijf je in via deze link!

 


Drama in Noorwegen

Namens de gehele vereniging heeft het Landelijke Bestuur zijn intense deelneming betuigd aan het bestuur van Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF). Ook is er een extra bericht naar het landelijke kader uitgedaan. Individuele leden die persoonlijk hun medeleven willen betuigen, raden wij aan zich te richten tot de Noorse ambassade te Den Haag, of de Noorse Kerk te Rotterdam

 

Gevolgen drama in Noorwegen

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Noorwegen van vrijdag 22 juli jongstleden heeft het Landelijk Bestuur van de JD contact opgenomen met de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Met het oog op het aankomende zomeroffensief en andere landelijke en grote afdelingsactiviteiten wordt in het bijzonder aandacht besteed aan diverse veiligheidsaspecten.

 

 

Essaywedstrijd 2011: Wat is sociaal-liberalisme?

Het Huis voor Democratie en Rechtstaat is momenteel bezig met een onderzoek naar politieke jongerenorganisaties (PJO's). Wie zijn de leden, hoe actief zijn ze en wat willen ze? In het verleden is hier al vaker onderzoek naar gedaan en het IPP is geïnteresseerd in mogelijke ontwikkelingen.

Belangrijk voor jou om te weten is dat de enquête anoniem is en alle PJO's hun medewerking verlenen. De JD heeft ook interesse in de resultaten van dit onderzoek aangezien het mogelijk kan leiden tot verbeteringen.

De enquête beslaat 48 gesloten vragen en neemt zo'n 10 minuten van jouw tijd in beslag.

Mochten er vragen of opmerkingen zijn dan kun je die richten aan m.rongen@democratie-rechtsstaat.nl

Wij hopen op je medewerking. Je vindt de enquete hier.

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

dinsdag 27 juni 19:30
The IFLRY game - politcs at an international level - Leiden-Haaglanden
woensdag 28 juni 18:00
LedenBBQ - Rotterdam
woensdag 28 juni 20:00
Zomerse teamavond! - Brabant
woensdag 28 juni 20:00
Interesse avond voor het bestuur - Friesland
zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland
vrijdag 07 juli 19:00
Verenigingsweekend - Landelijk
donderdag 13 juli 20:00
Afsluitende avond - Friesland

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten