Blogpost

Masterclass: de toekomst van de zorg

De houdbaarheid van ons zorgstelsel kent zijn grenzen. Jaar na jaar stijgen de kosten voor zorg harder dan onze totale economie. Het is tijd voor een masterplan over de toekomst van het Nederlandse zorgstelsel. De Jonge Democraten gaat zo'n toekomstplan schrijven, niet geremd door taboes, ideologische kaders, of electorale overwegingen. En jij kan daar aan meedoen!

De houdbaarheid van ons zorgstelsel kent zijn grenzen. Jaar na jaar stijgen de kosten voor zorg harder dan onze totale economie. Het is tijd voor een masterplan over de toekomst van het Nederlandse zorgstelsel. De Jonge Democraten gaat zo'n toekomstplan schrijven, niet geremd door taboes, ideologische kaders, of electorale overwegingen. En jij kan daar aan meedoen!

Masterclass: de toekomst van de zorg

In zes zaterdagmiddagen gaat een groep van circa 15 Jonge Democraten brainstormen, discussieren en schrijven ten behoeve van een toekomstplan voor de zorg. Dit doen ze niet alleen: elke week zullen één of meerdere experts aanwezig zijn, om presentaties te geven, ideeën uit te wisselen en vragen te beantwoorden.

Onder de experts die aan de masterclass meewerken zit in ieder geval voormalig vicepremier Wouter Bos. Hij is momenteel bij KPMG als partner verantwoordelijk voor de adviespraktijk voor de gezondheidszorg. In aanloop naar de Masterclass zullen meer experts bekend gemaakt worden.

De Masterclass wordt georganiseerd door Dirkjan Tijs (Landelijk Secretaris Politiek), Suzan Kemperman (Portefeuillehouder Volksgezondheid) en Tim van de Grift (Lid Werkgroep Volksgezondheid).

De zaterdagmiddagen

De zes zaterdagmiddagen vinden plaats in maart, april en mei, telkens in de oneven weken in de middag. De locatie kan - afhankelijk van de aanwezige expert - per sessie verschillen, maar we streven naar een zaal in het centrum van het land.

Hieronder een conceptprogramma. De data zijn in ieder geval definitief.

Datum Tijd Onderwerp Gastsprekers
Za 2 maart 12:00-16:00 Probleemschets: stijgende zorgkosten Wouter Bos (PvdA/KPMG)
Za 16 maart 14:00-18:00 De organisatorische kant van de zorg: marktwerking, verzekeraars, transparantie, decentralisatie, etc. Antoinette de Bont (Dr. at Erasmus MC/iBMG)
Za 30 maart 13:00-17:00 De medische kant van de zorg: preventie, medicijnkosten, patenten, kosten per behandeling, etc.  
Za 13 april 13:00-17:00 Experts uit het veld: cure, care, ggz, eerstelijns zorg. Koos van der Velde
Za 27 april 13:00-17:00 De visie van Politieke Partijen Pia Dijkstra (Tweede Kamer D66)
Za 11 mei 13:00-17:00 Het Jonge Democraten Masterplan  

De bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht. Reiskosten worden na afloop vergoedt op basis van 2e klas treinkaartjes met korting, mits aan de voorwaarden van aanwezigheid is voldaan.

Deelnemen aan de Masterclass

Om deel te nemen aan de masterclass dien je uiterlijk dinsdag 5 februari een motivatie te sturen naar de portefeuillehouder zorg via ph.zorg@jongedemocraten.nl. Geef daarin duidelijk aan wat jouw affiniteit met het onderwerp is, en of jouw expertise voornamelijk bij de Cure, Care, Geestelijke gezondheidszorg of Eerstelijns-zorg ligt (maar breed geörienteerde denkers zijn ook van harte welkom!).

Voorwaarden aan deelname:

  • Het organiserende team van de masterclass selecteert in overleg met het Landelijk Bestuur van de Jonge Democraten op basis van de motivaties vóór zaterdag 9 februari de deelnemers van de Masterclassreeks.
  • Je bent minimaal vijf van de zes bijeenkomsten aanwezig, waaronder de eerste en laatste.
  • Je hebt affiniteit met de zorg, of kan motiveren dat je vanuit jouw achtergrond een unieke toevoeging aan het masterclassteam bent.
  • Als deelnemer doe je een eigen bijdrage van € 15,00. Dit is inclusief diner na de afsluitende bijeenkomst.
  • Reiskosten worden vergoed, mits je aan de aanwezigheidsverplichting hebt voldaan.
Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissieleden gezocht!

Voor het congres van 17 juni zoeken we weer 9 SNC-helden en 4 Congresvoorzitters! Lijkt het je leuk om in de Stem-en Notulencommissie te zitten? Stuur me dan even een mailtje op secretaris@jd.nl! E...

Lees meer...

maandag 01 mei 19:45
Een avond over de Franse verkiezingen: Wie komt er aan de macht? - Arnhem-Nijmegen
maandag 01 mei 20:00
Motieschrijfavond en wethouder Everhardt - Utrecht
dinsdag 02 mei 20:00
[WAGENINGEN] Politiek Weerwolven - Utrecht
dinsdag 02 mei 20:00
Introborrel - Groningen
dinsdag 02 mei 20:00
Debatavond - Amsterdam
woensdag 03 mei 19:00
Bestuursinteresseborrel - Rotterdam
woensdag 03 mei 19:30
Politieke Algemene Afdelingsvergadering - Leiden-Haaglanden
woensdag 03 mei 20:00
Nieuweledenavond - Brabant

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten