Blogpost

LB Blogged

Op zondagavond, na een weekendje Amsterdam, vond ik een envelop van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op mijn Nijmeegse deurmat.....

 

Op zondagavond, na een weekendje Amsterdam, vond ik een envelop van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op mijn Nijmeegse deurmat. Via verschillende media had ik inmiddels al vernomen dat Ab zo´n beetje elk Nederlands huishouden diezelfde envelop had toegestuurd. Vol verwachting scheurde ik hem los, op zoek naar de brief waar dit weekend al een flink aantal politici overheen gevallen was. Het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) waar Ab ons via dit schrijven over informeert is immers nog niet eens door de Staten-Generaal goedgekeurd. Ikzelf vind het ook niet bepaald netjes dat een uitvoerend orgaan vooruitloopt op de wetgevende macht, maar dat is in dit geval niet het feit waar ik me het meeste aan stoor.

De overheid wil met deze campagne het Nederlandse volk inlichten over de pracht en praal van het EPD. Een gelikte brochure met tandpasta-smile-foto's moet ons doen geloven dat met het EPD alles goed komt. De folder vertelt me nog net dat ik niet per se hoef mee te doen aan dit nieuwe systeem. Het grootste probleem is echter dat het Ministerie van VWS naast alle positieve punten van het EPD, ‘even’ vergeten is om ook de nadelen op een rijtje te zetten. Uit de brochure valt op geen enkele manier op te maken, wat er überhaupt tegen het EPD in te brengen is. In mijn ogen riekt dit naar het opzettelijk onvolledig informeren van de burger. Want er zijn wel degelijk een aantal bedenkingen bij dit systeem te plaatsen. Wie garandeert mijn privacy? Is het EPD niet net zo makkelijk te kraken als de OV-chipkaart? Stel dat ik HIV heb? Kan de douane van een willekeurig land dat dan zien door (illegaal) in mijn dossier te kijken? Ik eis volledige openheid van zaken van de overheid, voordat ze de halve Nederlandse gezondheidszorg op een usb-stick zet.

Net als Ab, heeft ook het nieuwe Landelijk Bestuur van de Jonge Democraten de afgelopen week niet stilgezeten. Onze eerste werkweek was er vooral een van aftasten en inwerken. Inmiddels begint onze machine lekker te draaien. Een machine die we binnenkort hopelijk uit kunnen breiden met een of meerdere ad interim secretarissen. We zijn namelijk op zoek naar enthousiaste JD'ers die ons team willen versterken tot aan het voorjaarscongres in Rotterdam. Beginnen jouw vingers al te jeuken als je denkt aan promotie, scholing en vorming, het organiseren van evenementen of de verwerking van onze ledenadministratie? We horen het graag!

Met vrijzinnige groet,

Rob Jetten
Landelijk voorzitter der Jonge Democraten

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Voordracht Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie

Aan het begin van ieder congres doet het Landelijk Bestuur een voorstel voor de benoeming van Congresvoorzitters en de Stem- en Notulencommissie. Voor ALV76 zal het Landelijk Bestuur Silke Slootweg...

Lees meer...

woensdag 22 februari 20:00
Teamavond - Brabant
woensdag 22 februari 20:00
Denk en handel internationaal - Rotterdam
donderdag 23 februari 20:00
JD Fryslân akademy - Persoonlijke ontwikkeling - Friesland
vrijdag 24 februari 11:30
Op Weg Naar Het Lagerhuis - Brabant
vrijdag 24 februari 20:00
Maandborrel: Nieuwe leden! - Amsterdam
zaterdag 25 februari 12:45
Afreizen naar de campagne Kick-off! - Amsterdam
zaterdag 25 februari 14:00
Campagne kick-off! - Landelijk
maandag 27 februari 20:00
Zorgen voor Europa? Een Europees zorgstelsel - Utrecht

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten