#

Landelijke activiteiten

09 Aug 2009

De Jonge Democraten organiseren jaarlijks vele evenementen voor haar leden en geïnteresseerden. Tweemaal per jaar wordt er een Introductieweekend, Politiek Inhoudelijk Weekend en Congres georganiseerd. Onderstaand kun je meer informatie vinden over de verschillende weekenden en je uiteraard aanmelden voor het volgende weekend!

Introductieweekend & Nieuwe Ledendagen

Nieuw binnen de Jonge Democraten? Benieuwd naar wat ze allemaal doen? Ben je nog meer benieuwd naar wat jij allemaal kan doen binnen de Jonge Democraten? Heb je ook nog zin in een heel interessant en super gezellig weekend? Zet dan alvast het najaarsintroweekend op 23 t/m 25 november te Den Haag in je agenda! Het Introweekend is het ideale moment om de vereniging te leren kennen in al haar facetten, jezelf al te ontwikkelen door middel van de vele trainingen en te ontdekken waar jij actief wil worden binnen deze politieke jongerenorganisatie.

Meer informatie? Neem contact op met de Secretaris Promotie via promotie@jd.nl.

Politiek Inhoudelijk Weekend

Tweemaal per jaar organiseert de JD het Politiek Inhoudelijk Weekend, oftewel het JD PI-Weekend. Het PI-Weekend staat in het teken van inhoudelijke discussie, persoonlijke verdieping en natuurlijk het bekende verenigingsgevoel! Door middel van een groot aanbod aan sprekers en inhoudelijke sessies kunnen leden zich verdiepen in onderwerpen waar ze in geïntereseerd zijn, Een must voor iedere Jonge Democraat! Dit jaar was het thema 'Heilige Huisjes'. De portefeuillehouders hadden op hun eigen thema een sessie voorbereid die de grondvesten van het JD-gedachtegoed deed schudden.

Gasten tijdens dit weekend waren onder anderen Alexander Rinnooy Kan (SER), Henriette Prast (emotie-econoom), Dennis Hesseling (oud-voorzitter JD), Bert Dorenbos (Schreeuw om leven), Gert Hekma (gay and lesbian studies), Bert van den Brink (politieke filosofie), Petra de Jong (NVVE), Henriette Post (podiumkunsten), Jort Kelder en meer!

Symposia

Tweemaal per jaar organiseert de Jonge Democraten een symposium over een specifiek thema. Tijdens deze dag zullen trainingen, sprekers en discussie over dit thema de revu passeren.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de Secretaris Politiek via politiek@jongedemocraten.nl


Congres

Het hoogste orgaan van de Jonge Democraten is de Algemene Ledenvergadering (het Congres). Het Congres wordt tweemaal per jaar georganiseerd en is de grootste activiteit van de Jonge Democraten. Op het Congres worden namelijk de standpunten van de Jonge Democraten bediscussieërd en vastgesteld. Ook worden daar de leden van het Landelijk Bestuur, de KasCommissie en de redactie van het verenigingsblad de DEMO gekozen. Daarnaast worden er altijd interessante sprekers en inhoudelijke sessies geregeld. Ieder lid heeft op deze ledenvergadering individueel stemrecht. Gebruik je stem en kom op 26, 27 en 38 oktober naar Rotterdam! Voor meer informatie over het aankomend congres kun je terecht op www.jdcongres.nl of kun je contact opnemen met de Secretaris Organisatie via Organisatie@jongedemocraten.nl

Categorie: Politieke opinie