Blogpost

Kom naar het Symposium US Elections!

Op 6 november zal de nieuwe president van Amerika gekozen worden – zal Obama in het Witte Huis blijven of gaat Romney het overnemen? Op 13 oktober blikken we bij Strand West (Stavangerweg 900, Amsterdam) vooruit op de populairst en meest in de schijnwerpers staande verkiezingen ter wereld. Na de verschillende workshops en debatten en een all American night ben je meer dan up-to-date!

Op 6 november zal de nieuwe president van Amerika gekozen worden – zal Obama in het Witte Huis blijven of gaat Romney het overnemen?

Op 13 oktober blikken we bij Strand West (Stavangerweg 900, Amsterdam) vooruit op de populairst en meest in de schijnwerpers staande verkiezingen ter wereld. Na de verschillende workshops en debatten en een all American night ben je meer dan up-to-date!

Meld je nu hier aan.

Het programma:
12:30 – Inloop

13:00 – 14:00 Opening door Koen Petersen (auteur Einddoel 
Witte Huis, Hoe Amerikanen hun president kiezen)

14:15 – 15:15 Panel Discussie – “Wat na de verkiezingen?” 
Tijdens de paneldiscussie zal er gesproken worden over de afgelopen termijn en de verschillende campagnes, maar vooral ook wat na 6 november? Hoe zal de VS met de EU gaan samenwerken? Wat zullen de speerpunten bij het binnenland beleid worden?

15:30 – 16:00 – Masterclass John Bijl “Campagne Analyse” 
Er zal in het bijzonder aandacht geschonken worden aan de campagne van de Republikeinen, hoe pakken zij het nou aan? Hoe is de strijd tussen de presidentskandidaten verlopen?

16:00 – 18:00 Keuze uit verschillende workshops
1. Speechen als Obama door Kido Koenig
Wil jij leren spreken als Obama? De fijne kneepjes van het speechen onder de knie krijgen? Sluit je dan aan bij deze workshop!
2. Speech Writing door C. de Ruiter
Wil jij juist kijken wat er achter zo’n performance zit? Hoe kun je een politieke boodschap het best vormgeven met woorden? Leer dan hoe je een speech moet schrijven met C. de Ruiter.
3. Posters in Politics door Jeroen Disch
Ben jij juist creatiever en wil je eens kijken hoe die politieke posters in elkaar zitten? Kom dan lekker knippen en plakken bij Posters in Politics!

18:00 – Afsluiting, aansluitend diner

De kosten voor deelname bedragen €5,- (incl. 2 drankjes). Wil je 's avonds blijven voor het diner? Dan komt er nog €15,- bovenop, voor een heerlijk All American etentje.

Meld je nu hier aan.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met het Team US Elections via us.elections@jd.nl of met de Internationaal Secretaris Pauline Kastermans via internationaal@jd.nl

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

[Vlog] Op het Lymec Congres in Sofia

De Jonge Democraten zijn op het congres van LYMEC (de koepelorganisatie van Europese, liberale politieke jongerenorganisaties) geweest. In deze vlog kun je zien wat ze daar zoal voor elkaar hebben ...

Lees meer...

maandag 23 oktober 19:45
In discussie over het onderwijscurriculum met de werkgroep onderwijs - Arnhem-Nijmegen
maandag 23 oktober 20:00
Palmolie: vet slim of oliedom - Utrecht
dinsdag 24 oktober 19:30
Meer over AntiFa - Leiden-Haaglanden
dinsdag 24 oktober 20:00
Nederland in de VN Veiligheidsraad - Amsterdam
dinsdag 24 oktober 20:00
Politieke Wereldkeuken: Colombia - Groningen
woensdag 25 oktober 20:00
D66 & JD: Kandidatendebat - Rotterdam
woensdag 25 oktober 20:00
Verenigingsavond: Lasergamen - Brabant
donderdag 26 oktober 22:00
Debattraining D-loquentia Groningen - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten