Blogpost

Jonge Democraten zien toekomst voor D66

Met het behalen van drie zetels voor D66 is er geen reden voor feest, maar wel voor optimisme. In de laatste weken van de campagne slaagde de partij erin gemaakte fouten achter zich te laten en haar boodschap op gebieden als integratie, onderwijs en persoonlijke vrijheden duidelijk over te brengen.

De Jonge Democraten, de aan D66 verbonden jongerenorganisatie, denken dat via de drie Kamerzetels een waardevol kanaal bestaat om het overheidsbeleid te beïnvloeden en tegelijkertijd het profiel van de partij te verscherpen. D66 zal, om het vertrouwen van de kiezer terug te winnen, de komende jaren duidelijk moeten zijn in haar keuzes.

Wat de Jonge Democraten betreft is kabinetsdeelname niet aan de orde. Met drie zetels kan geen noemenswaardige invloed worden uitgeoefend, en bovendien zal de partij onherkenbaar worden tussen de grotere partijen. Juist vanuit een oppositierol kan op een constructieve maar kritische manier, ongebonden door coalitieafspraken, worden gewerkt aan het verwezenlijken van idealen.

"Wat telt is niet alleen het aantal kamerzetels – hoewel we er graag meer hadden gehad – maar ook de kwaliteit van de Kamerleden en het verhaal dat je te vertellen hebt. Wat dat betreft is D66 zeker niet gemarginaliseerd," aldus voorzitter Ton Monasso.

De jongeren verwachten dat de coalitievorming allesbehalve probleemloos zal verlopen. De oproep van partijoprichter Hans van Mierlo om eindelijk werk te maken van een gekozen minister-president, zodat de kiezer rechtstreeks invloed uitoefent op de kabinetsvorming, wordt volmondig ondersteund.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Onze campagnehelden

De voorbereidingen van de campagne voor Gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Sleepwet zijn in volle gang. De afdelingscampagneleiders, het campagneteam en het Landelijk Bestuur zijn ...

Lees meer...

vrijdag 24 november 18:30
Maandborrel en Algemene Afdelingsvergadering! - Amsterdam
vrijdag 24 november 20:00
De BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers in Maastricht - Limburg
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
zaterdag 25 november 12:00
Bezoek JuLi’s Bremen aan Groningen - Groningen
maandag 27 november 19:30
Masterclass debat - Amsterdam
maandag 27 november 19:45
Training Manipulatie en Framing - Arnhem-Nijmegen
maandag 27 november 20:00
Motieschrijfavond - Utrecht
dinsdag 28 november 19:30
Politiek Poker - Leiden-Haaglanden

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten