Blogpost

Jonge Democraten zien toekomst voor D66

Met het behalen van drie zetels voor D66 is er geen reden voor feest, maar wel voor optimisme. In de laatste weken van de campagne slaagde de partij erin gemaakte fouten achter zich te laten en haar boodschap op gebieden als integratie, onderwijs en persoonlijke vrijheden duidelijk over te brengen.

De Jonge Democraten, de aan D66 verbonden jongerenorganisatie, denken dat via de drie Kamerzetels een waardevol kanaal bestaat om het overheidsbeleid te beïnvloeden en tegelijkertijd het profiel van de partij te verscherpen. D66 zal, om het vertrouwen van de kiezer terug te winnen, de komende jaren duidelijk moeten zijn in haar keuzes.

Wat de Jonge Democraten betreft is kabinetsdeelname niet aan de orde. Met drie zetels kan geen noemenswaardige invloed worden uitgeoefend, en bovendien zal de partij onherkenbaar worden tussen de grotere partijen. Juist vanuit een oppositierol kan op een constructieve maar kritische manier, ongebonden door coalitieafspraken, worden gewerkt aan het verwezenlijken van idealen.

"Wat telt is niet alleen het aantal kamerzetels – hoewel we er graag meer hadden gehad – maar ook de kwaliteit van de Kamerleden en het verhaal dat je te vertellen hebt. Wat dat betreft is D66 zeker niet gemarginaliseerd," aldus voorzitter Ton Monasso.

De jongeren verwachten dat de coalitievorming allesbehalve probleemloos zal verlopen. De oproep van partijoprichter Hans van Mierlo om eindelijk werk te maken van een gekozen minister-president, zodat de kiezer rechtstreeks invloed uitoefent op de kabinetsvorming, wordt volmondig ondersteund.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Dennis van Driel - Zeeuw en Limburger

Ook dit jaar vinden er interviews plaats met alle nieuwgekozen Landelijk Bestuursleden. Het eerste interview is geweest met Dennis van Driel, aankomend Bestuurslid Politiek & Internationaal Doo...

Lees meer...

vrijdag 04 augustus 19:30
Zomerborrel - Leiden-Haaglanden
vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
dinsdag 12 september 19:30
Dag van de lokale media - Amsterdam
dinsdag 12 september 20:00
In gesprek met... - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten