Blogpost

Jonge Democraten zien toekomst voor D66

Met het behalen van drie zetels voor D66 is er geen reden voor feest, maar wel voor optimisme. In de laatste weken van de campagne slaagde de partij erin gemaakte fouten achter zich te laten en haar boodschap op gebieden als integratie, onderwijs en persoonlijke vrijheden duidelijk over te brengen.

De Jonge Democraten, de aan D66 verbonden jongerenorganisatie, denken dat via de drie Kamerzetels een waardevol kanaal bestaat om het overheidsbeleid te beïnvloeden en tegelijkertijd het profiel van de partij te verscherpen. D66 zal, om het vertrouwen van de kiezer terug te winnen, de komende jaren duidelijk moeten zijn in haar keuzes.

Wat de Jonge Democraten betreft is kabinetsdeelname niet aan de orde. Met drie zetels kan geen noemenswaardige invloed worden uitgeoefend, en bovendien zal de partij onherkenbaar worden tussen de grotere partijen. Juist vanuit een oppositierol kan op een constructieve maar kritische manier, ongebonden door coalitieafspraken, worden gewerkt aan het verwezenlijken van idealen.

"Wat telt is niet alleen het aantal kamerzetels – hoewel we er graag meer hadden gehad – maar ook de kwaliteit van de Kamerleden en het verhaal dat je te vertellen hebt. Wat dat betreft is D66 zeker niet gemarginaliseerd," aldus voorzitter Ton Monasso.

De jongeren verwachten dat de coalitievorming allesbehalve probleemloos zal verlopen. De oproep van partijoprichter Hans van Mierlo om eindelijk werk te maken van een gekozen minister-president, zodat de kiezer rechtstreeks invloed uitoefent op de kabinetsvorming, wordt volmondig ondersteund.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Denk mee met de JDenktank

De JD heeft een schat aan kennis en ervaring. Deze schat is echter verdeeld over allemaal verschillende leden. Wil jij jouw kennis en ervaring op een informele manier delen met het Landelijk Bestuu...

Lees meer...

dinsdag 26 september 19:00
JDA bezoek aan de Raad - Amsterdam
dinsdag 26 september 19:30
Debattraining - Leiden-Haaglanden
dinsdag 26 september 20:00
Actualico - Groningen
woensdag 27 september 20:00
Teamavond - Brabant
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 29 september 20:00
Maandborrel - Amsterdam
vrijdag 29 september 20:00
PJO borrel - Limburg
zaterdag 30 september 11:00
Actie voor het sleepnetwetreferendum - Leiden-Haaglanden

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten