Blogpost

Jonge Democraten sturen geheugensteuntje aan VVD Senator Hofstra

De Jonge Democraten sturen woensdagochtend 2 december a.s. een bumpersticker naar Eerste Kamerlid Hofstra van de VVD. Vijf jaar geleden stuurden de D66 jongeren hem al een sticker met de tekst ‘I love Kilometerheffing’. Hofstra was destijds als Tweede Kamerlid voorstander van de kilometerheffing. De Jonge Democraten hopen met dit geheugensteuntje weer voorstanders voor kilometerheffing in de VVD-fractie te vinden.

Vier jaar geleden was de VVD-fractie verdeeld over invoering van rekeningrijden. Pieter Hofstra was verkeerswoordvoerder en voorstander van de kilometerheffing, terwijl fractievoorzitter Jozias van Aartsen niets in dit eerlijke betalingssysteem zag. Om Hofstra te ondersteunen in zijn mening, stuurden de jongeren hem een sticker ‘I love kilometerheffing’ toe. De Jonge Democraten zijn nog altijd voorstander van invoering van rekeningrijden en het achterliggende principe dat ‘de vervuiler betaald’. Dit liberale uitgangspunt betekent dat de negatieve gevolgen die autogebruik voor de maatschappij met zich meebrengt door de gebruiker zelf worden bekostigd.

De VVD heeft zich nu samen met de PVV en de SP tegen de plannen van minister Eurlings gekeerd. Landelijk Voorzitter van de Jonge Democraten Thomas Bakker: ‘Door deze nieuwe versie van de sticker opnieuw aan de heer Hofstra aan te bieden, willen we hem graag aanmoedigen om ook nu achter de kilometerheffing te gaan staan en de interne discussie binnen de VVD weer op gang te brengen.’

Ook andere voorstanders van de kilometerheffing, VVD-ers en niet-VVD-ers, kunnen de sticker “I Still Love Kilometerheffing” bestellen op www.jongedemocraten.nl.


kmheffing2009

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

maandag 26 juni 19:00
In gesprek met Pia Dijkstra - Overijssel
maandag 26 juni 20:00
Verkiezings AAV - Utrecht
woensdag 28 juni 18:00
LedenBBQ - Rotterdam
woensdag 28 juni 20:00
Zomerse teamavond! - Brabant
woensdag 28 juni 20:00
Interesse avond voor het bestuur - Friesland
zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland
vrijdag 07 juli 19:00
Verenigingsweekend - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten