#

Jonge Democraten sturen geheugensteuntje aan VVD Senator Hofstra

01 Dec 2009

De Jonge Democraten sturen woensdagochtend 2 december a.s. een bumpersticker naar Eerste Kamerlid Hofstra van de VVD. Vijf jaar geleden stuurden de D66 jongeren hem al een sticker met de tekst ‘I love Kilometerheffing’. Hofstra was destijds als Tweede Kamerlid voorstander van de kilometerheffing. De Jonge Democraten hopen met dit geheugensteuntje weer voorstanders voor kilometerheffing in de VVD-fractie te vinden.

Vier jaar geleden was de VVD-fractie verdeeld over invoering van rekeningrijden. Pieter Hofstra was verkeerswoordvoerder en voorstander van de kilometerheffing, terwijl fractievoorzitter Jozias van Aartsen niets in dit eerlijke betalingssysteem zag. Om Hofstra te ondersteunen in zijn mening, stuurden de jongeren hem een sticker ‘I love kilometerheffing’ toe. De Jonge Democraten zijn nog altijd voorstander van invoering van rekeningrijden en het achterliggende principe dat ‘de vervuiler betaald’. Dit liberale uitgangspunt betekent dat de negatieve gevolgen die autogebruik voor de maatschappij met zich meebrengt door de gebruiker zelf worden bekostigd.

De VVD heeft zich nu samen met de PVV en de SP tegen de plannen van minister Eurlings gekeerd. Landelijk Voorzitter van de Jonge Democraten Thomas Bakker: ‘Door deze nieuwe versie van de sticker opnieuw aan de heer Hofstra aan te bieden, willen we hem graag aanmoedigen om ook nu achter de kilometerheffing te gaan staan en de interne discussie binnen de VVD weer op gang te brengen.’

Ook andere voorstanders van de kilometerheffing, VVD-ers en niet-VVD-ers, kunnen de sticker “I Still Love Kilometerheffing” bestellen op www.jongedemocraten.nl.


kmheffing2009

Categorie: Politieke opinie