Blogpost

Jonge Democraten sturen geheugensteuntje aan VVD Senator Hofstra

De Jonge Democraten sturen woensdagochtend 2 december a.s. een bumpersticker naar Eerste Kamerlid Hofstra van de VVD. Vijf jaar geleden stuurden de D66 jongeren hem al een sticker met de tekst ‘I love Kilometerheffing’. Hofstra was destijds als Tweede Kamerlid voorstander van de kilometerheffing. De Jonge Democraten hopen met dit geheugensteuntje weer voorstanders voor kilometerheffing in de VVD-fractie te vinden.

Vier jaar geleden was de VVD-fractie verdeeld over invoering van rekeningrijden. Pieter Hofstra was verkeerswoordvoerder en voorstander van de kilometerheffing, terwijl fractievoorzitter Jozias van Aartsen niets in dit eerlijke betalingssysteem zag. Om Hofstra te ondersteunen in zijn mening, stuurden de jongeren hem een sticker ‘I love kilometerheffing’ toe. De Jonge Democraten zijn nog altijd voorstander van invoering van rekeningrijden en het achterliggende principe dat ‘de vervuiler betaald’. Dit liberale uitgangspunt betekent dat de negatieve gevolgen die autogebruik voor de maatschappij met zich meebrengt door de gebruiker zelf worden bekostigd.

De VVD heeft zich nu samen met de PVV en de SP tegen de plannen van minister Eurlings gekeerd. Landelijk Voorzitter van de Jonge Democraten Thomas Bakker: ‘Door deze nieuwe versie van de sticker opnieuw aan de heer Hofstra aan te bieden, willen we hem graag aanmoedigen om ook nu achter de kilometerheffing te gaan staan en de interne discussie binnen de VVD weer op gang te brengen.’

Ook andere voorstanders van de kilometerheffing, VVD-ers en niet-VVD-ers, kunnen de sticker “I Still Love Kilometerheffing” bestellen op www.jongedemocraten.nl.


kmheffing2009

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissieleden gezocht!

Voor het congres van 17 juni zoeken we weer 9 SNC-helden en 4 Congresvoorzitters! Lijkt het je leuk om in de Stem-en Notulencommissie te zitten? Stuur me dan even een mailtje op secretaris@jd.nl! E...

Lees meer...

zaterdag 29 april 13:00
Landelijk Debattoernooi - Landelijk
zaterdag 29 april 13:00
Symposium: Euthanasie voor kinderen - Landelijk
maandag 01 mei 19:45
Een avond over de Franse verkiezingen: Wie komt er aan de macht? - Arnhem-Nijmegen
maandag 01 mei 20:00
Motieschrijfavond en wethouder Everhardt - Utrecht
dinsdag 02 mei 20:00
[WAGENINGEN] Politiek Weerwolven - Utrecht
dinsdag 02 mei 20:00
Introborrel - Groningen
dinsdag 02 mei 20:00
Debatavond - Amsterdam
woensdag 03 mei 19:00
Bestuursinteresseborrel - Rotterdam

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten