Blogpost

Jonge Democraten steunen petitie voor toegankelijk elektrisch rijden

Petitie_2.jpg wordt weergegeven

Wij roepen het kabinet op om de elektrische auto voor iedereen betaalbaar te maken

Elektrische auto’s zijn schoner en stiller. Ze hebben ook een nadeel± ze zijn (nog) te duur voor de meeste Nederlanders. Wij willen dat elektrische auto’s betaalbaar zijn voor iedereen. Niet alleen voor zakelijke rijders, maar ook voor consumenten. De overheid moet daar nu iets aan doen. Vind jij dat ook?

Natuur & Milieu start een petitie om bij de overheid te pleiten voor een tijdelijke stimuleringsmaatregel om elektrisch rijden voor consumenten betaalbaar te maken. Dit najaar neemt het kabinet een definitief besluit over alle autobelastingen tot 2021. In het huidige kabinetsvoorstel voor de autobelastingen is elektrisch rijden nog steeds niet aantrekkelijk voor de consument, terwijl elektrisch rijden juist voor hen zo geschikt is. 80% van alle ritten in Nederland is minder dan 50 kilometer. Tijd dus dat de elektrische auto voor grote groepen consumenten betaalbaar wordt. Hoe meer elektrische auto’s op de weg, hoe schoner Nederland wordt. Dat is goed voor de gezondheid van mensen en voor het klimaat.

Teken de petitie van Natuur & Milieu op www.elektrischrijdenvooriedereen.nl en maak kans op een weekend rijden in een Tesla.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Dennis van Driel - Zeeuw en Limburger

Ook dit jaar vinden er interviews plaats met alle nieuwgekozen Landelijk Bestuursleden. Het eerste interview is geweest met Dennis van Driel, aankomend Bestuurslid Politiek & Internationaal Doo...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
dinsdag 12 september 19:30
Dag van de lokale media - Amsterdam
dinsdag 12 september 20:00
In gesprek met... - Groningen
donderdag 14 september 19:30
Overdracht AAV - Amsterdam

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten