Blogpost

Jonge Democraten steunen petitie voor toegankelijk elektrisch rijden

Petitie_2.jpg wordt weergegeven

Wij roepen het kabinet op om de elektrische auto voor iedereen betaalbaar te maken

Elektrische auto’s zijn schoner en stiller. Ze hebben ook een nadeel± ze zijn (nog) te duur voor de meeste Nederlanders. Wij willen dat elektrische auto’s betaalbaar zijn voor iedereen. Niet alleen voor zakelijke rijders, maar ook voor consumenten. De overheid moet daar nu iets aan doen. Vind jij dat ook?

Natuur & Milieu start een petitie om bij de overheid te pleiten voor een tijdelijke stimuleringsmaatregel om elektrisch rijden voor consumenten betaalbaar te maken. Dit najaar neemt het kabinet een definitief besluit over alle autobelastingen tot 2021. In het huidige kabinetsvoorstel voor de autobelastingen is elektrisch rijden nog steeds niet aantrekkelijk voor de consument, terwijl elektrisch rijden juist voor hen zo geschikt is. 80% van alle ritten in Nederland is minder dan 50 kilometer. Tijd dus dat de elektrische auto voor grote groepen consumenten betaalbaar wordt. Hoe meer elektrische auto’s op de weg, hoe schoner Nederland wordt. Dat is goed voor de gezondheid van mensen en voor het klimaat.

Teken de petitie van Natuur & Milieu op www.elektrischrijdenvooriedereen.nl en maak kans op een weekend rijden in een Tesla.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Denk mee met de JDenktank

De JD heeft een schat aan kennis en ervaring. Deze schat is echter verdeeld over allemaal verschillende leden. Wil jij jouw kennis en ervaring op een informele manier delen met het Landelijk Bestuu...

Lees meer...

vrijdag 22 september 17:00
BBBB - BlufBorrel Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 22 september 17:00
Twinning naar Berlijn! - Amsterdam
maandag 25 september 19:45
Springen met Progressievelingen - Arnhem-Nijmegen
maandag 25 september 20:00
Wissel-AAV - Utrecht
dinsdag 26 september 19:00
JDA bezoek aan de Raad - Amsterdam
dinsdag 26 september 19:30
Debattraining - Leiden-Haaglanden
dinsdag 26 september 20:00
Actualico - Groningen
woensdag 27 september 20:00
Teamavond - Brabant

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten