#

Jonge Democraten steunen petitie voor toegankelijk elektrisch rijden

03 Sep 2015

Petitie_2.jpg wordt weergegeven

Wij roepen het kabinet op om de elektrische auto voor iedereen betaalbaar te maken

Elektrische auto’s zijn schoner en stiller. Ze hebben ook een nadeel± ze zijn (nog) te duur voor de meeste Nederlanders. Wij willen dat elektrische auto’s betaalbaar zijn voor iedereen. Niet alleen voor zakelijke rijders, maar ook voor consumenten. De overheid moet daar nu iets aan doen. Vind jij dat ook?

Natuur & Milieu start een petitie om bij de overheid te pleiten voor een tijdelijke stimuleringsmaatregel om elektrisch rijden voor consumenten betaalbaar te maken. Dit najaar neemt het kabinet een definitief besluit over alle autobelastingen tot 2021. In het huidige kabinetsvoorstel voor de autobelastingen is elektrisch rijden nog steeds niet aantrekkelijk voor de consument, terwijl elektrisch rijden juist voor hen zo geschikt is. 80% van alle ritten in Nederland is minder dan 50 kilometer. Tijd dus dat de elektrische auto voor grote groepen consumenten betaalbaar wordt. Hoe meer elektrische auto’s op de weg, hoe schoner Nederland wordt. Dat is goed voor de gezondheid van mensen en voor het klimaat.

Teken de petitie van Natuur & Milieu op www.elektrischrijdenvooriedereen.nl en maak kans op een weekend rijden in een Tesla.

Categorie: Politieke opinie