Blogpost

Jonge Democraten starten petitie na aanval op D66'er

De Jonge Democraten hebben geschokt gereageerd op de haatdragende aanval op Sophie in 't Veld van afgelopen weekend. Bij een demonstratie voor rechten van homo's en lesbiennes viel een tegenstander een groep aan met onder andere de D66'er. De politie maakte weinig aanstalten om de betogers te beschermen. Enkele organisatoren en een Italiaanse Europarlementariër werden zelfs gearresteerd.

Deze aanval symboliseert de problemen in Rusland volgens JD-voorzitter Ton Monasso. De mogelijkheid om mensenrechten te schenden is groot. Daarbij hebben minderheden amper de mogelijkheid om voor hun mening of gedrag uit te komen.

De Jonge Democraten zijn daarom een internetpetitie gestart. De petitie roept de EU en haar lidstaten op om in actie te komen voor de mensenrechten in Rusland. Op korte termijn zullen de 'handtekeningen' worden aangeboden aan minister Verhagen van Buitenlandse Zaken.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland
vrijdag 07 juli 19:00
Verenigingsweekend - Landelijk
donderdag 13 juli 20:00
Afsluitende avond - Friesland
woensdag 06 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
woensdag 20 september 20:00
Biesboschbattle - Brabant

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten