Blogpost

Jonge Democraten reageren op SPer in NRCnext

Op uitnodiging van de SGPJ zijn drie Jonge Democraten onlangs afgereisd naar Rotterdam om een reformatorische school te bezoeken. SP kamerlid Van Dijk beschuldigde de jonge liberalen van ‘knikkende knieën toen zij  eenmaal in het hol van de leeuw waren beland’. Lees hier de reactie van Martijn Jonk en Carola Zandbergen op NRCnext.nl.

De afgelopen maanden heeft de JD pleidooien geplaatst voor afschaffing van religieus onderwijs. De jongeren van de partij van Bas van der Vlies waren van mening dat de Jonge Democraten maar eens moesten komen bekijken waar zij zich nu zo tegen keerden.

Na een rondleiding door het gebouw vond een debat plaats tussen de aanwezige Jonge Democraten, voorzitter van de JOVD Martijn Jonk, de SGP jongeren en de leerlingen van de school. De jonge liberalen bleven tegenstander van religieus onderwijs, maar er vond een respectvol en inhoudelijk debat plaats tussen de aanwezige jongeren. De leerlingen gaven na afloop aan dat zij dit een veel constructievere manier vonden van met elkaar de dialoog aangaan dan zij de week ervoor met parlementariër Jasper van Dijk hadden ervaren. Dit was Van Dijk blijkbaar in het verkeerde keelgat geschoten.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

[Vlog] Op het Lymec Congres in Sofia

De Jonge Democraten zijn op het congres van LYMEC (de koepelorganisatie van Europese, liberale politieke jongerenorganisaties) geweest. In deze vlog kun je zien wat ze daar zoal voor elkaar hebben ...

Lees meer...

dinsdag 17 oktober 19:30
DuurzaamheidsPubQuiz - Leiden-Haaglanden
dinsdag 17 oktober 19:45
Politiek Poker - Friesland
dinsdag 17 oktober 20:00
Sekszorg in het PGB - Amsterdam
dinsdag 17 oktober 20:00
Masterclass Europese Politiek - Groningen
woensdag 18 oktober 20:00
Een avondje cultuur-marxisme - Brabant
woensdag 18 oktober 20:00
Verkiezingsprogramma en visie JD - Rotterdam
woensdag 18 oktober 20:00
De toekomst van LHBT-rechten - Landelijk
donderdag 19 oktober 16:30
Kennismakingsborrel - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten