#

Jonge Democraten reageren op SPer in NRCnext

02 Dec 2009

Op uitnodiging van de SGPJ zijn drie Jonge Democraten onlangs afgereisd naar Rotterdam om een reformatorische school te bezoeken. SP kamerlid Van Dijk beschuldigde de jonge liberalen van ‘knikkende knieën toen zij  eenmaal in het hol van de leeuw waren beland’. Lees hier de reactie van Martijn Jonk en Carola Zandbergen op NRCnext.nl.

De afgelopen maanden heeft de JD pleidooien geplaatst voor afschaffing van religieus onderwijs. De jongeren van de partij van Bas van der Vlies waren van mening dat de Jonge Democraten maar eens moesten komen bekijken waar zij zich nu zo tegen keerden.

Na een rondleiding door het gebouw vond een debat plaats tussen de aanwezige Jonge Democraten, voorzitter van de JOVD Martijn Jonk, de SGP jongeren en de leerlingen van de school. De jonge liberalen bleven tegenstander van religieus onderwijs, maar er vond een respectvol en inhoudelijk debat plaats tussen de aanwezige jongeren. De leerlingen gaven na afloop aan dat zij dit een veel constructievere manier vonden van met elkaar de dialoog aangaan dan zij de week ervoor met parlementariër Jasper van Dijk hadden ervaren. Dit was Van Dijk blijkbaar in het verkeerde keelgat geschoten.

Categorie: JD in de Media