Blogpost

Jonge Democraten reageren op SPer in NRCnext

Op uitnodiging van de SGPJ zijn drie Jonge Democraten onlangs afgereisd naar Rotterdam om een reformatorische school te bezoeken. SP kamerlid Van Dijk beschuldigde de jonge liberalen van ‘knikkende knieën toen zij  eenmaal in het hol van de leeuw waren beland’. Lees hier de reactie van Martijn Jonk en Carola Zandbergen op NRCnext.nl.

De afgelopen maanden heeft de JD pleidooien geplaatst voor afschaffing van religieus onderwijs. De jongeren van de partij van Bas van der Vlies waren van mening dat de Jonge Democraten maar eens moesten komen bekijken waar zij zich nu zo tegen keerden.

Na een rondleiding door het gebouw vond een debat plaats tussen de aanwezige Jonge Democraten, voorzitter van de JOVD Martijn Jonk, de SGP jongeren en de leerlingen van de school. De jonge liberalen bleven tegenstander van religieus onderwijs, maar er vond een respectvol en inhoudelijk debat plaats tussen de aanwezige jongeren. De leerlingen gaven na afloop aan dat zij dit een veel constructievere manier vonden van met elkaar de dialoog aangaan dan zij de week ervoor met parlementariër Jasper van Dijk hadden ervaren. Dit was Van Dijk blijkbaar in het verkeerde keelgat geschoten.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissieleden gezocht!

Voor het congres van 17 juni zoeken we weer 9 SNC-helden en 4 Congresvoorzitters! Lijkt het je leuk om in de Stem-en Notulencommissie te zitten? Stuur me dan even een mailtje op secretaris@jd.nl! E...

Lees meer...

maandag 01 mei 19:45
Een avond over de Franse verkiezingen: Wie komt er aan de macht? - Arnhem-Nijmegen
maandag 01 mei 20:00
Motieschrijfavond en wethouder Everhardt - Utrecht
dinsdag 02 mei 20:00
[WAGENINGEN] Politiek Weerwolven - Utrecht
dinsdag 02 mei 20:00
Introborrel - Groningen
dinsdag 02 mei 20:00
Debatavond - Amsterdam
woensdag 03 mei 19:00
Bestuursinteresseborrel - Rotterdam
woensdag 03 mei 19:30
Politieke Algemene Afdelingsvergadering - Leiden-Haaglanden
woensdag 03 mei 20:00
Nieuweledenavond - Brabant

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten