Blogpost

Jonge Democraten reageren op SPer in NRCnext

Op uitnodiging van de SGPJ zijn drie Jonge Democraten onlangs afgereisd naar Rotterdam om een reformatorische school te bezoeken. SP kamerlid Van Dijk beschuldigde de jonge liberalen van ‘knikkende knieën toen zij  eenmaal in het hol van de leeuw waren beland’. Lees hier de reactie van Martijn Jonk en Carola Zandbergen op NRCnext.nl.

De afgelopen maanden heeft de JD pleidooien geplaatst voor afschaffing van religieus onderwijs. De jongeren van de partij van Bas van der Vlies waren van mening dat de Jonge Democraten maar eens moesten komen bekijken waar zij zich nu zo tegen keerden.

Na een rondleiding door het gebouw vond een debat plaats tussen de aanwezige Jonge Democraten, voorzitter van de JOVD Martijn Jonk, de SGP jongeren en de leerlingen van de school. De jonge liberalen bleven tegenstander van religieus onderwijs, maar er vond een respectvol en inhoudelijk debat plaats tussen de aanwezige jongeren. De leerlingen gaven na afloop aan dat zij dit een veel constructievere manier vonden van met elkaar de dialoog aangaan dan zij de week ervoor met parlementariër Jasper van Dijk hadden ervaren. Dit was Van Dijk blijkbaar in het verkeerde keelgat geschoten.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

maandag 26 juni 19:00
In gesprek met Pia Dijkstra - Overijssel
maandag 26 juni 20:00
Verkiezings AAV - Utrecht
dinsdag 27 juni 19:30
The IFLRY game - politcs at an international level - Leiden-Haaglanden
woensdag 28 juni 18:00
LedenBBQ - Rotterdam
woensdag 28 juni 20:00
Zomerse teamavond! - Brabant
woensdag 28 juni 20:00
Interesse avond voor het bestuur - Friesland
zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten