#

Jonge Democraten lanceren www.lievergoedonderwijsdanstufi.nl

18 Mei 2010

De Jonge Democraten lanceren de petitiewebsite LieverGoedOnderwijsDanStufi.nl .  Studenten die liever zien dat de overheid investeert in de kwaliteit van het Hoger Onderwijs dan in de studiefinanciering kunnen hier hun stem laten horen.

De Landelijke Studentenvakbond lanceerde onlangs de website www.redstufi.nl voor studenten die de studiefinanciering in huidige vorm willen behouden. De Jonge Democraten vinden dat hierdoor een eenzijdig beeld is ontstaan van de Nederlandse student. Veel studenten zijn graag bereid hun studiebeurs te lenen onder voorwaarde dat het vrij gekomen geld in de kwaliteit van het Hoger Onderwijs geïnvesteerd wordt.

Het omvormen van de huidige studiefinanciering naar een sociaal leenstelsel vormt niet de daadwerkelijke bedreiging voor de student. Dat is de dalende kwaliteit van het Hoger Onderwijs. Er zijn te weinig docenten, te grote werkgroepen en te weinig faciliteiten. Door jaarlijks 2,5 miljard aan inkomenssteun voor studenten uit te geven, wordt er een grote kans gemist om de ze kwaliteitsachterstanden in te halen. ‘Als we het Nederlandse Hoger Onderwijs weer terug brengen aan de wereldtop doen we in investering in de Nederlandse student waar geen beurs tegenop kan. Daarom ben ik groot voorstander van een sociaal leenstelsel.’ aldus Thomas Bakker, voorzitter van de Jonge Democraten.

De Jonge Democraten streven een zo hoogwaardig mogelijk Hoger Onderwijs na dat toegankelijke is voor iedereen. Een ruimhartig sociaal leenstelsel zorgt ervoor dat dit geld wel in de kwaliteit van het Hoger Onderwijs geïnvesteerd kan worden zonder dat toegankelijkheid in het geding komt. Een inkomensafhankelijke terugbetaling zorgt ervoor dat geen enkele student later in de financiële problemen komt door zijn of haar studieschuld.

Categorie: Weblog