Blogpost

Jonge Democraten lanceren www.lievergoedonderwijsdanstufi.nl

De Jonge Democraten lanceren de petitiewebsite LieverGoedOnderwijsDanStufi.nl .  Studenten die liever zien dat de overheid investeert in de kwaliteit van het Hoger Onderwijs dan in de studiefinanciering kunnen hier hun stem laten horen.

De Landelijke Studentenvakbond lanceerde onlangs de website www.redstufi.nl voor studenten die de studiefinanciering in huidige vorm willen behouden. De Jonge Democraten vinden dat hierdoor een eenzijdig beeld is ontstaan van de Nederlandse student. Veel studenten zijn graag bereid hun studiebeurs te lenen onder voorwaarde dat het vrij gekomen geld in de kwaliteit van het Hoger Onderwijs geïnvesteerd wordt.

Het omvormen van de huidige studiefinanciering naar een sociaal leenstelsel vormt niet de daadwerkelijke bedreiging voor de student. Dat is de dalende kwaliteit van het Hoger Onderwijs. Er zijn te weinig docenten, te grote werkgroepen en te weinig faciliteiten. Door jaarlijks 2,5 miljard aan inkomenssteun voor studenten uit te geven, wordt er een grote kans gemist om de ze kwaliteitsachterstanden in te halen. ‘Als we het Nederlandse Hoger Onderwijs weer terug brengen aan de wereldtop doen we in investering in de Nederlandse student waar geen beurs tegenop kan. Daarom ben ik groot voorstander van een sociaal leenstelsel.’ aldus Thomas Bakker, voorzitter van de Jonge Democraten.

De Jonge Democraten streven een zo hoogwaardig mogelijk Hoger Onderwijs na dat toegankelijke is voor iedereen. Een ruimhartig sociaal leenstelsel zorgt ervoor dat dit geld wel in de kwaliteit van het Hoger Onderwijs geïnvesteerd kan worden zonder dat toegankelijkheid in het geding komt. Een inkomensafhankelijke terugbetaling zorgt ervoor dat geen enkele student later in de financiële problemen komt door zijn of haar studieschuld.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

woensdag 28 juni 18:00
LedenBBQ - Rotterdam
woensdag 28 juni 20:00
Zomerse teamavond! - Brabant
woensdag 28 juni 20:00
Interesse avond voor het bestuur - Friesland
zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland
vrijdag 07 juli 19:00
Verenigingsweekend - Landelijk
donderdag 13 juli 20:00
Afsluitende avond - Friesland
woensdag 06 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten