Blogpost

Jonge Democraten houden landelijk congres in Friesland

Jonge Democraten houden landelijk congres in Friesland
Leeuwarden en Grou in het teken van discussie & debat met o.a. Crone (PvdA), Atsma (CDA), Slob (Christen Unie) en Van der Ham (D66)

Leeuwarden & Grou - In het weekend van vrijdag 24 oktober tot en met zondag 26 oktober zal Friesland het decor zijn van de 53ste algemene ledenvergadering van de Jonge Democraten, de jongerenorganisatie gelieerd aan D66. Op de vrijdagavond zal er in Leeuwarden een politiek café georganiseerd worden. De zaterdag en zondag zal Grou in het teken staan van het officiële congresprogramma. De Jonge Democraten hebben landelijk  bijna 2500 leden en zijn daarmee een van de grootste politieke jongerenorganisatie in Nederland.

Politiek café in Leeuwarden met In ’t Veld, Crone en Atsma
Op vrijdag 24 oktober organiseren de Jonge Democraten in samenwerking met D66 Friesland een politiek café. Deze debatavond zal plaats vinden in het debatcentrum ‘de Bres’ (Schoolstraat 4) Speciale gasten zijn Joop Atsma, Tweede Kamerlid voor het CDA, Sophie in ’t Veld, Europarlementariër voor D66 en kandidaat-lijsttrekker bij de Europese verkiezingen in juni 2009, en Ferd Crone, burgemeester van Leeuwarden. Deze sprekers zullen samen met de zaal in debat gaan over onderwerpen die te maken hebben met vrijheid zoals; de vraag of je vrijheid moet opofferen ten behoeve van veiligheid. Of de vraag hoe ver de overheid mag ingrijpen in het persoonlijk leven. En zullen de inwoners in Afghanistan en Irak zich echt vrijer voelen na de interventie van het westen? Deze en nog meer discussiepunten zullen deze avond terug komen. Het debat is voor iedereen gratis toegankelijk.

Congres Grou met Arie Slob, Boris van der Ham en Hans Engels
Op zaterdag 25 en zondag 26 oktober zal Grou in het teken staan van de 53ste Algemene ledenvergadering van de Jonge Democraten. Hier worden alle belangrijke verenigingsbeslissingen genomen, wordt het debat gevoerd en de politieke koers bepaald. Resoluties, moties en inspirerende sprekers wisselen elkaar af. Op zaterdag zal de fractievoorzitter van de Christen Unie, Arie Slob als openingsspreker het congres openen. Slob zal met de zaal in debat gaan op de grenzen van vrijheid. Naast Arie Slob zal op zaterdag ook Hans Engels, hoogleraar Staatsrecht en Eerste Kamerlid voor D66, en Boris van der Ham Tweede Kamerlid voor D66 het congres toespreken.

-------
Noot voor de reactie / niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Peter van Gool, vice-voorzitter en voorlichting Jonge Democraten
Mail: pers@jongedemocraten.nl  
mobiel: 06-51 64 39 51

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

dinsdag 27 juni 19:30
The IFLRY game - politcs at an international level - Leiden-Haaglanden
woensdag 28 juni 18:00
LedenBBQ - Rotterdam
woensdag 28 juni 20:00
Zomerse teamavond! - Brabant
woensdag 28 juni 20:00
Interesse avond voor het bestuur - Friesland
zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland
vrijdag 07 juli 19:00
Verenigingsweekend - Landelijk
donderdag 13 juli 20:00
Afsluitende avond - Friesland

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten