Blogpost

Jonge Democraten helpen het Kabinet verhuizen

De Nederlandse regering lijkt de laatste tijd niets anders meer te doen dan elkaar in de haren vliegen. Belangrijke besluiten blijven liggen of worden inzet voor de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen, zoals nu ook gebeurt met Uruzgan. Voor dit Kabinet lijkt er nog maar een grote beslissing te liggen de zij wel gezamenlijk kan maken: opstappen. En om het onze ministers wat makkelijker te maken, kwamen de Jonge Democraten hen vanmorgen helpen verhuizen op het Binnenhof. Minister Plasterk en staatssecretaris Jack de Vries werden kregen persoonlijk onze hulp aangeboden.

Sinds het rapport van de Commissie Davids rammelt de coalitie van de CDA, het PvdA en de Christenunie aan alle kanten. Zij spreekt niet met een mond, maakt over en weer verwijten en geeft niet de indruk nog met elkaar door een deur te kunnen. Het is duidelijk dat deze coalitie niet meer in staat is het land te besturen.

Landelijk Voorzitter van de Jonge Democraten Thomas Bakker: “De huidige opstelling van de ministers is niet meer serieus te nemen, ik geloof niet dat iemand in dit land deze coalitie nog geloofwaardig acht. Het is de hoogste tijd om deze theatershow stop te zetten en mensen aan het roer te zetten die dit land wel kunnen besturen. Er staan ons momenteel veel te belangrijke zaken te wachten om voor ons uit te schuiven. Zo komen de Hervormingen eraan en staat het Hoger Onderwijs hoog op de agenda. “

Het Kabinet van Balkenende IV heeft ondertussen al drie jaar in het Binnenhof gezeten. Veel spullen en dossiers van de ministers zullen ondertussen zijn opgeslagen in Den Haag. De Jonge Democraten boden daarom hun hulp aan om deze spullen te verhuizen. Geheel met verhuisdozen en personeel meldden zij zich vanmorgen op het Binnenhof.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Kevin Brongers - De Rotterdammert in Delft

Door: Peet Wijnen Foto: Edwin Bakker “Met je poten in de modder staan”. Deze uitspraak loopt als een rode draad door het gesprek met Kevin heen. Het begint al met de locatie waar we afspreken, de ...

Lees meer...

vrijdag 04 augustus 19:30
Zomerborrel - Leiden-Haaglanden
vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
dinsdag 12 september 19:30
Dag van de lokale media - Amsterdam
dinsdag 12 september 20:00
In gesprek met... - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten