Blogpost

Jonge Democraten gaan PVV-Jongeren helpen

Vandaag heeft de PVV laten weten dat er geen jongerenorganisatie van de PVV komt. In plaats daarvan komt er een jongerendag in mei. De Jonge Democraten zijn erg teleurgesteld in dit besluit. De PVV mist de stem van de jongere generatie. Een jongerendag in mei (ruim na de Provinciale Statenverkiezing) is gewoon een zoethoudertje. Daarom hebben de Jonge Democraten besloten hun hoofdkwartier en praktische hulp aan te bieden aan PVV-jongeren die een organisatie willen oprichten.


Maarten Koning, voorzitter Jonge Democraten over het belang van een PVV-jongerenorganisatie: "Als voorzitter van een Politieke Jongerenorganisatie (PJO) voer ik heel veel debatten met jongeren van andere PJO's. Alle partijen hebben een jongerenorganisatie aan zich gebonden. Dit is ontzettend belangrijk omdat we zo het jongerengeluid van Nederland in al z'n facetten laten horen. Helaas missen we bij deze onderlinge debatten al jaren een hele belangrijke stem, die van de PVV-jongeren".

Met andere jongeren optrekken in een politieke jongerenorganisatie is al decennialang een mooie ervaring voor veel jongeren. Je kunt er leren hoe de politieke besluitvorming in Nederland werkt en of je misschien binnen de politiek iets aan Nederland wilt bijdragen. Je kunt leren debatteren, bijeenkomsten organiseren, samenwerken, je mening verder vormen en omgaan met verschillen van mening. Ook is het erg leuk om in aanraking te komen met leeftijdsgenoten die zich ook aangetrokken voelen tot een bepaalde stroming. Een PJO heeft hier de faciliteiten voor. PVV-jongeren hebben dat niet. 

Maarten Koning: "Ook al zijn we het in bijna alles oneens met de PVV, we vinden het toch belangrijk dat jongeren overal een stem krijgen, ook binnen de PVV. Daarom bieden we ze graag ons Jonge Democraten-hoofdkwartier aan om hun organisatie op te bouwen."

De Jonge Democraten bestaan al meer dan 25 jaar en hebben ruime ervaring in het opleiden en ondersteunen van politieke jongeren. We willen nu graag onze ervaring inzetten om groot gat in het politieke debat op te vullen: dat van een jong PVV-geluid. Ben je een jongere die zich aangetrokken voelt tot de PVV en wil je hieraan bijdragen? Stuur dan een mailtje naar wordpvvjongere@jongedemocraten.nl

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissieleden gezocht!

Voor het congres van 17 juni zoeken we weer 9 SNC-helden en 4 Congresvoorzitters! Lijkt het je leuk om in de Stem-en Notulencommissie te zitten? Stuur me dan even een mailtje op secretaris@jd.nl! E...

Lees meer...

zaterdag 29 april 13:00
Landelijk Debattoernooi - Landelijk
zaterdag 29 april 13:00
Symposium: Euthanasie voor kinderen - Landelijk
maandag 01 mei 19:45
Een avond over de Franse verkiezingen: Wie komt er aan de macht? - Arnhem-Nijmegen
maandag 01 mei 20:00
Motieschrijfavond en wethouder Everhardt - Utrecht
dinsdag 02 mei 20:00
[WAGENINGEN] Politiek Weerwolven - Utrecht
dinsdag 02 mei 20:00
Introborrel - Groningen
dinsdag 02 mei 20:00
Debatavond - Amsterdam
woensdag 03 mei 19:00
Bestuursinteresseborrel - Rotterdam

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten