Blogpost

Jonge Democraten en CDJA blij met extra geld voor studenten en MBO'ers

De Jonge Democraten en het CDJA, de politieke jongerenorganisaties verbonden aan D66 en het CDA, zijn blij met de hogere basisbeurs die studenten en MBO'ers krijgen ter compensatie van de sterk gestegen zorgkosten. CDA, VVD, D66 en de SP stemden donderdagavond voor een motie van D66 waarin staat dat studenten 150 euro per jaar extra krijgen. De Jonge Democraten en het CDJA voerden hiervoor de afgelopen maanden actie, onder anderen door droog brood uit te delen bij Kamerleden. "Hiermee is weer eens bewezen dat de aanhouder wint," aldus de voorzitters Jan Paternotte (Jonge Democraten) en Ronald van Bruchem (CDJA).

Veel studenten gaan er door de invoering van de nieuwe zorgverzekering op 1 januari fors op achteruit. Studenten met een bijbaan zijn nu via die bijbaan goedkoop verzekerd via het ziekenfonds. Die mogelijkheid vervalt met de invoering van de nieuwe verzekering. In de afgelopen maanden werd elke bevolkingsgroep gecompenseerd voor de sterk stijgende kosten in de zorg, behalve de studenten en MBO'ers. De voorzitters Ronald van Bruchem (CDJA) en Jan Paternotte (Jonge Democraten) zijn blij dat er nog partijen zijn die oog hebben voor studenten. "Sommige MBO'ers zouden er anders ongeveer 200 Euro op achteruit gaan. Dat is heel veel geld."

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

[Vlog] Op het Lymec Congres in Sofia

De Jonge Democraten zijn op het congres van LYMEC (de koepelorganisatie van Europese, liberale politieke jongerenorganisaties) geweest. In deze vlog kun je zien wat ze daar zoal voor elkaar hebben ...

Lees meer...

dinsdag 17 oktober 19:30
DuurzaamheidsPubQuiz - Leiden-Haaglanden
dinsdag 17 oktober 19:45
Politiek Poker - Friesland
dinsdag 17 oktober 20:00
Sekszorg in het PGB - Amsterdam
dinsdag 17 oktober 20:00
Masterclass Europese Politiek - Groningen
woensdag 18 oktober 20:00
Een avondje cultuur-marxisme - Brabant
woensdag 18 oktober 20:00
Verkiezingsprogramma en visie JD - Rotterdam
woensdag 18 oktober 20:00
De toekomst van LHBT-rechten - Landelijk
donderdag 19 oktober 16:30
Kennismakingsborrel - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten