Blogpost

Jonge Democraten en CDJA blij met extra geld voor studenten en MBO'ers

De Jonge Democraten en het CDJA, de politieke jongerenorganisaties verbonden aan D66 en het CDA, zijn blij met de hogere basisbeurs die studenten en MBO'ers krijgen ter compensatie van de sterk gestegen zorgkosten. CDA, VVD, D66 en de SP stemden donderdagavond voor een motie van D66 waarin staat dat studenten 150 euro per jaar extra krijgen. De Jonge Democraten en het CDJA voerden hiervoor de afgelopen maanden actie, onder anderen door droog brood uit te delen bij Kamerleden. "Hiermee is weer eens bewezen dat de aanhouder wint," aldus de voorzitters Jan Paternotte (Jonge Democraten) en Ronald van Bruchem (CDJA).

Veel studenten gaan er door de invoering van de nieuwe zorgverzekering op 1 januari fors op achteruit. Studenten met een bijbaan zijn nu via die bijbaan goedkoop verzekerd via het ziekenfonds. Die mogelijkheid vervalt met de invoering van de nieuwe verzekering. In de afgelopen maanden werd elke bevolkingsgroep gecompenseerd voor de sterk stijgende kosten in de zorg, behalve de studenten en MBO'ers. De voorzitters Ronald van Bruchem (CDJA) en Jan Paternotte (Jonge Democraten) zijn blij dat er nog partijen zijn die oog hebben voor studenten. "Sommige MBO'ers zouden er anders ongeveer 200 Euro op achteruit gaan. Dat is heel veel geld."

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Stel je kandidaat!

Stel je kandidaat voor het Landelijk Bestuur! Het is vanaf nu mogelijk om je kandidaat te stellen voor het Landelijk Bestuur. Tijdens het Zomercongres in Rotterdam (16 t/m 18 juni 2017) zullen hier...

Lees meer...

woensdag 24 mei 19:30
Politieke Afdelingsvergadering - Rotterdam
woensdag 24 mei 20:00
Excursie ASML - Brabant
woensdag 24 mei 20:00
Bestuursinteresseborrel - Utrecht
donderdag 25 mei 20:00
Formatiespel in Hoorn - Amsterdam
zaterdag 27 mei 20:00
Bestuur Interesse Borrel Sessie (BIBS) - Landelijk
maandag 29 mei 20:00
Wat is er terecht gekomen van de millenniumdoelen? - Utrecht
dinsdag 30 mei 19:30
Nederland als belastingparadijs? - Leiden-Haaglanden
dinsdag 30 mei 20:00
Betaalbaarheid van de zorg - Limburg

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten