Blogpost

Jonge Democraten en CDJA blij met extra geld voor studenten en MBO'ers

De Jonge Democraten en het CDJA, de politieke jongerenorganisaties verbonden aan D66 en het CDA, zijn blij met de hogere basisbeurs die studenten en MBO'ers krijgen ter compensatie van de sterk gestegen zorgkosten. CDA, VVD, D66 en de SP stemden donderdagavond voor een motie van D66 waarin staat dat studenten 150 euro per jaar extra krijgen. De Jonge Democraten en het CDJA voerden hiervoor de afgelopen maanden actie, onder anderen door droog brood uit te delen bij Kamerleden. "Hiermee is weer eens bewezen dat de aanhouder wint," aldus de voorzitters Jan Paternotte (Jonge Democraten) en Ronald van Bruchem (CDJA).

Veel studenten gaan er door de invoering van de nieuwe zorgverzekering op 1 januari fors op achteruit. Studenten met een bijbaan zijn nu via die bijbaan goedkoop verzekerd via het ziekenfonds. Die mogelijkheid vervalt met de invoering van de nieuwe verzekering. In de afgelopen maanden werd elke bevolkingsgroep gecompenseerd voor de sterk stijgende kosten in de zorg, behalve de studenten en MBO'ers. De voorzitters Ronald van Bruchem (CDJA) en Jan Paternotte (Jonge Democraten) zijn blij dat er nog partijen zijn die oog hebben voor studenten. "Sommige MBO'ers zouden er anders ongeveer 200 Euro op achteruit gaan. Dat is heel veel geld."

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Bram - De Nuchtere

Door: Michiel Ruland Bram: Nuchter en er zijn dus geen opvallende foto van hem te vinden. Voor mijn derde en laatste interview spreek ik af met Bram. Bram lijkt in het contact voorafgaand aan het...

Lees meer...

donderdag 31 augustus 20:00
Debattraining D-loquentia I - Groningen
vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
maandag 04 september 20:00
Join the party! - Utrecht
dinsdag 05 september 19:30
Dinosaurusverhalen - Leiden-Haaglanden
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
woensdag 06 september 19:30
Masterclass Rotterdamse politiek - Rotterdam
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten