Blogpost

Jonge Democraten en CDJA blij met extra geld voor studenten en MBO'ers

De Jonge Democraten en het CDJA, de politieke jongerenorganisaties verbonden aan D66 en het CDA, zijn blij met de hogere basisbeurs die studenten en MBO'ers krijgen ter compensatie van de sterk gestegen zorgkosten. CDA, VVD, D66 en de SP stemden donderdagavond voor een motie van D66 waarin staat dat studenten 150 euro per jaar extra krijgen. De Jonge Democraten en het CDJA voerden hiervoor de afgelopen maanden actie, onder anderen door droog brood uit te delen bij Kamerleden. "Hiermee is weer eens bewezen dat de aanhouder wint," aldus de voorzitters Jan Paternotte (Jonge Democraten) en Ronald van Bruchem (CDJA).

Veel studenten gaan er door de invoering van de nieuwe zorgverzekering op 1 januari fors op achteruit. Studenten met een bijbaan zijn nu via die bijbaan goedkoop verzekerd via het ziekenfonds. Die mogelijkheid vervalt met de invoering van de nieuwe verzekering. In de afgelopen maanden werd elke bevolkingsgroep gecompenseerd voor de sterk stijgende kosten in de zorg, behalve de studenten en MBO'ers. De voorzitters Ronald van Bruchem (CDJA) en Jan Paternotte (Jonge Democraten) zijn blij dat er nog partijen zijn die oog hebben voor studenten. "Sommige MBO'ers zouden er anders ongeveer 200 Euro op achteruit gaan. Dat is heel veel geld."

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

maandag 26 juni 19:00
In gesprek met Pia Dijkstra - Overijssel
maandag 26 juni 20:00
Verkiezings AAV - Utrecht
dinsdag 27 juni 19:30
The IFLRY game - politcs at an international level - Leiden-Haaglanden
woensdag 28 juni 18:00
LedenBBQ - Rotterdam
woensdag 28 juni 20:00
Zomerse teamavond! - Brabant
woensdag 28 juni 20:00
Interesse avond voor het bestuur - Friesland
zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten