#

Jonge Democraten demonstreren met groene belastingenveloppen op Leidseplein

04 Jun 2010

Op donderdagmiddag 3 juni hebben de Jonge Democraten – de politieke jongerenorganisatie gelieerd aan D66 – op ludieke wijze actiegevoerd op het Leidseplein in Amsterdam. De Jonge Democraten pleitten voor een groen belastingstelsel en delen daarom groene belastingenveloppen uit. Toekomstige generaties mogen niet opgezadeld worden met de nadelige gevolgen vervuiling.

 

Het Nederlandse belastingstelsel moet ‘vergroenen’. Vervuiling en onnodig gebruik van grondstoffen kost Nederland op de lange termijn dubbel zoveel. De Jonge Democraten willen dat de politiek na jaren van stilstand nu wel grote hervormingen doorvoert. De Jonge Democraten hebben hiervoor aandacht gevraagd door met een grasmat het Leidseplein groen te kleuren. Daarnaast hebben koeien groene belastingenveloppen uitdgeeld en werden voorbijgangers getrakteerd op gebakken peren die symbool staan voor de consequenties van nog meer jaren stilstand.

DSC_0185

De aankomende verkiezingen staan in zijn geheel in het teken van de economie. Het onderwerp duurzaamheid raakt hierdoor onterecht ondergesneeuwd. “Zorgwekkend”, aldus Landelijk Voorzitter Thomas Bakker, “Nog langer de kop in het zand steken zal desastreus uitpakken voor toekomstige generatie. We mogen het lange termijnbelang van duurzaamheid op in de hectiek van alle dag niet vergeten.”

 

Duurzaam produceren en consumeren moet rendabeler en goedkoper zijn dan vervuilend consumeren en produceren. Door het belastingstelsel te vergroenen, kan dat gerealiseerd worden. Daarom pleiten de Jonge Democraten voor invoering van de kilometerheffing, een vleestax en investeren in groene energie. In de groene belastingenvelop die donderdag aan de Amsterdammer werd uitgereikt, vragen de Jonge Democraten aandacht voor deze maatregelen.

DSC_0216

Categorie: JD in de Media