Blogpost

Jonge Democraten demonstreren met groene belastingenveloppen op Leidseplein

Op donderdagmiddag 3 juni hebben de Jonge Democraten – de politieke jongerenorganisatie gelieerd aan D66 – op ludieke wijze actiegevoerd op het Leidseplein in Amsterdam. De Jonge Democraten pleitten voor een groen belastingstelsel en delen daarom groene belastingenveloppen uit. Toekomstige generaties mogen niet opgezadeld worden met de nadelige gevolgen vervuiling.

 

Het Nederlandse belastingstelsel moet ‘vergroenen’. Vervuiling en onnodig gebruik van grondstoffen kost Nederland op de lange termijn dubbel zoveel. De Jonge Democraten willen dat de politiek na jaren van stilstand nu wel grote hervormingen doorvoert. De Jonge Democraten hebben hiervoor aandacht gevraagd door met een grasmat het Leidseplein groen te kleuren. Daarnaast hebben koeien groene belastingenveloppen uitdgeeld en werden voorbijgangers getrakteerd op gebakken peren die symbool staan voor de consequenties van nog meer jaren stilstand.

DSC_0185

De aankomende verkiezingen staan in zijn geheel in het teken van de economie. Het onderwerp duurzaamheid raakt hierdoor onterecht ondergesneeuwd. “Zorgwekkend”, aldus Landelijk Voorzitter Thomas Bakker, “Nog langer de kop in het zand steken zal desastreus uitpakken voor toekomstige generatie. We mogen het lange termijnbelang van duurzaamheid op in de hectiek van alle dag niet vergeten.”

 

Duurzaam produceren en consumeren moet rendabeler en goedkoper zijn dan vervuilend consumeren en produceren. Door het belastingstelsel te vergroenen, kan dat gerealiseerd worden. Daarom pleiten de Jonge Democraten voor invoering van de kilometerheffing, een vleestax en investeren in groene energie. In de groene belastingenvelop die donderdag aan de Amsterdammer werd uitgereikt, vragen de Jonge Democraten aandacht voor deze maatregelen.

DSC_0216

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Dennis van Driel - Zeeuw en Limburger

Ook dit jaar vinden er interviews plaats met alle nieuwgekozen Landelijk Bestuursleden. Het eerste interview is geweest met Dennis van Driel, aankomend Bestuurslid Politiek & Internationaal Doo...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
dinsdag 12 september 19:30
Dag van de lokale media - Amsterdam
dinsdag 12 september 20:00
In gesprek met... - Groningen
donderdag 14 september 19:30
Overdracht AAV - Amsterdam

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten