Blogpost

´Jonge Democraten blij met eerste nachttreinen in Brabant’

Den Bosch – vanaf donderdag 13 december is Brabant aangesloten op het NS-nachtnet. Op donderdag, vrijdag en zaterdag nacht reiden er treinen tussen de grote Brabantse steden en de randstad. De Jonge Democraten zijn hier erg blij mee, afgelopen zomer vroegen de Jonge Democraten nog uitgebreid aandacht voor meer en beter nachtelijk openbaarvervoer.

Op woensdag 12 september van dit jaar boden de Jonge Democraten duizenden ondertekende bierviltjes aan bij minister Camiel Eurlings met de vraag om meer nachtelijk openbaarvervoer in Nederland. Toeval of niet, drie maanden na deze geslaagde actie rijden de eerste extra nachttreinen. Zelden is een actie van de Jonge Democraten zo succesvol geweest. “De roep van de Brabantse jongeren in is er al lang. De locale afdeling van de JD voerde een jaar geleden al actie door op eigen initiatief een nachtbus te laten reiden, onder andere deze acties en de bereidheid van locale overheden om mee te financieren hebben dit succes mogelijk gemaakt” aldus Floris Kreiken voorzitter van de Jonge Democraten.
Op donderdag 13 december zullen de Jonge Democraten Brabant een discussieavond organiseren in Eindhoven over het uitgaansleven in Nederland. Aansluitend zullen de Jonge Democraten de Brabantse kroegen gaan verkennen, om vervolgens met de nachttrein weer veilig thuis gebracht te worden.

Met de realisatie van nachttreinen in Brabant is het wat de Jonge Democraten betreft nog niet gedaan met de discussie voor meer nachtelijk openbaarvervoer. Kreiken: “Naast de Brabantse steden zouden we ook moeten kijken of we bijvoorbeeld Haarlem en Arnhem, Nijmegen in het NS-nachtnet mee kunnen nemen”. Verder vragen de Jonge Democraten aandacht voor meer nacht bussen tussen dorpen en grote steden, betere afstemming van bestaand nacht-ov en betere informatie daarover, ook moet er gekeken worden naar de ontwikkeling van uitgaanslocatie nabij het spoor. “Nacht-ov zorgt ervoor dat je veilig thuis kan komen bijvoorbeeld na een avondje stappen of een bezoek aan concert of voetbalwedstrijd” aldus Kreiken

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

[Vlog] Op het Lymec Congres in Sofia

De Jonge Democraten zijn op het congres van LYMEC (de koepelorganisatie van Europese, liberale politieke jongerenorganisaties) geweest. In deze vlog kun je zien wat ze daar zoal voor elkaar hebben ...

Lees meer...

maandag 23 oktober 19:45
In discussie over het onderwijscurriculum met de werkgroep onderwijs - Arnhem-Nijmegen
maandag 23 oktober 20:00
Palmolie: vet slim of oliedom - Utrecht
dinsdag 24 oktober 19:30
Meer over AntiFa - Leiden-Haaglanden
dinsdag 24 oktober 20:00
Nederland in de VN Veiligheidsraad - Amsterdam
dinsdag 24 oktober 20:00
Politieke Wereldkeuken: Colombia - Groningen
woensdag 25 oktober 20:00
D66 & JD: Kandidatendebat - Rotterdam
woensdag 25 oktober 20:00
Verenigingsavond: Lasergamen - Brabant
donderdag 26 oktober 22:00
Debattraining D-loquentia Groningen - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten