Blogpost

Jonge Democraten blij met camera-advies SCP

De Jonge Democraten zijn blij met het advies van de SCP om bewakingscameras veel selectiever in te zetten. De JD pleit al jaren voor terughoudendheid bij het gebruik van cameras om de privacy van iedereen in het publieke domein te garanderen. Voorzitter van de Jonge Democraten Rob Jetten: "Cameratoezicht is soms nuttig om de veiligheid te vergroten, maar we moeten oppassen met wildgroei."

In Groot Brittannië, het land waar de meeste camera's hangen is het effect op de veiligheid in veel gevallen nauwelijks merkbaar. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat het veiligheidsgevoel soms wel, maar soms ook niet vergroot wordt. Jetten: "Het lijkt soms alsof we ervan uit gaan dat een tunnel of plein door het plaatsen van camera's veiliger wordt, terwijl dat niet altijd zo is. Er moet veel bewuster debat gevoerd worden over cameratoezicht."

 De Jonge Democraten willen dat politieke partijen meer leering trekken uit onderzoeken van bijvoorbeeld het Rathenau instituut. Kritische onderzoeken ten spijt lijken politici echter steeds vaker 'het zekere voor het onzekere' te willen nemen. "Onze politici ontbreekt het de moed om te zeggen: en nu is het genoeg", zegt Jetten. "Dat gebrek aan lef is schadelijk voor de vrijheid van iedereen."

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

[Vlog] Op het Lymec Congres in Sofia

De Jonge Democraten zijn op het congres van LYMEC (de koepelorganisatie van Europese, liberale politieke jongerenorganisaties) geweest. In deze vlog kun je zien wat ze daar zoal voor elkaar hebben ...

Lees meer...

dinsdag 24 oktober 19:30
Meer over AntiFa - Leiden-Haaglanden
dinsdag 24 oktober 20:00
Nederland in de VN Veiligheidsraad - Amsterdam
dinsdag 24 oktober 20:00
Politieke Wereldkeuken: Colombia - Groningen
woensdag 25 oktober 20:00
D66 & JD: Kandidatendebat - Rotterdam
woensdag 25 oktober 20:00
Verenigingsavond: Lasergamen - Brabant
donderdag 26 oktober 22:00
Debattraining D-loquentia Groningen - Groningen
vrijdag 27 oktober 17:00
Maandelijkse borrel - Leiden-Haaglanden
vrijdag 27 oktober 20:00
BBBBB Amsterdam - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten