Blogpost

Jonge Democraten blij met camera-advies SCP

De Jonge Democraten zijn blij met het advies van de SCP om bewakingscameras veel selectiever in te zetten. De JD pleit al jaren voor terughoudendheid bij het gebruik van cameras om de privacy van iedereen in het publieke domein te garanderen. Voorzitter van de Jonge Democraten Rob Jetten: "Cameratoezicht is soms nuttig om de veiligheid te vergroten, maar we moeten oppassen met wildgroei."

In Groot Brittannië, het land waar de meeste camera's hangen is het effect op de veiligheid in veel gevallen nauwelijks merkbaar. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat het veiligheidsgevoel soms wel, maar soms ook niet vergroot wordt. Jetten: "Het lijkt soms alsof we ervan uit gaan dat een tunnel of plein door het plaatsen van camera's veiliger wordt, terwijl dat niet altijd zo is. Er moet veel bewuster debat gevoerd worden over cameratoezicht."

 De Jonge Democraten willen dat politieke partijen meer leering trekken uit onderzoeken van bijvoorbeeld het Rathenau instituut. Kritische onderzoeken ten spijt lijken politici echter steeds vaker 'het zekere voor het onzekere' te willen nemen. "Onze politici ontbreekt het de moed om te zeggen: en nu is het genoeg", zegt Jetten. "Dat gebrek aan lef is schadelijk voor de vrijheid van iedereen."

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Bram - De Nuchtere

Door: Michiel Ruland Bram: Nuchter en er zijn dus geen opvallende foto van hem te vinden. Voor mijn derde en laatste interview spreek ik af met Bram. Bram lijkt in het contact voorafgaand aan het...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
maandag 04 september 20:00
Join the party! - Utrecht
dinsdag 05 september 19:30
Dinosaurusverhalen - Leiden-Haaglanden
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
maandag 11 september 20:00
Let's make this work(group) together! - Utrecht

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten