Blogpost

Jonge Democraten blij met camera-advies SCP

De Jonge Democraten zijn blij met het advies van de SCP om bewakingscameras veel selectiever in te zetten. De JD pleit al jaren voor terughoudendheid bij het gebruik van cameras om de privacy van iedereen in het publieke domein te garanderen. Voorzitter van de Jonge Democraten Rob Jetten: "Cameratoezicht is soms nuttig om de veiligheid te vergroten, maar we moeten oppassen met wildgroei."

In Groot Brittannië, het land waar de meeste camera's hangen is het effect op de veiligheid in veel gevallen nauwelijks merkbaar. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat het veiligheidsgevoel soms wel, maar soms ook niet vergroot wordt. Jetten: "Het lijkt soms alsof we ervan uit gaan dat een tunnel of plein door het plaatsen van camera's veiliger wordt, terwijl dat niet altijd zo is. Er moet veel bewuster debat gevoerd worden over cameratoezicht."

 De Jonge Democraten willen dat politieke partijen meer leering trekken uit onderzoeken van bijvoorbeeld het Rathenau instituut. Kritische onderzoeken ten spijt lijken politici echter steeds vaker 'het zekere voor het onzekere' te willen nemen. "Onze politici ontbreekt het de moed om te zeggen: en nu is het genoeg", zegt Jetten. "Dat gebrek aan lef is schadelijk voor de vrijheid van iedereen."

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissieleden gezocht!

Voor het congres van 17 juni zoeken we weer 9 SNC-helden en 4 Congresvoorzitters! Lijkt het je leuk om in de Stem-en Notulencommissie te zitten? Stuur me dan even een mailtje op secretaris@jd.nl! E...

Lees meer...

zaterdag 29 april 13:00
Landelijk Debattoernooi - Landelijk
zaterdag 29 april 13:00
Symposium: Euthanasie voor kinderen - Landelijk
maandag 01 mei 19:45
Een avond over de Franse verkiezingen: Wie komt er aan de macht? - Arnhem-Nijmegen
maandag 01 mei 20:00
Motieschrijfavond en wethouder Everhardt - Utrecht
dinsdag 02 mei 20:00
[WAGENINGEN] Politiek Weerwolven - Utrecht
dinsdag 02 mei 20:00
Introborrel - Groningen
dinsdag 02 mei 20:00
Debatavond - Amsterdam
woensdag 03 mei 19:00
Bestuursinteresseborrel - Rotterdam

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten