#

Jonge Democaten geschokt door overlijden Laurens Higler (26), oud-bestuurder JD Amsterdam

14 Mrt 2015

De Jonge Democraten zijn diep geraakt door het overlijden van Laurens Higler, voormalig Secretaris Maatschappelijke Profilering van de afdeling Amsterdam. Wij willen familie, vrienden, collega’s en alle andere nabestaanden die Laurens gekend hebben ontzettend veel sterkte wensen bij het verwerken van dit verlies.

De Jonge Democraten herinneren Laurens als een kundige en gedreven bestuurslid dat veel voor de JD heeft betekend. Tijdens zijn periode als Secretaris Maatschappelijke Profilering in het Amsterdamse bestuur 2012-2013 zette hij samen met zijn bestuursgenoten een fantastisch jaar neer. Daarvoor had hij al de nodige ervaring opgedaan bij de Tweede Kamerfractie van D66, waar hij toen stage liep. Laurens viel enorm op door zijn ongelofelijke passie voor de Amsterdamse en nationale politiek, en de jongensachtige branie waarmee hij zijn vaak kritische standpunten uiteen kon zetten.

Maar naast alle politieke dromen, was er één ding waarvoor alles moest wijken: een twee jaar durende boottocht om om de wereld. Vorige zomer was het dan eindelijk zover: Laurens zou met enkele beste vrienden zijn langverwachte wereldreis over de oceanen maken. Met hun zeilboot ‘Wildevaart’ kwamen zij al tot aan Zuid-Amerika. Uiteindelijk zou deze reis haar noodlottig eindpunt in Puerto Rico bereiken.

Laurens was door zijn enthousiasme een inspiratiebron voor velen. De uitbarsting van lieve woorden op het internet laat al zien dat vele mensen op vele plekken in de wereld hem bewonderen en zullen missen.

 

Categorie: Mededelingen