Blogpost

JDBlog: Een eerste aanraking met de veiligheidsvoorschriften van de staat Israel

Erik van der Meij (Internationaal Secretaris) en Joyce Baars (Algemeen Secretaris) zijn deze week in Israel samen met andere politieke jongerenorganisaties voor een studiereis over deze regio. Erik schreef een blog over zijn ervaringen bij het binnentreden van het land. Onderstaande blog is ook op de website van de Volkskrant te lezen.

Zondagochtend 3 januari 8.50u vertrekhal 3 Schiphol. Een groep jongeren van verschillende politieke jongeren organisaties stond gereed om naar Israel te vertrekken voor een studiereis van stichting Gate 48. De Jonge Democraten zijn ook vertegenwoordigd door de deelname van Joyce Baars en Erik van der Meij.

 

Helaas begon voor mij (Erik) de problemen op Schiphol. Aangezien ik net een nieuw paspoort had ontvangen werd ik met wantrouwen aangekeken door de beveiligers van El Al en ondervraagd. Bij de ondervraging heb ik moeten toegegeven dat ik afgelopen zomer in Libanon ben geweest (misschien niet het meest verstandige om te doen). Vanaf dat moment werd alles voor mij beslist. Mijn plek in het vliegtuig werd mij toegewezen (toevallig naast een ander Jonge Democraten lid, Wiebe Thijs die voor een maand in Ramallah gaat werken) en ik werd apart genomen bij de bagage check. Als laatste mocht ik de ruimte verlaten, mijn reisgenoten vroegen zich al af of ik de vlucht ging redden.

 

Na een vlucht van vier en half uur kwamen we aan op Ben Gurion Airport in Tel Aviv. Bij de paspoort controle werden ik en Wiebe direct apart genomen naar een aparte ruimte waar al mede lotgenoten zaten. De man van de controle had onze namen vanuit Amsterdam doorgekregen en ik had eigenlijk niets meer in te brengen dan alleen maar mee te lopen. Een uur later werd ik uit de wachtruimte gehaald voor een “gesprek”. De heer die mij ondervroeg wist wat ik verteld had in Amsterdam en raadde mij aan maar eerlijk te zijn over mijn verder bedoelingen in Israel. Hij wilde alleen maar zeker zijn dat ik geen terrorist was…Daarvoor had hij ook de gegevens mijn huis in Nederland nodig en verdere privé gegevens (wat is de voornaam van je vaders vader?). Na dit alles begon ik aardig te twijfelen aan de privacy wetgeving van de Israeliers..

 

Enfin, na een gesprek van een half uur en 3 uur wachten mocht ik alsnog Israel in. Na een tocht met de taxi door orthodoxe wijk van Jeruzalem eindelijk aangekomen bij het hostel. Gelijk maar een drank je genomen…

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

zaterdag 24 juni 10:00
Symposium Duurzaamheid [AFGELAST] - Utrecht
zaterdag 24 juni 12:00
Zomerborrel + Duathlon 2017 - Leiden-Haaglanden
zaterdag 24 juni 13:00
Afdelingscongres! - Amsterdam
zondag 25 juni 12:00
Heel JD Hapt - Overijssel
maandag 26 juni 19:00
In gesprek met Pia Dijkstra - Overijssel
maandag 26 juni 20:00
Verkiezings AAV - Utrecht
woensdag 28 juni 18:00
LedenBBQ - Rotterdam
woensdag 28 juni 20:00
Zomerse teamavond! - Brabant

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten