Blogpost

JD: Kijk ook naar inhoud lesuren

Den Haag – Vrijdag vindt in Amsterdam onder aanvoering van het LAKS de landelijk scholierenactie plaats. De Jonge Democraten vinden dat scholieren zich terecht zorgen maken over de kwaliteit van hun onderwijs. Wat de jongeren organisatie van D66 betreft moet de discussie alleen niet gaan over het verlagen van het aantal uren, maar het beter invullen van die uren. “Het probleem is juist gelegen in het feit dat er een kwantitatief gebrek aan kwalitatief goede leraren is” Schrijven Floris Kreiken en Marianne Meijssen, respectievelijk voorzitter en secretaris politiek van de Jonge Democraten, in een artikel op de site van de Jonge Democraten (www.jongedemocraten.nl).

De discussie over de inhoud is volgens de Jonge Democraten te veel naar de achtergrond verdwenen. “Dit is jammer, terwijl het juist belangrijk is dat er constructief wordt nagedacht over hoe het beter kan in het voortgezet onderwijs.” aldus Kreiken en Meijssen in het artikel. Aan de spookuren die nu zijn ontstaan storen ook de Jonge Democraten zich. “Het is logisch dat leerlingen niets zullen leren wanneer zij in de aula zitten te kaarten, enkel en alleen omdat er een bepaalde urennorm gehaald moet worden.” “Kijk naar dus naar de inhoud van de lesuren en niet naar het aantal”

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Bram - De Nuchtere

Door: Michiel Ruland Bram: Nuchter en er zijn dus geen opvallende foto van hem te vinden. Voor mijn derde en laatste interview spreek ik af met Bram. Bram lijkt in het contact voorafgaand aan het...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
maandag 04 september 20:00
Join the party! - Utrecht
dinsdag 05 september 19:30
Dinosaurusverhalen - Leiden-Haaglanden
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
maandag 11 september 20:00
Let's make this work(group) together! - Utrecht

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten