Blogpost

JD: Kijk ook naar inhoud lesuren

Den Haag – Vrijdag vindt in Amsterdam onder aanvoering van het LAKS de landelijk scholierenactie plaats. De Jonge Democraten vinden dat scholieren zich terecht zorgen maken over de kwaliteit van hun onderwijs. Wat de jongeren organisatie van D66 betreft moet de discussie alleen niet gaan over het verlagen van het aantal uren, maar het beter invullen van die uren. “Het probleem is juist gelegen in het feit dat er een kwantitatief gebrek aan kwalitatief goede leraren is” Schrijven Floris Kreiken en Marianne Meijssen, respectievelijk voorzitter en secretaris politiek van de Jonge Democraten, in een artikel op de site van de Jonge Democraten (www.jongedemocraten.nl).

De discussie over de inhoud is volgens de Jonge Democraten te veel naar de achtergrond verdwenen. “Dit is jammer, terwijl het juist belangrijk is dat er constructief wordt nagedacht over hoe het beter kan in het voortgezet onderwijs.” aldus Kreiken en Meijssen in het artikel. Aan de spookuren die nu zijn ontstaan storen ook de Jonge Democraten zich. “Het is logisch dat leerlingen niets zullen leren wanneer zij in de aula zitten te kaarten, enkel en alleen omdat er een bepaalde urennorm gehaald moet worden.” “Kijk naar dus naar de inhoud van de lesuren en niet naar het aantal”

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie bekend!

Het is inmiddels bekend welke helden ons congres in goede banen gaan leiden! Als Congresvoorzitters gaat het Landelijk Bestuur voordragen: Malu Pasman, Jasper van den Hof, Martin van Montfort en Mi...

Lees meer...

zaterdag 01 juli 12:00
Model United Nations JD Utrecht - Utrecht
woensdag 05 juli 20:00
VerkiezingsAAV - Friesland
vrijdag 07 juli 19:00
Verenigingsweekend - Landelijk
donderdag 13 juli 20:00
Afsluitende avond - Friesland
woensdag 06 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
woensdag 20 september 20:00
Biesboschbattle - Brabant

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten