Blogpost

JD in Het Parool: geen loting maar selectie bij Universiteiten

 

Politiek Cas van Kleef en portefeuillehouder Onderwijs Gijsbert Werner van de Jonge Democraten pleiten op 9 september in het Parool voor het selecteren van studenten voordat ze met een opleiding beginnen.

De UvA is van plan om de instroom op grote opleidingen te beperken omdat de kwaliteit van onderwijs begint te lijden onder het groeiende aantal studenten. De Jonge Democraten vinden dat de kwaliteit van onderwijs voorop staat maar zouden het eeuwig zonde vinden als de UvA en andere universiteiten studieplekken zou gaan verloten. Selectie is een rechtvaardiger en efficienter instrument om een kwalitatief hoogstaande en toegankelijke opleiding te behouden. Cijfers van de middelbare school zijn niet zaligmakend: studenten zouden bijvoorbeeld ook een motivatiebrief kunnen schrijven of referentiebrieven van leraren moeten opsturen. Op die manier dwing je studenten zelf na te denken over hun opleidingskeuze. Uit onderzoek blijkt dat geselecteerde studenten veel minder uitvallen, waardoor universiteiten minder geld verliezen. Voor iedereen die wil en kan studeren moet een plek zijn in Nederland, maar uiteindelijk is niemand gebaat bij slecht onderwijs door een teveel aan twijfelaars.

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Dennis van Driel - Zeeuw en Limburger

Ook dit jaar vinden er interviews plaats met alle nieuwgekozen Landelijk Bestuursleden. Het eerste interview is geweest met Dennis van Driel, aankomend Bestuurslid Politiek & Internationaal Doo...

Lees meer...

vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
dinsdag 12 september 19:30
Dag van de lokale media - Amsterdam
dinsdag 12 september 20:00
In gesprek met... - Groningen
donderdag 14 september 19:30
Overdracht AAV - Amsterdam

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten