Blogpost

JD in Het Parool: geen loting maar selectie bij Universiteiten

 

Politiek Cas van Kleef en portefeuillehouder Onderwijs Gijsbert Werner van de Jonge Democraten pleiten op 9 september in het Parool voor het selecteren van studenten voordat ze met een opleiding beginnen.

De UvA is van plan om de instroom op grote opleidingen te beperken omdat de kwaliteit van onderwijs begint te lijden onder het groeiende aantal studenten. De Jonge Democraten vinden dat de kwaliteit van onderwijs voorop staat maar zouden het eeuwig zonde vinden als de UvA en andere universiteiten studieplekken zou gaan verloten. Selectie is een rechtvaardiger en efficienter instrument om een kwalitatief hoogstaande en toegankelijke opleiding te behouden. Cijfers van de middelbare school zijn niet zaligmakend: studenten zouden bijvoorbeeld ook een motivatiebrief kunnen schrijven of referentiebrieven van leraren moeten opsturen. Op die manier dwing je studenten zelf na te denken over hun opleidingskeuze. Uit onderzoek blijkt dat geselecteerde studenten veel minder uitvallen, waardoor universiteiten minder geld verliezen. Voor iedereen die wil en kan studeren moet een plek zijn in Nederland, maar uiteindelijk is niemand gebaat bij slecht onderwijs door een teveel aan twijfelaars.

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Denk mee met de JDenktank

De JD heeft een schat aan kennis en ervaring. Deze schat is echter verdeeld over allemaal verschillende leden. Wil jij jouw kennis en ervaring op een informele manier delen met het Landelijk Bestuu...

Lees meer...

dinsdag 26 september 19:00
JDA bezoek aan de Raad - Amsterdam
dinsdag 26 september 19:30
Debattraining - Leiden-Haaglanden
dinsdag 26 september 20:00
Actualico - Groningen
woensdag 27 september 20:00
Teamavond - Brabant
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 29 september 20:00
Maandborrel - Amsterdam
vrijdag 29 september 20:00
PJO borrel - Limburg
zaterdag 30 september 11:00
Actie voor het sleepnetwetreferendum - Leiden-Haaglanden

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten