Blogpost

JD in Het Parool: geen loting maar selectie bij Universiteiten

 

Politiek Cas van Kleef en portefeuillehouder Onderwijs Gijsbert Werner van de Jonge Democraten pleiten op 9 september in het Parool voor het selecteren van studenten voordat ze met een opleiding beginnen.

De UvA is van plan om de instroom op grote opleidingen te beperken omdat de kwaliteit van onderwijs begint te lijden onder het groeiende aantal studenten. De Jonge Democraten vinden dat de kwaliteit van onderwijs voorop staat maar zouden het eeuwig zonde vinden als de UvA en andere universiteiten studieplekken zou gaan verloten. Selectie is een rechtvaardiger en efficienter instrument om een kwalitatief hoogstaande en toegankelijke opleiding te behouden. Cijfers van de middelbare school zijn niet zaligmakend: studenten zouden bijvoorbeeld ook een motivatiebrief kunnen schrijven of referentiebrieven van leraren moeten opsturen. Op die manier dwing je studenten zelf na te denken over hun opleidingskeuze. Uit onderzoek blijkt dat geselecteerde studenten veel minder uitvallen, waardoor universiteiten minder geld verliezen. Voor iedereen die wil en kan studeren moet een plek zijn in Nederland, maar uiteindelijk is niemand gebaat bij slecht onderwijs door een teveel aan twijfelaars.

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Onze campagnehelden

De voorbereidingen van de campagne voor Gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Sleepwet zijn in volle gang. De afdelingscampagneleiders, het campagneteam en het Landelijk Bestuur zijn ...

Lees meer...

vrijdag 24 november 18:30
Maandborrel en Algemene Afdelingsvergadering! - Amsterdam
vrijdag 24 november 20:00
De BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers in Maastricht - Limburg
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
zaterdag 25 november 12:00
Bezoek JuLi’s Bremen aan Groningen - Groningen
maandag 27 november 19:30
Masterclass debat - Amsterdam
maandag 27 november 19:45
Training Manipulatie en Framing - Arnhem-Nijmegen
maandag 27 november 20:00
Motieschrijfavond - Utrecht
dinsdag 28 november 19:30
Politiek Poker - Leiden-Haaglanden

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten