Blogpost

JD in Het Parool: geen loting maar selectie bij Universiteiten

 

Politiek Cas van Kleef en portefeuillehouder Onderwijs Gijsbert Werner van de Jonge Democraten pleiten op 9 september in het Parool voor het selecteren van studenten voordat ze met een opleiding beginnen.

De UvA is van plan om de instroom op grote opleidingen te beperken omdat de kwaliteit van onderwijs begint te lijden onder het groeiende aantal studenten. De Jonge Democraten vinden dat de kwaliteit van onderwijs voorop staat maar zouden het eeuwig zonde vinden als de UvA en andere universiteiten studieplekken zou gaan verloten. Selectie is een rechtvaardiger en efficienter instrument om een kwalitatief hoogstaande en toegankelijke opleiding te behouden. Cijfers van de middelbare school zijn niet zaligmakend: studenten zouden bijvoorbeeld ook een motivatiebrief kunnen schrijven of referentiebrieven van leraren moeten opsturen. Op die manier dwing je studenten zelf na te denken over hun opleidingskeuze. Uit onderzoek blijkt dat geselecteerde studenten veel minder uitvallen, waardoor universiteiten minder geld verliezen. Voor iedereen die wil en kan studeren moet een plek zijn in Nederland, maar uiteindelijk is niemand gebaat bij slecht onderwijs door een teveel aan twijfelaars.

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Stel je kandidaat!

Stel je kandidaat voor het Landelijk Bestuur! Het is vanaf nu mogelijk om je kandidaat te stellen voor het Landelijk Bestuur. Tijdens het Zomercongres in Rotterdam (16 t/m 18 juni 2017) zullen hier...

Lees meer...

dinsdag 30 mei 19:30
Nederland als belastingparadijs? - Leiden-Haaglanden
dinsdag 30 mei 20:00
Betaalbaarheid van de zorg - Limburg
dinsdag 30 mei 20:00
Arend Jan Wonink – Groningen International - Groningen
woensdag 31 mei 19:30
Tegenpolen Anne-Fleur en Yernaz Ramautarsing - Rotterdam
woensdag 31 mei 20:00
Team Avond - Brabant
donderdag 01 juni 20:00
Bestuursinteresseborrel - Utrecht
vrijdag 02 juni 18:00
Kokkerellen met de Haagsche Rebellen - Landelijk
zaterdag 03 juni 11:00
Introdag - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten