Blogpost

JD debatteam wint finale D66-toernooi

Het debatteam van de Jonge Democraten heeft op vrijdagavond 24 juni de finale van het D66-debattoernooi gewonnen. 'D-Loquentia' - het jaarlijkse debattoernooi van D66, vond plaats in het Koorenhuis in Den Haag. Thijs Kleinpaste en Walter Freeman versloegen daar de 11 andere teams van D66-leden, afkomstig vanuit het hele land. Op 21 mei wonnen zij reeds het JD Academie Debattoernooi, waarna ze zich inschreven voor het toernooi van D66. Thijs en Walter strijdden in de finale tegen het D66-team van afdeling Utrecht. "De vrijheid van godsdienst moet uit de grondwet worden geschrapt" was de complexe stelling waarvoor zij moesten pleiten, met succes.


De Jonge Democraten organiseren binnen de tien verschillende afdelingen regelmatig debattrainingen. Daarnaast vindt jaarlijks het Academie Debattoernooi plaats, waarbij iedere afdeling een team afvaardigt. Wil je meer weten over debatteren binnen de Jonge Democraten, neem dan contact op met scholing@jongedemocraten.nl.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Dennis van Driel - Zeeuw en Limburger

Ook dit jaar vinden er interviews plaats met alle nieuwgekozen Landelijk Bestuursleden. Het eerste interview is geweest met Dennis van Driel, aankomend Bestuurslid Politiek & Internationaal Doo...

Lees meer...

vrijdag 04 augustus 19:30
Zomerborrel - Leiden-Haaglanden
vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
dinsdag 12 september 19:30
Dag van de lokale media - Amsterdam
dinsdag 12 september 20:00
In gesprek met... - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten