Blogpost

JD debatteam wint finale D66-toernooi

Het debatteam van de Jonge Democraten heeft op vrijdagavond 24 juni de finale van het D66-debattoernooi gewonnen. 'D-Loquentia' - het jaarlijkse debattoernooi van D66, vond plaats in het Koorenhuis in Den Haag. Thijs Kleinpaste en Walter Freeman versloegen daar de 11 andere teams van D66-leden, afkomstig vanuit het hele land. Op 21 mei wonnen zij reeds het JD Academie Debattoernooi, waarna ze zich inschreven voor het toernooi van D66. Thijs en Walter strijdden in de finale tegen het D66-team van afdeling Utrecht. "De vrijheid van godsdienst moet uit de grondwet worden geschrapt" was de complexe stelling waarvoor zij moesten pleiten, met succes.


De Jonge Democraten organiseren binnen de tien verschillende afdelingen regelmatig debattrainingen. Daarnaast vindt jaarlijks het Academie Debattoernooi plaats, waarbij iedere afdeling een team afvaardigt. Wil je meer weten over debatteren binnen de Jonge Democraten, neem dan contact op met scholing@jongedemocraten.nl.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Onze campagnehelden

De voorbereidingen van de campagne voor Gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Sleepwet zijn in volle gang. De afdelingscampagneleiders, het campagneteam en het Landelijk Bestuur zijn ...

Lees meer...

vrijdag 24 november 18:30
Maandborrel en Algemene Afdelingsvergadering! - Amsterdam
vrijdag 24 november 20:00
De BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers in Maastricht - Limburg
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
zaterdag 25 november 12:00
Bezoek JuLi’s Bremen aan Groningen - Groningen
maandag 27 november 19:30
Masterclass debat - Amsterdam
maandag 27 november 19:45
Training Manipulatie en Framing - Arnhem-Nijmegen
maandag 27 november 20:00
Motieschrijfavond - Utrecht
dinsdag 28 november 19:30
Politiek Poker - Leiden-Haaglanden

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten