#

JD Blog: Introweekend

22 Mrt 2010

Vorig weekend was het weer tijd voor het introductieweekend van de Jonge Democraten. Wederom bleek uit de grote groep aanwezigen de enorme groei in het aantal actieve leden. Deze leden zaten vol ideeën over het beter kan en moet in Nederland en het is dan ook niet vreemd dat op het weekend de onrustige dagen in Den Haag uitgebreid ter sprake kwamen.

Aan het weekend waren politiek rumoerige dagen voorafgegaan. Met het vertrek van Bos, aanstaand vertrek van Eurlings en het verlies van Hans van Mierlo kunnen we het met recht een bewogen week noemen. Terwijl van Mierlo wordt herdacht als iemand die de politiek daadwerkelijk wist te veranderen, zien andere politici die verandering blijkbaar bewerkstelligd in hun eigen vertrek. Deze week konden we naast Bos en Eurlings ook Laetitia Griffith, Ernst Hirsch Ballin, Eddy Bilder en Jet Bussenmaker aan het lijstje toevoegen.

Wat bezielt deze mensen om hun politieke carrière te verruilen voor een “andere uitdaging”? Meer tijd voor hun persoonlijke leven geven Bos en Eurlings aan. Ja, deze geëmancipeerde mannen gaan honderd procent voor hun gezin! Maar waar is die pure passie om alles in het werk te stellen voor een betere wereld? Zowel Alexander Pechtold als Femke Halsema kan het blijkbaar wel: multitasken. Zijn zij de uitzondering? Ik vermoed van niet.

Op het introweekend zag ik een grote groep jongeren die er klaar voor was om vol passie de strijd aan te gaan. Ja, deze jongeren studeren, bedrijven politiek, hebben bijbaantjes, doen aan sport en kroeghangen en weten daarnaast altijd tijd vrij te maken voor familie.

Het hele weekend werd er heftig gedebatteerd, maar werd er ook nieuwe kennis opgedaan over internationale politiek, men kreeg nieuwe inzichten in liberalisme en pragmatisme en zelfs na chronisch slaapgebrek wisten zij op spetterende wijze, op een zondagmiddag met een vurig Lagerhuisdebat het weekend op passende wijze af te sluiten.

Het is zeker zonde dat getalenteerde en toch vrij jonge politici als Bos en Eurlings de politiek verlaten om tijd aan hun privéleven te besteden, maar het goede nieuws is dat er een hele nieuwe generatie aan Jonge Democraten klaar staat om het stokje over te nemen. Deze jongeren zijn vol passie en energie en hebben het multitasken al aardig onder de knie. Ik heb weer goede hoop voor Nederland, het is nu zaak dit gevoel ook bij de rest van Nederland aan te wakkeren. Op het introweekend bleek dat wij klaar zijn voor een nieuw, beter en positief Nederland dus ik zeg op naar 9 juni!

 

 

Categorie: Weblog