#

Internationale Liberale Jongeren uiten hun solidariteit voor Iran

02 Jul 2009

ImageNa de presidentsverkiezingen van 9 juni in Iran is er een ongekende golf van protest uitgebroken waarbij het recht op vredevol demonstreren bij jonge Iraniers is ontnomen. De demonstranten zijn geïntimideerd, geslagen en mishandeld door de politie en leden van de Baij. Nu, weken na de verkiezingen, zijn de demonstraties nog gaande, evenals het gevangennemen en vermoorden van onschuldige mensen.

De liberale jongeren van IFLRY willen hun solidariteit betuigen aan de Iraanse jongeren en de vele anderen die hun recht gebruiken om hun ongenoegen uit te spreken tegen de elite van de Iraanse machthebbers door vredevolle en niet geweldadige acties uit te voeren. Wij veroordelen krachtig het immer continuerende geweld en de onderdrukking van vrijheid door infiltratie van communicatie en internet door de overheid.

Daarbij in rekening nemend Iran's unieke en gevoelige situatie waarbij verkiezingen in de meeste gevallen niet serieus te nemen zijn,  doordat er geen eerlijk recht op politieke participatie is. Wij zien de rellen van vandaag de dag als een natuurlijk gevolg van frustraties die bij jongeren leven over een systeem dat hun stem niet meerekent.

Wij geloven in de vrijheid van meningsuiting, en het individualisme. Waarbij we accepteren dat geloof een belangrijk onderdeel van een mensenleven kan zijn, een bepaalde levensstijl kan niet en zal niet worden opgedrongen door de staat, en al helemaal niet onder dwang. Naar onze mening moet iedere generatie haar eigen levenspad vinden: jonge Iraniers moeten de kans krijgen om over hun eigen pad te beslissen. Wij steunen de Iraanse burgers en in het bijzonder jongeren die vrijheid, mensenrechten, burgerlijke vrijheden en een democratische rechtstaat nastreven. De Jonge Democraten zullen doorgaan in het uitdragen van democratische en eerlijke verkiezingen.

Wij bevestigen hierbij ook de onschatbare bijdrage van Iranese vrouwen, die moedig de leiding nemen in haar strijd voor een vrij Iran, zoals zichtbaar in het offer van Neda Agha Soltan, zij is nu Iran's icoon/heldin voor meer vrijheid en rechtvaardigheid.

De International Federation of Liberal Youth (IFLRY) roept de Iranese overheid en haar leider op in het accepteren van de claim van de bevolking voor schone en eerlijke verkiezingen. Wij dringen bij de Iranese overheid aan om te stoppen met de geweldadige en brutale ingrijpen van jonge mensen die aan het protesteren zijn om hun mening te laten horen en het uitdragen van de universele rechten van de mens.

IFLRY erkent het feit dat het niet aan haar ligt om te beslissen over het lot van Iran en haar burgers, maar bevestigen wel dat de Iraniers het recht zouden moeten hebben hun mening uit te dragen, zonder intimidatie en angst.
{mos_fb_discuss:18}

 

Categorie: Politieke opinie