Blogpost

Historische verkiezingen in Groot-Brittanië!

Decennialang gaven Labour (Gordon Brown) en deConservatives (David Cameron) elkaar het regeerstokje door, en leek er geen plaats voor een progressievere middenweg. Maar sinds de optredens van LibDem-leider Nick Clegg (liberale democraten) die met zijn charisma en vernieuwingsdrang een betrouwbaar alternatief belooft, valt er in Groot-Brittanië weer echt te kiezen! Ja, de uitslagen vallen wat tegen voor de LibDems, maar een meerderheidskabinet lijkt alleen reëel met meeregeren van een progressieve middenpartij!

 

Hoe heeft Clegg het geflikt? Campagnevoeren is een combinatie van gebruik van strategie, creativiteit, spelen met inhoud en ordinair misbruik van best practices. Het campagneteam besloot dus het vliegtuig te pakken naar Londen, om de LibDems bij te staan in hun campagne voor één van de key-spots voor de LibDems-campagne: Islington.

 

Islington, een zeer diverse wijk in het noorden van Londen, waar verpauperde flats afwisselen met dure winkels, en prachtige pleintjes en woonhofjes. Jarenlang in handen van Labour, maar dit jaar ontstond een echt verkiezingsslagveld tussen de LibDems en Labour. De Tories (conservatieven) waren er in de peilingen al teruggezakt tot een minimale uitslag, in tegenstelling tot de uiteindelijke landelijke uitslag.

Opvallend: niet alleen de artistieke en ondernemende elite in Islington zoekt verandering in een stem voor de LibDems. Maar juist die hele, zo diverse bevolking van Islington ziet dat de LibDems wel oplossingen hebben voor de problemen waar Gordon Brown de afgelopen jaren geen antwoord op heeft kunnen geven.

 

Verlaging van de belastingen in de eerste inkomensschijf, om echt een koopkrachtboost te geven aan de armste klasse van de samenleving. Inzien dat ook Groot-Brittanië niet zonder de Europese Unie kan. Verandering van het corruptiegevoelige politieke systeem en de mogelijkheid om corrupte politici te ontslaan. Meer politie op straat, kleinere klassen en duurzame energie. Alles om ook Groot-Brittanië ‘Futureproof’ te maken.

 

Dus, hoe voeren ze campagne in Islington? Met miljoenen flyers, die bijna dagelijks door enorme groepen vrijwilligers deur-aan-deur verspreid worden. De belangrijkste wijken werden letterlijk dagelijks voorzien van nieuwe flyers of zelfs handgeschreven brieven, om de kiezers zo persoonlijk mogelijk te bereiken. Canvasacties, flyertochten en bijeenkomst in buurthuizen. De printpersen draaiden overuren.

 

Akkoord, de uitslagen vielen in zetels fors tegen. Maar zullen we dat nou gewoon eens aan het Britse kiesstelsel wijten, waar je in een district de grootste partij moet zijn om een parlementariër af te kunnen vaardigen!? In Nederland zou een 23-procentsblok van progressieve liberalen een geweldige uitslag zijn! Laten wij ons daar als Jonge Democraten keihard voor inzetten in de komende weken!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

[Vlog] Op het Lymec Congres in Sofia

De Jonge Democraten zijn op het congres van LYMEC (de koepelorganisatie van Europese, liberale politieke jongerenorganisaties) geweest. In deze vlog kun je zien wat ze daar zoal voor elkaar hebben ...

Lees meer...

dinsdag 24 oktober 19:30
Meer over AntiFa - Leiden-Haaglanden
dinsdag 24 oktober 20:00
Nederland in de VN Veiligheidsraad - Amsterdam
dinsdag 24 oktober 20:00
Politieke Wereldkeuken: Colombia - Groningen
woensdag 25 oktober 20:00
D66 & JD: Kandidatendebat - Rotterdam
woensdag 25 oktober 20:00
Verenigingsavond: Lasergamen - Brabant
donderdag 26 oktober 22:00
Debattraining D-loquentia Groningen - Groningen
vrijdag 27 oktober 17:00
Maandelijkse borrel - Leiden-Haaglanden
vrijdag 27 oktober 20:00
BBBBB Amsterdam - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten