#

Geert, het is niet genoeg

09 Aug 2007

ImageBeste Geert,

Ik heb met je te doen. Half Nederland zet je neer als idioot en belachelijk, als een volslagen losgeslagen man met diepe frustraties. Ze demoniseren je. Maar ik zal je argumenten wél uiterst serieus nemen.

Je stelt dat een gematigde islam niet bestaat. De reden die je daarvoor aanvoert is dat de Koran volstaat met tal van slechte voorbeelden en geboden. Ik heb het niet van voor tot achter gelezen, maar ik vertrouw je op je woord. Je bent er ook van overtuigd dat 'al het slechte dat de zoons van Allah tegen ons en henzelf begaan, uit dat boek afkomstig is'. Dat begrijp ik niet. Ken je de Bijbel? Als ik die op jouw manier lees - ongetwijfeld de enig juiste - staat die toch ook vol met vrouwenonderdrukking, homopesterijen, vervloekingen van ongelovigen en intense strijd? Het lijkt mij meer dan logisch dat we dat boek dan ook maar gaan verbieden. Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die zich na het lezen van dit geschrift als volleerd christen niet superieur voelen aan de rest van onze diersoort en zich niet op selectieve wijze hebben laten inspireren door anachronistische verhalen. Dat kan natuurlijk alleen maar gepaard gaan met een extreem gewelddadige samenleving.

Nee, een gematigde versie van een geloof is inderdaad ondenkbaar. Ik heb de geschiedenisboeken waarin wordt beweerd dat de Inquisitie inmiddels ten einde is, ook nooit geloofd. En verschillen tussen gelovigen, daar ben ik ook niet zo van. Ze zijn toch immers allen Gods of Allahs aanhangers? Hoe kunnen ze dan zelf nog nadenken?

Je hebt het bij het rechte eind als je stelt dat mensen zich laten inspireren door boeken en andere schrijfsels en dat ze daardoor wellicht dingen gaan doen die onze vaderlandse traditie doorkruisen. Die moeten we ook allemaal verbieden. Laten we om te beginnen de Volkskrant een drukverbod opleggen, want wat dáár de afgelopen week voor een gevaarlijke brieven in hebben gestaan... Ik weet zeker dat het in een keer ophoudt als we mensen geen toegang meer geven tot dit soort geschifte ideeën en de literaire aandacht voor de profeet die weet hoe we tot verlossing komen, verdwijnt.

Toch betwijfel ik of je wel ver genoeg gaat. Als je alleen de Koran verbiedt, dan zijn we toch nog niet van die vervelende mensen af? Terecht stel je dat we moeten voorkomen dat de groep zich uitbreidt. Grenzen dicht voor moslimimmigranten en een bouwstop voor moskeeën. Maar wat doen we dan met al die mensen die de Koran al hebben gelezen?

Ik schaam me ook voor al die laffe politici, die laf zijn geboren en laf zullen sterven. Ik snap niet waar ze het lef vandaan halen om moslims te laten integreren, om ze als individuen te behandelen en om zó diep door het religieuze stof te gaan dat we deze minderheidsgroep van één miljoen mensen een plekje geven in onze identiteit. Ze zijn inderdaad bang voor rigoureuzere oplossingen omdat ze bang zijn voor tachtig procent van de Nederlanders. Eigenlijk zijn die moslims helemaal het probleem niet – het zijn onze eigen vaderlanders die te laf zijn om voor hun land op te komen!  Maar nu even serieus, Geert. Ik pak je niet op je persoon, je politieke stijl of op eerdere uitspraken. Ik heb je voorstel een kans gegeven. Mag ik nu echter met zekerheid concluderen dat je de inhoudelijke plank volledig misslaat?

Ton Monasso
Landelijk voorzitter
Jonge Democraten

Categorie: Weblog