#

Ga mee naar Tunesië!

12 Feb 2012

Ga mee naar Tunis, het hart van de Arabische Lente!

De Jonge Democraten gaan een reis voor 10 tot 15 deelnemers organiseren naar Tunesië. Momenteel werkt Team Tunesië er hard aan om deze reis mogelijk te maken. We gaan kennis en ervaringen delen met politieke jongerenorganisaties in de hoofdstad Tunis, waar de Arabische Lente meer dan een jaar geleden ontstond. Doel van de reis is enerzijds het trainen van de organisaties aldaar, maar ook het leren kennen van de cultuur en politieke situatie in Tunesië. De reis zal zo’n vier dagen duren, en een zo groot mogelijk deel van de reis- en verblijfskosten wordt gedekt. De reis zal plaats vinden tijdens het JD congres, rondom het weekend van 13 april. Hoogstwaarschijnlijk zullen de deelnemers van 12 t/m 16 april weg zijn.

Wanneer je Frans en/of Arabisch spreekt heeft dat de voorkeur, maar ook andere JD’ers worden van harte aangemoedigd zich aan te melden. Er kan tenslotte een flink aantal deelnemers mee. Vermeld ook of je ervaring hebt met het geven van trainingen.

Het programma wordt momenteel samengesteld. Er is tijdens een verkenningsreis van Team Tunesië reeds contact gelegd met drie politieke jongerenorganisaties ter plekke. Daarnaast zijn er contacten met de Nederlandse ambassade, waarmee mogelijk kan worden samengewerkt omdat de ‘Nederland-Tunesië Maand’ gelijkvalt met ons bezoek. Ook wordt geprobeerd samen te werken met Libanese en Egyptische zusterorganisaties zodat ook zij een bijdrage kunnen leveren aan dit evenement. Tenslotte is er contact met politici van D66 om deel te nemen aan de reis. Door deze contacten is er nu alles in huis om een onvergetelijke reis te organiseren. En misschien ga ook jij mee!

Heb jij interesse in deelname aan deze reis?

Stuur dan vóór 28 februari een motivatie van maximaal 250 woorden naar nikie.vanthiel@jongedemocraten.nl. Uit de motivatie moet blijken waarom jij graag meewilt, en welke talenten/vaardigheden je zelf hebt om bij te dragen aan het project. Voor meer informatie kun je mailen naar Floris Kreiken (Floris.kreiken@jongedemocraten.nl)

Categorie: Mededelingen