Blogpost

Ga mee naar Tunesië!

Ga mee naar Tunis, het hart van de Arabische Lente!

De Jonge Democraten gaan een reis voor 10 tot 15 deelnemers organiseren naar Tunesië. Momenteel werkt Team Tunesië er hard aan om deze reis mogelijk te maken. We gaan kennis en ervaringen delen met politieke jongerenorganisaties in de hoofdstad Tunis, waar de Arabische Lente meer dan een jaar geleden ontstond. Doel van de reis is enerzijds het trainen van de organisaties aldaar, maar ook het leren kennen van de cultuur en politieke situatie in Tunesië. De reis zal zo’n vier dagen duren, en een zo groot mogelijk deel van de reis- en verblijfskosten wordt gedekt. De reis zal plaats vinden tijdens het JD congres, rondom het weekend van 13 april. Hoogstwaarschijnlijk zullen de deelnemers van 12 t/m 16 april weg zijn.

Wanneer je Frans en/of Arabisch spreekt heeft dat de voorkeur, maar ook andere JD’ers worden van harte aangemoedigd zich aan te melden. Er kan tenslotte een flink aantal deelnemers mee. Vermeld ook of je ervaring hebt met het geven van trainingen.

Het programma wordt momenteel samengesteld. Er is tijdens een verkenningsreis van Team Tunesië reeds contact gelegd met drie politieke jongerenorganisaties ter plekke. Daarnaast zijn er contacten met de Nederlandse ambassade, waarmee mogelijk kan worden samengewerkt omdat de ‘Nederland-Tunesië Maand’ gelijkvalt met ons bezoek. Ook wordt geprobeerd samen te werken met Libanese en Egyptische zusterorganisaties zodat ook zij een bijdrage kunnen leveren aan dit evenement. Tenslotte is er contact met politici van D66 om deel te nemen aan de reis. Door deze contacten is er nu alles in huis om een onvergetelijke reis te organiseren. En misschien ga ook jij mee!

Heb jij interesse in deelname aan deze reis?

Stuur dan vóór 28 februari een motivatie van maximaal 250 woorden naar nikie.vanthiel@jongedemocraten.nl. Uit de motivatie moet blijken waarom jij graag meewilt, en welke talenten/vaardigheden je zelf hebt om bij te dragen aan het project. Voor meer informatie kun je mailen naar Floris Kreiken (Floris.kreiken@jongedemocraten.nl)

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Denk mee met de JDenktank

De JD heeft een schat aan kennis en ervaring. Deze schat is echter verdeeld over allemaal verschillende leden. Wil jij jouw kennis en ervaring op een informele manier delen met het Landelijk Bestuu...

Lees meer...

vrijdag 22 september 17:00
BBBB - BlufBorrel Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 22 september 17:00
Twinning naar Berlijn! - Amsterdam
maandag 25 september 19:45
Springen met Progressievelingen - Arnhem-Nijmegen
maandag 25 september 20:00
Wissel-AAV - Utrecht
dinsdag 26 september 19:00
JDA bezoek aan de Raad - Amsterdam
dinsdag 26 september 19:30
Debattraining - Leiden-Haaglanden
dinsdag 26 september 20:00
Actualico - Groningen
woensdag 27 september 20:00
Teamavond - Brabant

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten