Blogpost

Ga mee naar Tunesië!

Ga mee naar Tunis, het hart van de Arabische Lente!

De Jonge Democraten gaan een reis voor 10 tot 15 deelnemers organiseren naar Tunesië. Momenteel werkt Team Tunesië er hard aan om deze reis mogelijk te maken. We gaan kennis en ervaringen delen met politieke jongerenorganisaties in de hoofdstad Tunis, waar de Arabische Lente meer dan een jaar geleden ontstond. Doel van de reis is enerzijds het trainen van de organisaties aldaar, maar ook het leren kennen van de cultuur en politieke situatie in Tunesië. De reis zal zo’n vier dagen duren, en een zo groot mogelijk deel van de reis- en verblijfskosten wordt gedekt. De reis zal plaats vinden tijdens het JD congres, rondom het weekend van 13 april. Hoogstwaarschijnlijk zullen de deelnemers van 12 t/m 16 april weg zijn.

Wanneer je Frans en/of Arabisch spreekt heeft dat de voorkeur, maar ook andere JD’ers worden van harte aangemoedigd zich aan te melden. Er kan tenslotte een flink aantal deelnemers mee. Vermeld ook of je ervaring hebt met het geven van trainingen.

Het programma wordt momenteel samengesteld. Er is tijdens een verkenningsreis van Team Tunesië reeds contact gelegd met drie politieke jongerenorganisaties ter plekke. Daarnaast zijn er contacten met de Nederlandse ambassade, waarmee mogelijk kan worden samengewerkt omdat de ‘Nederland-Tunesië Maand’ gelijkvalt met ons bezoek. Ook wordt geprobeerd samen te werken met Libanese en Egyptische zusterorganisaties zodat ook zij een bijdrage kunnen leveren aan dit evenement. Tenslotte is er contact met politici van D66 om deel te nemen aan de reis. Door deze contacten is er nu alles in huis om een onvergetelijke reis te organiseren. En misschien ga ook jij mee!

Heb jij interesse in deelname aan deze reis?

Stuur dan vóór 28 februari een motivatie van maximaal 250 woorden naar nikie.vanthiel@jongedemocraten.nl. Uit de motivatie moet blijken waarom jij graag meewilt, en welke talenten/vaardigheden je zelf hebt om bij te dragen aan het project. Voor meer informatie kun je mailen naar Floris Kreiken (Floris.kreiken@jongedemocraten.nl)

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Onze campagnehelden

De voorbereidingen van de campagne voor Gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Sleepwet zijn in volle gang. De afdelingscampagneleiders, het campagneteam en het Landelijk Bestuur zijn ...

Lees meer...

vrijdag 24 november 18:30
Maandborrel en Algemene Afdelingsvergadering! - Amsterdam
vrijdag 24 november 20:00
De BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers in Maastricht - Limburg
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk
zaterdag 25 november 12:00
Bezoek JuLi’s Bremen aan Groningen - Groningen
maandag 27 november 19:30
Masterclass debat - Amsterdam
maandag 27 november 19:45
Training Manipulatie en Framing - Arnhem-Nijmegen
maandag 27 november 20:00
Motieschrijfavond - Utrecht
dinsdag 28 november 19:30
Politiek Poker - Leiden-Haaglanden

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten