#

Doe mee met Team Huisvesting

28 Feb 2018

#

Het Landelijk Kantoor van de JD is het kloppend hart van de vereniging. Het is de werkplek van het landelijk bestuur, een ontmoetingsplaats voor leden en de opslagplaats voor al ons materiaal. Per 1 januari 2020 loopt het huidige contract af en zullen we opnieuw moeten kijken wat de beste locatie is om onze vereniging te huisvesten. Dat is een belangrijke keuze, waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken!

Team Huisvesting

Team Huisvesting zal allereerst bij de leden inventariseren waar behoefte aan is, en de eerder gestelde richtlijnen over de huisvesting herijken. Verder zal het Team helpen met het vinden van concrete panden. Voor Team Huisvesting zoeken we betrokken leden. Affiniteit of ervaring met aspecten van vastgoed zou erg helpen, maar is zeker niet noodzakelijk. Verder is het ook handig als je de JD goed kent, maar ook dat is niet per sé noodzakelijk. Het zou wel fijn zijn als je bij het hele traject betrokken kunt zijn, dus tot eind 2019. De tijdsinvestering zal fluctueren, maar zal waarschijnlijk een paar dagdelen per maand zijn.

Achtergrond van de huisvesting

Na lange en stormachtige discussie besloot de JD op een herfstige namiddag in 2015 dat het tijd werd om volwassen te worden en het huis uit te gaan. De Jonge Democraten zouden het zolderkamertje bij D66 verlaten en een eigen pand betrekken. Aan deze beslissing lag uitgebreid onderzoek onder de leden ten grondslag. Daarbij werd gekeken naar de eisen die wij aan een onderkomen werden gesteld, de financiële haalbaarheid en uiteraard de beste locatie. Mede op basis van dat onderzoek en alle discussie verhuisde de vereniging naar de Haagsche Bluf 63, midden in het centrum van Den Haag. Daarbij is een huurcontract voor 4 jaar gesloten, namelijk tot 1 januari 2020. In verband met geplande verbouwingen zal de JD nu verhuizen naar een ander, vergelijkbaar, pand op de Lange Voorhout 86. Deze verhuizing gebeurt binnen de grenzen van het bestaande contract. Dit is echter een tijdelijke oplossing, en er moet ook gekeken worden naar een oplossing voor de lange termijn (vanaf 2020). Team Huisvesting gaat ons helpen om, met input van de vereniging, deze nieuwe stap te zetten.

Aanmelden

Wil jij helpen met het vinden van een nieuw pand? Meld je dan nu aan voor Team Huisvesting door uiterlijk 17 april een mail te sturen naar secretaris@jd.nl met een korte motivatie.

Categorie: Vacatures Weblog