Blogpost

Discussieer mee over het Midden Oosten

De Internationale Commissie van de Jonge Democraten heeft onlangs de werkgroep  'Commissie Midden-Oosten' opgerciht. Doel van de werkgroep is inhoudelijke discussie binnen de JD voeren over vraagstukken die de regio aangaan. Nuanceer en discussiër mee op een van de bijeenkomsten van de Commissie Midden-Oosten!

Het Nabije Oosten is een regio dat geregeld in het brandpunt staat van de belangstelling. Dat komt niet alleen door de historische banden die het heeft met de omringende continenten en de Verenigde Staten, maar ook door het groeiende belang dat het vormt voor de internationale vrede en veiligheid. Een regio die evenzeer vraagt om duiding en uitleg, wanneer het bijvoorbeeld gaat over de vele (interne) spanningen en conflicten, die nog altijd onvoldoende verklaard lijken te worden door religie en ideologie. Daarom moeten er dus vele discussieavonden aan te pas komen om verheldering te brengen, die hopelijk zullen uitmonden in verdiepende moties en amendementen die het geluid van de JD  ten goede kunnen veranderen. Iederere inbreng van een JD'er die interesse heeft en kennis wil hebben van het Midden-Oosten - of misschien al heeft - is van harte welkom!

Voor maandag 16 november staat in Amsterdam (Cafe P96, Prinsengracht 96) al de eerste activiteit van de Commissie Midden-Oosten op het programma. Een avondlang zal gesproken worden over de afgelopen verkiezingen in Iran en wat de vooruitzichten zijn voor een ander Iran. Als spreker zal promovendus op het gebied van Iran, Peyman Jafari, het woord voeren en openstaan voor een uitdagende discussie met het publiek.

Uit de Commissie is al het eerste discussiepunt ontstaan over het buitenlands beleid van Turkije. Het artikel hierover kun je hier nalezen.

Voor vragen over de eerste discussieavond of voor andere vragen over de Commissie Midden Oosten kun je contact opnemen met Boyd van Dijk, boyd.vandijk@jongedemocraten.nl

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Dennis van Driel - Zeeuw en Limburger

Ook dit jaar vinden er interviews plaats met alle nieuwgekozen Landelijk Bestuursleden. Het eerste interview is geweest met Dennis van Driel, aankomend Bestuurslid Politiek & Internationaal Doo...

Lees meer...

vrijdag 04 augustus 19:30
Zomerborrel - Leiden-Haaglanden
vrijdag 01 september 20:00
Openingsborrel - Rotterdam
maandag 04 september 19:45
Jaaropening met Mini-AAV - Arnhem-Nijmegen
dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
vrijdag 08 september 18:00
JD Brabant Kick-off BBQ - Brabant
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
dinsdag 12 september 19:30
Dag van de lokale media - Amsterdam
dinsdag 12 september 20:00
In gesprek met... - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten