Blogpost

Discussieer mee over het Midden Oosten

De Internationale Commissie van de Jonge Democraten heeft onlangs de werkgroep  'Commissie Midden-Oosten' opgerciht. Doel van de werkgroep is inhoudelijke discussie binnen de JD voeren over vraagstukken die de regio aangaan. Nuanceer en discussiër mee op een van de bijeenkomsten van de Commissie Midden-Oosten!

Het Nabije Oosten is een regio dat geregeld in het brandpunt staat van de belangstelling. Dat komt niet alleen door de historische banden die het heeft met de omringende continenten en de Verenigde Staten, maar ook door het groeiende belang dat het vormt voor de internationale vrede en veiligheid. Een regio die evenzeer vraagt om duiding en uitleg, wanneer het bijvoorbeeld gaat over de vele (interne) spanningen en conflicten, die nog altijd onvoldoende verklaard lijken te worden door religie en ideologie. Daarom moeten er dus vele discussieavonden aan te pas komen om verheldering te brengen, die hopelijk zullen uitmonden in verdiepende moties en amendementen die het geluid van de JD  ten goede kunnen veranderen. Iederere inbreng van een JD'er die interesse heeft en kennis wil hebben van het Midden-Oosten - of misschien al heeft - is van harte welkom!

Voor maandag 16 november staat in Amsterdam (Cafe P96, Prinsengracht 96) al de eerste activiteit van de Commissie Midden-Oosten op het programma. Een avondlang zal gesproken worden over de afgelopen verkiezingen in Iran en wat de vooruitzichten zijn voor een ander Iran. Als spreker zal promovendus op het gebied van Iran, Peyman Jafari, het woord voeren en openstaan voor een uitdagende discussie met het publiek.

Uit de Commissie is al het eerste discussiepunt ontstaan over het buitenlands beleid van Turkije. Het artikel hierover kun je hier nalezen.

Voor vragen over de eerste discussieavond of voor andere vragen over de Commissie Midden Oosten kun je contact opnemen met Boyd van Dijk, boyd.vandijk@jongedemocraten.nl

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Onze campagnehelden

De voorbereidingen van de campagne voor Gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Sleepwet zijn in volle gang. De afdelingscampagneleiders, het campagneteam en het Landelijk Bestuur zijn ...

Lees meer...

dinsdag 21 november 19:30
Fake News en Populisme - Leiden-Haaglanden
dinsdag 21 november 19:30
Duurzaam Denken | Energietransitie - Groningen
dinsdag 21 november 20:00
Novemberborrel (Maandelijkse JD-Fryslân borrel) - Friesland
woensdag 22 november 00:00
Bourgondisch Debat - Limburg
woensdag 22 november 20:00
Het Bourgondisch Debat - Brabant
woensdag 22 november 20:00
Venezuela - Rotterdam
vrijdag 24 november 18:30
Maandborrel en Algemene Afdelingsvergadering! - Amsterdam
vrijdag 24 november 20:00
De BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers in Maastricht - Limburg

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2017 Jonge Democraten